[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Europska središnja banka / Lagarde, revizija transeuropskih energetskih mreža (TEN-E), kontrola proračuna / FRONTEX, europski javni tužitelj / Kövesi, vladavina prava/Mađarska, proračun EU-a za 2022. godinu, europski građanski paneli / Konferencija o budućnosti Europe, Nagrada Saharov 2021, i pripreme za plenarnu sjednicu.
Pročitaj više
Tijekom proteklih deset godina, Parlament je od Komisije tražio donošenje prijedloga o univerzalnom punjaču kako bi se smanjio elektronički otpad te omogućila veća praktičnost za potrošače.
Pročitaj više
Petak, 24. rujna 2021. - U Europskom parlamentu u Strasbourgu u 14 sati počinje drugi panel europskih građanki i građana tijekom kojeg će 200 sudionika raspravljati o  europskoj demokraciji, vrijednostima, vladavini prava i sigurnosti.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Sloboda medija, Arktik, Zaštita životinja tijekom prijevoza, Europski građanski paneli/Konferencija o budućnosti Europe.
Pročitaj više
Kako najbolje iskoristiti blockchain tehnologiju u različitim područjima života i rada? Odgovor na to pitanje nudi besplatna online radionica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj koja će se održati u srijedu 29. rujna 2021. od 10:00 do 13:30, u suradnji sa stručnjacima Visokog učilišta Algebra.
Pročitaj više
Parlament žali zbog nasilnog preuzimanja Afganistana, traži veću humanitarnu pomoć i koordinirani odgovor za zaštitu najugroženijih.
Pročitaj više
U godišnjoj raspravi o stanju Europske unije zastupnici su ispitivali predsjednicu Komisije von der Leyen o najhitnijim izazovima EU-a.
Pročitaj više
Zastupnici su spremni na pregovore s državama članicama o jačanju okvira EU-a za sprečavanje i kontrolu bolesti te o zajedničkoj zaštiti od prekograničnih zdravstvenih prijetnji.
Pročitaj više
U srijedu 15. rujna u 9 sati predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen održat će govor o stanju Europske unije u Europskom parlamentu u Strasbourgu. Nakon toga uslijedit će trosatna rasprava sa zastupnicima.
Pročitaj više
Ovog tjedna na plenarnom tjednu u Europskom parlamentu: Govor o stanju Unije, sloboda medija i vladavina prava u Poljskoj, Europski građanski paneli/Konferencija o budućnosti Europe...
Pročitaj više
Ursula von der Leyen 15. rujna u 9 sati održat će govor o stanju Europske unije Europskom parlamentu, zastupnici će u utorak sa šefom za vanjsku politike EU-a Josepom Borrellom raspravljati o tome kako odgovoriti na krizu u Afganistanu i glasat će se o novom programu za privlačenje visokokvalificiranih migranata.
Pročitaj više
U posljednjem istraživanju javnog mnijenja, četiri od pet ispitanika (81 %) kaže da bi EU trebao osigurati sredstva samo državama članicama koje poštuju vladavinu prava i demokratske vrijednosti. U Hrvatskoj se s tim slaže 87 % ispitanika.
Pročitaj više
Kako što bolje iskoristiti europska sredstva koja su na raspolaganju hrvatskim obrazovnim ustanovama, na koji način povezati sustave obrazovanja s potrebama tržišta rada te omogućiti podizanje studentskog standarda - to su samo neke od tema o kojima se raspravljalo na panelu Mladi i budućnost obrazovanja koju je Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao u Puli.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Fažana Media Fest 2021., Konferencija o budućnosti Europe: Mladi i budućnost obrazovanja, Prava žena u Afganistanu, Digitalna pravila EU-a, Otkrića projekta Pegasus, Konferencija predsjednika / Govor o stanju Unije, Od polja do stola, Pripreme za plenarnu sjednicu...
Pročitaj više
Parlament „najoštrije osuđuje” najnovije zakonodavstvo protiv LGBTIQ osoba te rušenje demokracije i vladavine prava u Mađarskoj.
Pročitaj više
 .