Cuvinte de bun venit

© European Parliament
În calitate de președintă a Comisiei FEMM, doresc să îi salut călduros pe toți vizitatorii acestui site internet oficial. Drepturile femeii și egalitatea de gen reprezintă aspecte esențiale pentru comisia noastră și sperăm ca o prezență îmbunătățită pe internet a comisiei noastre va oferi cetățenilor și tuturor celor interesați de misiunea noastră, o imagine mai clară a activității noastre și ne va apropia mai mult unii de ceilalți.

Vom folosi acest mijloc de comunicare alături de cele deja existente pentru a face cunoscută activitatea și realizările comisiei, oferind informații și transparență publicului nostru. În pofida numeroaselor reușite în ceea ce privește autonomizarea femeilor, există în continuare multe probleme în viața socială, culturală, politică și economică, unde femeile nu beneficiază de un tratament egal. Preocupările noastre generale se concentrează pe discrepanțele de salarizare, independența economică a femeilor, sărăcia în rândul acestora, subreprezentarea femeilor în procesele decizionale, drepturile în materie de sănătate sexuală și reproductivă, traficul și violența la care sunt supuse femeile și fetele. Dorim să aducem o schimbare și să integrăm dimensiunea de gen în toate politicile UE. Pentru a realiza aceste lucruri, avem nevoie de sprijinul societății civile și al tuturor organizațiilor angajate în obținerea unor drepturi egale pentru toți.

Acest site este o sursă importantă de informații referitoare la activitatea noastră și sperăm că va fi ușor de utilizat. Vă stăm la dispoziție dacă doriți să ne comunicați părerea dumneavoastră cu privire la site sau la activitățile noastre. Vă invităm să vizitați periodic acest site internet, unde veți găsi informații actuale și noutăți din partea comisiei noastre.

Vilija BLINKEVIČIŪTĖ