[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Program Europskog parlamenta za obuku mladih novinara u Hrvatskoj; Co2mpensating by planting: Akcija pošumljavanja; O ulozi Europskog parlamenta i prilikama za mlade.
Pročitaj više
Rad Europskog parlamenta možete pratiti na internetskim stranicama u multimedijskoj rubrici iz koje izdvajamo:  Europski zeleni plan: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/package/european-green-deal_17506 Paket „Spremni za 55 %“: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/package/fit-for-55_23701 Migracije:  https://multimedia.europarl.europa.eu/en/package/migration_17605 Seksualno i reproduktivno zdravlje i prava: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/package/sexual-and-reproductive-health-and-rights_19605 EU apikultura:  https://multimedia.europarl.europa.eu/en/package/eu-apiculture-sector_19603 EU – Iran: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/package/eu-iran_6902
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: "Spremni za 55 %" - Standardi emisija CO2 za automobile i kombije; REPowerEU/nacionalni planovi oporavka; Ruski rat protiv Ukrajine; Inflacija/predsjednica ECB-a; Istanbulska konvencija/borba protiv nasilja nad ženama; Zeleni industrijski plan/Nova industrijska strategija EU-a itd.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: „Spremni za 55 %” - Energetska učinkovitost zgrada; Tržišta plina i vodika; Troškovi emisija ugljika; Akt o podacima; Europski digitalni identitet itd.
Pročitaj više
Zaključen je natječaj #EUROSCOLA - ZAJEDNOZAEU: SUZBIJANJE LAŽNIH VIJESTI I DEZINFORMACIJA u organizaciji Ureda Europskog parlamenta, namijenjen srednjoškolcima iz cijele Hrvatske. Zbog sjajnih uradaka i angažmana učenika u sklopu ovog natječaja odlučili smo dodijeliti ne jedno, već čak pet putovanja za škole koje će sudjelovati u programu Euroscola – simulaciji rada europskih zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Plenarna sjednica: Isaac Herzog / Dan sjećanja na holokaust; EU plan za poluvodiče; Transparentnost političkog oglašavanja; Zakon o slobodi medija; Prioriteti švedskog predsjedanja Vijećem EU-a itd. 
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Ključna rasprava/EU summit; Gušenje prosvjeda i pogubljenja u Iranu; Progon ruskih ratnih zločinaca; Švedsko predsjedanje Vijećem; Izbor novog potpredsjednika EP-a; Trideseta obljetnica jedinstvenog tržišta itd.
Pročitaj više
Rastući troškovi života najveća su briga za 93 % Europljana te za 91 % građana u Hrvatskoj; potom spominju prijetnju od siromaštva i socijalne isključenosti (82%)Nedavne krize ojačale su podršku građana Europskoj uniji: 72 % ispitanika vjeruje da je njihova zemlja ostvarila koristi od članstva u EU-u, a 62 % vidi članstvo u EU-u kao dobru stvarGrađani očekuju da EU nastavi raditi na rješenjima za ublažavanje učinaka uzastopnih kriza
Pročitaj više
Hrabrom narodu Ukrajine dodijeljena je Nagrada Saharov za 2022. godinu, na svečanosti održanoj u Europskom parlamentu u Strasbourgu 14. prosinca. Dobitnike su predstavljali predsjednik (uključenje videovezom), izabrani dužnosnici te civilno društvo.
Pročitaj više
Građani i dalje smatraju demokraciju najvažnijom vrijednošću Unije koju Parlament treba braniti. 72 % ispitanika smatra da je njihova zemlja ostvarila korist od članstva u EU-u.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Dodjela Nagrade Saharov 2022.; Prosinački summit EU-a; Odgovor EU-a na distorzivne porezne olakšice u SAD-u; Rasprava „Ovo je Europa” sa slovenskim premijerom Golobom; Rat Rusije protiv Ukrajine/Gladomor itd.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u sklopu Human Rights Film Festivala organizirao je raspravu o solidarnosti EU-a s Ukrajinom, mjerama potpore koje uključuju zaštitu ljudskih prava, istragu i kazneni progon ratnih zločina, prihvat izbjeglica te humanitarnu pomoć. U raspravi su sudjelovali zastupnici u Europskom parlamentu Tonino Picula, Karlo Ressler (online) i Tomislav Sokol, ukrajinska novinarka Albina Lvutina te Irina Pronenko, predstavnica udruge Svoja, koja okuplja Ukrajince u Hrvatskoj.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Baterije; Krčenje šuma; Društveno-gospodarski učinak pandemije bolesti COVID-19 na djecu; Završni događaj Europske godine mladih; Nagrada publike LUX 2023 itd. 
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj za srednje škole iz Republike Hrvatske organizira nagradni video-natječaj EUROSCOLA - ZAJEDNOZAEU: SUZBIJANJE LAŽNIH VIJESTI I DEZINFORMACIJA. Sudjelovanjem u natječaju, učenice i učenici srednjih škola, uz mentorsku pomoć, imaju priliku osvojiti putovanje u Europski parlament u Francuskoj u prvoj polovici 2023. godine. Tražimo školu koja će najuspješnije istražiti i predstaviti ideje za prepoznavanje i borbu protiv širenja lažnih vijesti i dezinformacija, izradom kratkog videa na platformi TikTok, registracijom novih korisnika na našoj platformi www.zajednoza.eu te upoznavanjem svoje okoline s načinima na koje Europska unija djeluje u tom području. Između 5. prosinca 2022. i 18. siječnja 2023., uključite se u naš natječaj!
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: ECB / Lagarde; Energetska kriza; Pošiljke otpada; Saslušanje kandidata za vodstvo Frontexa; 10 godina podrške EP-a demokraciji; Konferencija o budućnosti Europe itd. 
Pročitaj više
 .