[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Dobitnici nagrade Europski građanin za 2014.
Potaknuti pozivom na podnošenje prijava i nominacija za nagradu „Europski građanin za 2020.”, razgovorali smo s Martinom Čuljak, prvom hrvatskom dobitnicom nagrade Europski građanin.
Pročitaj više
Europski parlament poziva europske građane, skupine građana, udruge i organizacije da se prijave (ili nominiraju nekoga drugog) za nagradu „Europski građanin za 2020.” za iznimne projekte koje su proveli.
Pročitaj više
Zastupnici EP-a odredili svoje prioritete za predstojeću konferenciju UN-a o statusu žena.
Uoči 64. sjednice Komisije UN-a o statusu žena (UNCSW64) u New Yorku u ožujku, Parlament je u četvrtak iznio svoje prioritete.
Pročitaj više
Ne morate pobijediti na europskim izborima da biste zasjedali poput europarlamentaraca u plenarnoj dvorani u Strasbourgu - dovoljno je da pobijedite na našem natječaju!
Pročitaj više
Ne možemo učiniti više s manje sredstava, upozorili zastupnici tijekom rasprave o dugoročnom proračunu EU-a za razdoblje 2021. – 2027.
Tijekom rasprave o financiranju EU-a u razdoblju od 2021. do 2027., zastupnici su naglasili da će Parlament prihvatiti samo onaj proračun koji ispunjava ambicije europskoga bloka.
Pročitaj više
Građane se poziva da radije udome, nego kupuju kućne ljubimce.
Kako bi se zaštitile životinje, vlasnici kućnih ljubimaca i javno zdravlje, traži se akcijski plan EU-a za okončanje nezakonite trgovine kućnim ljubimcima.
Pročitaj više
Sporazumom o slobodnoj trgovini postupno će se ukinuti gotovo sve carine.
Sporazumom o slobodnoj trgovini između EU-a i Vijetnama postupno će se ukinuti gotovo sve carine, a uključuje obvezujuća pravila o zaštiti klime, radnim i ljudskim pravima.
Pročitaj više
Zaključen je drugi ciklus natječaja #EUROSCOLA u organizaciji Ureda Europskog parlamenta, namijenjen srednjoškolcima (16 do 19 godina) iz cijele Hrvatske. Učenici pobjedničke škole prisustvovat će programu Euroscola – simulaciji rada europskih zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu krajem ožujka.
Pročitaj više
Europski parlament u Bruxellesu.
Tjedna najava događanja u Europskom parlamentu od 3. do 9. veljače 2020.
Pročitaj više
Tribina "Europska unija i Ujedinjena Kraljevina: novo poglavlje" u Kući Europe.
"U Ujedinjenoj Kraljevini živi više od 3 milijuna građana Europske unije, a u EU živi više od milijun građana Ujedinjene Kraljevine. Među ostalim i radi zaštite njihovih interesa, bitno je postići uređeno povlačenje UK iz EU-a", istaknuo je to eurozastupnik Tomislav Sokol na tribini „Europska unija i Ujedinjena Kraljevina: novo poglavlje“.
Pročitaj više
Posjet srednjoškolaca Europskom parlamentu u Strasbourgu.
Originalni ste, kreativni i angažirani srednjoškolci koji vole putovati? Želite zasjedati poput europarlamentaraca u plenarnoj dvorani u Strasbourgu? Ništa lakše - osvojite zanimljivo putovanje u Strasbourg!
Pročitaj više
Zastupnici su zabrinuti za prava grrađana Europske unije i Ujedinjene Kraljevine, uključujući slobodu kretanja.
Zastupnici Europskog parlamenta izrazili su zabrinutost oko sustava za prijavu stalnog boravka državljana EU-a i osnivanja neovisnog tijela.
Pročitaj više
Prosvjed mladih za klimu.
Zastupnici EP-ja pozdravili su plan EU-a o klimatskoj neutralnosti do 2050. zbog čega je do 2030. potrebno smanjiti emisije za 55%.
Pročitaj više
 Reforma EU-a ovisit će o sastancima s građanima i mladima  .
Na tematskim sastancima sudjelovat će građani iz raznih dijelova Europe. Reforme EU-a kreirat će se transparentnim, uključivim i uravnoteženim raspravama „odozdo prema gore“, a dozvolit će se i preispitivanje Ugovora iz Lisabona te uspostava trajnog mehanizma za građansko sudjelovanje.
Pročitaj više
 .