Please fill this field

O nama

Welcome words

ENVI Chair Pascal Canfin ENVI Chair Pascal Canfin
ENVI Committee Chair © European Union 2019 - EP
Dobro došli na mrežne stranice odbora ENVI.

Sa 81 članova odbor ENVI trenutačno je najveći odbor u Europskom parlamentu. To je dobar pokazatelj i jasan znak kojim se ističe potreba da EU napreduje brže i ambicioznije u borbi protiv klimatskih promjena.

Tijekom ovog saziva radit ćemo na izradi zakonodavnog okvira za postizanje ugljične neutralnosti u Europi do 2050. Zalagat ćemo se za to da se europskim građanima predloži ambiciozan „zeleni dogovor” za postizanje prijeko potrebnog prijelaza na zelenije gospodarstvo. Pobrinut ćemo se da taj prijelaz bude pravedan te u korist svih građana.

Nastavit ćemo raditi i na drugim političkim prioritetima: bioraznolikosti, kružnom gospodarstvu, javnom zdravstvu, sigurnosti hrane, kakvoći zraka i vode, upotrebi kemikalija i pesticida – da nabrojimo samo nekoliko. Pomno ćemo nadzirati i provedbu politika koje smo dogovorili.

Na ovim stranicama pronaći ćete mnogo informacija o našem odboru. Zalažem se za potpunu transparentnost u cilju povećanja razumijevanja građana i njihova sudjelovanja u našem radu.

Pascal Canfin
Kontakt

Brussels Brussels