Zadnje novice

13-02-2020 - 14:24
Arrows hitting the center of target, Blue Latest News on wall background

Ne zamudite

Uporabni dokumenti

Oddaje dneva

Za danes ni pripravljenih oddaj

Multimedijska knjižnica

03-02-2020 - 15:08
ENVI Seja
21-01-2020 - 14:37
ENVI Seja
21-01-2020 - 09:06
ENVI Seja

Pozdravne besede

Pascal CANFIN

Dobrodošli na spletnem mestu odbora ENVI

Odbor ENVI je s 81 člani trenutno največji odbor v Evropskem parlamentu. To ima veliko simbolno vrednost in jasno kaže, da mora EU v boju proti podnebnim spremembam napredovati hitreje in bolj ambiciozno.

V tem mandatu bomo skušali vzpostaviti zakonodajni okvir, s katerim naj bi Evropa do leta 2050 ogljično nevtralna. Zavzemali se bomo, da bo predložen ambiciozen zeleni pakt za vse evropske državljane, da bi dosegli prepotreben prehod na bolj zeleno gospodarstvo. Poskrbeli bomo, da bo ta prehod pošten in pravičen ter v korist vseh državljanov.

Poleg tega bomo nadaljevali delo v zvezi z drugimi političnimi prednostnimi nalogami: biotsko raznovrstnostjo, krožnim gospodarstvom, javnim zdravjem, varnostjo hrane, kakovostjo zraka in vode, uporabo kemikalij in pesticidov, če jih naštejemo le nekaj. Pozorno pa bomo tudi spremljali izvajanje dogovorjenih politik.

Na tem spletnem mestu boste našli veliko informacij o našem odboru. Prizadevam si za čim večjo preglednost, da bi državljani bolje razumeli naše delo in bolj sodelovali pri njem.

Pascal Canfin

Pristojnosti in odgovornostiStik

STOA

Ocena možnosti znanstvene in tehnološke politike za Evropski parlament

Povezave