Kuulemiset

Valiokunta voi kuulla asiantuntijoita, jos se katsotaan välttämättömäksi tietyn asian käsittelyn kannalta. Kaksi valiokuntaa tai useampi valiokunta voi myös pitää yhteisen kuulemistilaisuuden. Useimmat valiokunnat järjestävät säännöllisesti kuulemistilaisuuksia, sillä ne antavat mahdollisuuden kuulla asiantuntijoita ja käydä keskusteluja keskeisistä kysymyksistä. Tällä sivulla esitetään kaikki valiokuntien kuulemisista saatavilla olevat tiedot, kuten ohjelmat ja puheenvuorot.

AFET Hearing

On 27 May, the Committee on Foreign Affairs and the Subcommittee on Security and Defence will hold an online hearing "Collective security in the GULF". The recent tensions in the Middle East, as well as frequent attacks on oil facilities in Saudi Arabia or series of oil tankers detentions in the Strait of Hormuz, have contributed to a worsening of security situation in the region.

SEDE hearing on artificial intelligence - 3 December 2019

SEDE organised a public hearing on 'Opportunities and challenges of the use of Artificial Intelligence - enabled systems in security and defence' on 3 December 2019 with external experts.

European space with satellite

SEDE organised a public hearing on 'European Space Security and Defence: What action at EU level to address militarisation of space and race for resources?' on Tuesday 12 November 2019 with external experts.

Joint Parliamentary Scrutiny on EU Defence Affairs

SEDE organised a public hearing on 'Joint Parliamentary Scrutiny on EU Defence Affairs' on Tuesday, 2nd April 2019, from 14.30 to 16.00, with external experts.

DROI

The main objective of the hearing is to identify human rights challenges and best practices related to EU security policies in third countries.