Ultimele ştiri

Next SEDE meeting

19-02-2020 - 12:34
SEDE meeting room on 17 June 2015

În prim-plan

Documente utile

Difuzările zilei

Nicio difuzare în această zi

Mediatecă

Nu este disponibil niciun document.

Cuvinte de bun venit

Nathalie Loiseau

Contextul geostrategic perturbat de puterile militare emergente, persistența amenințării teroriste, conflictele armate din imediata vecinătate, intensificarea războiului hibrid și atacurile cibernetice împotriva infrastructurilor strategice ale UE au contribuit la transformarea securității și apărării într-o prioritate majoră pe agenda sa politică.

Prin adoptarea unei strategii globale în 2016, UE a deschis calea către consolidarea rolului său în domeniul securității și al apărării, așa cum își doresc mulți europeni. Apar noi instrumente: cooperarea structurată permanentă, care reunește 25 de state membre și permite punerea în aplicare a conceptului de mobilitate militară în Europa, și Fondul european de apărare. Aceste instrumente sprijină autonomia strategică europeană și facilitează participarea deplină la alianțele noastre, pentru a ne apăra în mod autonom ori de câte ori este posibil.

Misiunea Subcomisiei pentru securitate și apărare este să permită o dezbatere publică amănunțită și un control parlamentar aprofundat asupra tuturor acțiunilor UE în domeniul PSAC, în special în ceea ce privește instituțiile, capacitățile și operațiunile. SEDE intenționează să contribuie activ la formularea politicii de securitate și apărare a UE. Dezvoltarea relațiilor cu partenerii strategici, în special cu NATO și cu ONU, precum și cu țările terțe care susțin multilateralismul și o ordine internațională aflată în serviciul păcii se va afla, de asemenea, în centrul activităților viitoare ale SEDE.

Nathalie Loiseau

Competențe și responsabilitățiDate de contact

Legături