[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Program Škola ambasador Europskog parlamenta (European Parliament Ambasador School - EPAS), u kojem ove godine sudjeluje 50 hrvatskih gimnazija i strukovnih škola, uoči predstojećih blagdana dobio je svoju himnu: #EPASsong.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Europska agencija za lijekove, Provjera tražitelja azila / reakcija EU-a na migracijsku krizu, Trgovinski interesi EU-a, Rodno uvjetovano nasilje, Univerzalni punjač, Pegasus špijunski softver, Unija za Mediteran, itd.
Pročitaj više
Zagreb, petak, 26. studenog – Na prigodnoj svečanosti u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj uručena je nagrada Europski građanin za 2021. godinu društvu za neuroznanost „NeuroSplit“.
Pročitaj više
· Gotovo 480 milijuna eura povrh prijedloga Komisije za ključne prioritete kao što su zdravlje, mladi i klimatska politika · Dodatni novac za ubrzavanje cijepljenja diljem svijeta · Dosad najveći godišnji proračun, koji obuhvaća 169,5 milijardi eura općeg proračuna  plus otprilike 143,5 milijardi iz plana za oporavak
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Reforma poljoprivredne politike EU-a, COP26 klimatski pakt, COVID-19, stanje u Bjelarusu, vladavina prava i temeljna prava u Sloveniji, proračun EU-a za 2022. godinu, rasprava s Charlesom Michelom o rezultatima EU sastanka na vrhu, itd. 
Pročitaj više
Petak, 19. studenog, Zagreb – Prioritet europskog proračuna za 2022. godinu je poduprijeti oporavak EU-a nakon pandemije, istaknuto je na konferenciji za  medije Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj na kojoj je zastupnik Karlo Ressler (HDZ, EPP) predstavio ključne stavke političkog dogovora institucija o novom budžetu.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Konferencija o budućnosti Europe: Mladi i budućnost Mediterana, Dani LUX filma, rasprava o monetarnoj politici s predsjednicom Europske središnje banke, EU digitalna COVID potvrda, zlatne putovnice i vize, vladavina prava u Mađarskoj, Sloveniji, Bugarskoj i Slovačkoj, zaustavljanje globalnog krčenja šuma, itd.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Konferencija o budućnosti Europe u Splitu: Mladi i budućnost rada, Online trening za program „Škola ambasador Europskog parlamenta“, Facebook zviždačica, Klimatske promjene/COP26, Transparentnost poreza na dobit, Sloboda medija / SLAPP, Poljska / De facto zabrana pobačaja, itd.
Pročitaj više
Petak, 5. studenog - Sadnjom prvih od nekoliko tisuća planiranih stabala na području zagrebačkog naselja Demerje, Savez izviđača Hrvatske uz pokroviteljstvo Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj započeo je provedbu projekta CO2MPENSATING BY PLANTING.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Novi pakt o azilu i migracijama, zlouporaba poljoprivrednih fondova EU-a, financijski učinak organiziranog kriminala, Europski tjedan rodne ravnopravnosti...
Pročitaj više
Europski parlament poziva sve hrvatske srednje škole na sudjelovanje u nagradnom video-natječaju #ZAJEDNOZAEU u sklopu programa Euroscola!
Pročitaj više
Registriraj se i putem svoje jedinstvene poveznice na platformu zajednoza.eu pozovi što više novih korisnika (koji svoju registraciju moraju potvrditi putem aktivacijskog emaila). Ako do 26.10. budeš među 10 najuspješnijih aktivista na platformi, Europski parlament nagrađuje te sudjelovanjem u online radionici „Moj digitalni otisak“ u srijedu 27.10.2021.
Pročitaj više
Zastupnici su ruskom oporbenom političaru i antikorupcijskom aktivistu Alekseju Navaljnom dodijelili Nagradu Saharov Europskog parlamenta za slobodu mišljenja.
Pročitaj više
Europarlamentarci izražavaju zabrinutost zbog napada na europske medije u nekim državama članicama i pozivaju na hitne mjere pomoći informativnim medijima u prilagođavanju “digitalnom desetljeću”.
Pročitaj više
Zastupnici su predstavili planove za reformu prehrambenih sustava EU-a i zdraviju hranu, veću sigurnost hrane, pravednu zaradu za poljoprivrednike i smanjenje ekološkog otiska poljoprivrede.
Pročitaj više
 .