[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Ovog tjedna u Uredu Europskog parlamenta u Hrvatskoj: konferencija o korištenju sredstava iz Fonda za azil, migracije i integraciju i ESF-a za razdoblje 2021.-2027., te online panel o ulozi žena u borbi protiv pandemije COVID-19. Također, donosimo novosti sa plenarne sjednice u Bruxellesu.
Pročitaj više
Petak, 26. veljače - Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je online konferenciju Izazovi digitalne Europe na kojoj su zastupnici Valter Flego (IDS, Renew Europe), Romana Jerković (SDP, S&D) i Karlo Ressler (HDZ, EPP) govorili o programima i politikama EU-a čiji je cilj potaknuti digitalnu transformaciju i omogućiti brži oporavak gospodarstava država članica od posljedica pandemije. Drugi dio konferencije bavio se mladima i mentalnim zdravljem.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u petak, 26. veljače u 10 sati organizira online konferenciju Izazovi digitalne Europe na kojoj će zastupnici Valter Flego (IDS, Renew Europe), Romana Jerković (SDP, S&D) i Karlo Ressler (HDZ, EPP) govoriti o programima i politikama EU-a čiji je cilj potaknuti digitalnu transformaciju i omogućiti brži oporavak gospodarstava država članica od posljedica pandemije
Pročitaj više
Članovi Obora za javno zdravlje (ENVI) i Odbora za industriju i istraživanje (ITRE) Europskog parlamenta raspravljat će u četvrtak 25. veljače od 16 do 19 sati s čelnicima farmaceutskih kompanija koje sudjeluju u razvoju, proizvodnji i raspodjeli cjepiva protiv virusa COVID-19.
Pročitaj više
Ovaj tjedan u Uredu Europskog parlamenta u Hrvatskoj: razgovor sudionika programa Škola ambasador Europskog parlamenta s hrvatskim znanstvenikom i astronomom Koradom Korlevićem, te konferencija na temu izazovi digitalne Europe. Također donosimo tjedne aktivnosti Hrvatskih eurozastupnika.
Pročitaj više
Petak, 19. veljače  - Ured Europskog parlamenta organizirao je online konferenciju Europe after Brexit – UK after EU na kojoj se raspravljalo o političkim, gospodarskim i društvenim posljedicama izlaska Ujedinjene Kraljevine iz EU-a
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj poziva Vas na online konferenciju Europe after Brexit – UK after EU koja će se održati u petak 19. veljače od 10:00 do 11:15.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj poziva Vas na praćenje online konferencije "Novi susjedi – hrvatski medijski portret integracije u europskom kontekstu" koja će se održati u četvrtak, 18. veljače, od 11 sati.  Sudionici konferencije raspravljat će o tome na koji način danas prikazujemo, njegujemo i gradimo odnose s novim susjedima, te prihvaćamo različitosti.
Pročitaj više
Hrvatska mreža za beskućnike osvojila Nagradu EGSO-a za gradjansku solidarnost kao najbolji hrvatski projekt te je izabrana među 23 dobitnika nagrade na razini EU-a i Ujedinjene Kraljevine.
Pročitaj više
Kampanja Boranka Saveza izviđača Hrvatske dobitnik je nagrade Europski građanin za 2020. godinu. Riječ je o priznanju koje Europski parlament dodjeljuje za iznimna postignuća u promicanju europskih vrijednosti i zajedništva.
Pročitaj više
Zastupnici smatraju da EU mora nastaviti zajedničke napore u borbi protiv pandemije i poduzeti hitne mjere za povećanje proizvodnje cjepiva. Također su istaknuli da se rješenja za izlazak iz krize moraju pronaći u duhu solidarnosti, među državama članicama i na globalnoj razini
Pročitaj više
Zastupnici pozivaju Komisiju i države članice da pojačaju napore kako bi se spriječili trajni negativni učinci pandemije na mlade i sportski sektor.
Pročitaj više
Za ukidanje siromaštva među zaposlenima, zastupnici pozivaju na uvođenje minimalne plaće, jednake uvjete rada za sve i bolju ravnotežu između poslovnog i privatnog života.
Pročitaj više
Parlament je odobrio Mehanizam za oporavak i otpornost u iznosu od 672,5 milijardi eura koji će državama članicama pomoći u suzbijanju gospodarskih i socijalnih posljedica pandemije koronavirusa.  
Pročitaj više
 .