Præsentation og kompetencer

Præsentation og kompetencer

Velkommen


CRIS-Udvalget fokuserede i det første år af sit mandat på at analysere årsagerne og følgerne af krisen, omkostningerne ved en manglende indsats og mulige måder til at overvinde krisen på og forhindre en gentagelse.

CRIS-Udvalget har via flere arrangementer, herunder offentlige høringer og workshopper, debatter, behandling af temadokumenter, delegationsbesøg og sund undersøgende og analytisk arbejde søgt ikke kun at finde frem til vigtige områder for mere koordineret indsats, men også at fremsætte konkrete politiske henstillinger.

Disse politiske henstillinger indgår nu i CRIS-Udvalgets midtvejsbetænkning, som blev vedtaget på plenarforsamlingen i oktober 2010.

Udvalgets arbejde i det andet år vil være koncentreret om en intensiv dialog med nationale parlamenter med henblik på at få feedback på midtvejsbetænkningen og sikre, at de konkrete politiske henstillinger i den endelige betænkning vil få støtte fra de nationale parlamenter i EU.

Dette websted er et vigtigt redskab til at holde dig orienteret om dette igangværende arbejde. Du er velkommen til at kontakte sekretariatet for yderligere spørgsmål og oplysninger.

Tak fordi du besøgte CRIS-Udvalgets websted.



Kompetencer

Dette udvalgs sagsområde omfatter:



  1. analyse og evaluering af omfanget af den finansielle, økonomiske og sociale krise, dens følger for Unionen og dennes medlemsstater og for den globale styring samt forelæggelse af forslag til egnede foranstaltninger til en langsigtet genetablering af sunde og stabile finansmarkeder, som vil gøre det muligt at fastholde en holdbar vækst, social samhørighed og beskæftigelsen på alle niveauer, og udarbejdelse af en evaluering af disse foranstaltninger og omkostningerne ved passivitet, 
  2. analyse og evaluering af den hidtidige gennemførelse af Fællesskabets lovgivning på alle de berørte områder, koordineringen af de foranstaltninger, som medlemsstaterne har truffet for at sikre en holdbar og kvalitativ vækst, og af de langsigtede investeringer med henblik på at bekæmpe ledigheden og reagere på de demografiske og klimamæssige udfordringer, alt sammen under overholdelse af subsidiaritetsprincippet, 
  3. etablering i dette øjemed af de nødvendige kontakter og tilrettelæggelse af høringer med Den Europæiske Unions institutioner og de nationale, europæiske og internationale institutioner og fora, medlemsstaternes og tredjelandes nationale regeringer og parlamenter og med repræsentanter for forskningen, erhvervslivet og civilsamfundet, herunder arbejdsmarkedets parter, i nært samarbejde med de stående udvalg.