Üdvözöljük a szerződések és támogatások honlapján! 

Az Európai Unió általános költségvetésére vonatkozó költségvetési rendelet és annak alkalmazási szabályai rögzítik a költségvetés végrehajtási elveit, többek között az átláthatóság elvét.

Közbeszerzés

Az átláthatóság elvét és egyéb irányadó szabályokat követve az Európai Parlamentnek ajánlati felhívásokat kell közzétennie.

Közlemények jegyzéke

Az Európai Parlament az Európai Unió általános költségvetésére vonatkozó költségvetési rendeletnek megfelelően köteles nyilvános közbeszerzési pályázatot kiírni az áruk és szolgáltatások beszerzésére.

Támogatások

Ezzel kapcsolatban hasznos tudnivaló, hogy egy támogatás akkortól tekintendő „odaítéltnek”, ha az első jogi kötelezettségvállalás megtörtént, nevezetesen ha az első megállapodást aláírták.

Politikai pártok és alapítványok

Egy európai szintű politikai párt olyan, politikai program mentén működő szervezet, amelynek tagjai nemzeti pártok és egyének, és amely számos tagállamban rendelkezik képviselettel.

Parlamenti egyesületek

A parlamenti egyesületek támogatható kiadásainak fedezésére szolgáló előirányzatokra vonatkozó információk a pénzügyi hozzájárulásokra vonatkozó szabályzatnak megfelelően.

Adatvédelem

Az Európai Parlament adatvédelmi nyilatkozatmintát használ a szakértők kiválasztására irányuló szándéknyilatkozati felhívásokhoz, valamint a támogatási vagy pályázati eljárásokhoz kapcsolódó személyes adatok kezelésére.