[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Ovog tjedna u Europskom parlamentu: ECB / Lagarde; Energetska kriza; Pošiljke otpada; Saslušanje kandidata za vodstvo Frontexa; 10 godina podrške EP-a demokraciji; Konferencija o budućnosti Europe itd. 
Pročitaj više
Zastupnici su na svečanosti u Europskom parlamentu obilježili osnivanje Zajedničke skupštine Europske zajednice za ugljen i čelik 1952. godine, preteče EP-a.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Rusija - država pokroviteljica terorizma; Vladavina prava / Mađarska; FIFA Svjetsko prvenstvo / Ljudska prava u Kataru; Zaštita ključne infrastrukture; EU proračun za 2023; 70. rođendan Parlamenta itd. 
Pročitaj više
Prijedlog Europskog akta o slobodi medija dobrodošao je i itekako potreban, no tek smo na početku dugog puta do njegove primjene u državama članicama. To je jedna je od glavnih poruka koja se mogla čuti na današnjoj raspravi u Kući Europe posvećenoj prijedlozima novih pravila za zaštitu medijskog pluralizma i uredničke neovisnosti u EU-u.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: COP27; Obnovljiva energija (RepowerEU); Zabrana pobačaja u Poljskoj; FIFA Svjetsko prvenstvo 2022./ljudska prava; Revizija dugoročnog proračuna EU-a itd.
Pročitaj više
Kratka plenarna sjednica održat će se u Bruxellesu 9. i 10. studenog. Na njoj se očekuje: Glasanje o pristupanju Hrvatske Schengenu; Rezultati Listopadskog EU summita; Oporavak EU-a / Sigurna i zelena energija; Kibernetička sigurnost itd.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Schengen/Hrvatska; Listopadski EU summit; Oporavak EU-a / Sigurna i zelena energija; Kibernetička sigurnost; Održivo korporativno upravljanje; Zaštita unutarnjeg tržišta od stranih subvencija itd. 
Pročitaj više
Glavna uprava za komunikaciju (DG COMM) Europskog parlamenta objavila je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje medijskih komunikacijskih aktivnosti posvećenih europskim izborima koji će se održati na proljeće 2024. godine.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Vanjsko upletanje i dezinformiranje u zemljama zapadnog Balkana; Energetska tranzicija EU-a; Ukrajina i Moldova / prijevoz dobara; Afera Uber, lobiranje i prava radnika; Inteligentni transportni sustavi; Tjedan rodne ravnopravnosti itd.
Pročitaj više
Hrabrom narodu Ukrajine, koji predstavljaju predsjednik, izabrani čelnici i civilno društvo, dodijeljena je Nagrada Saharov za slobodu mišljenja za 2022.  
Pročitaj više
Clément Di Roma i Carol Valade ovogodišnji su dobitnici Nagrade Daphne Caruana Galizia za novinarstvo za dokumentarni film „Srednjoafrička Republika pod ruskim utjecajem”.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Nagrada Saharov 2022; Posljedice rata Rusije protiv Ukrajine; Listopadski summit EU-a; Zaštita kritične infrastrukture; Infrastruktura za alternativna goriva; Zapadni Balkan itd.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Hrvatska i Schengen; Bjelarus/Tihanovska; Finalisti Nagrade Saharov 2022; COVID-19/farmaceutska industrija; Trgovina/ Instrument za borbu protiv prisile; Inteligentni transportni sustavi u cestovnom prometu itd.
Pročitaj više
U petak, 7. listopada u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu održana je konferencija Destination: Together in EU (Odredište: Zajedno u EU) koju je organizirao Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Mreža mladih Hrvatske, u partnerstvu s veleposlanstvima Češke i Francuske, a u sklopu Europske godine mladih. 
Pročitaj više
· Lažni referendumi provedeni pred nišanom nevažeći su · Ruske prijetnje nuklearnim oružjem neće odvratiti EU od daljnje pomoći Ukrajini · Poziv na uspostavu ad hoc međunarodnog suda za zločin agresije na Ukrajinu · Incident na Sjevernom toku pokazuje da je potrebno bolje zaštiti europsku ključnu infrastrukturu
Pročitaj više
 .