[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Kako dosadašnje odgovore EU-a na pandemiju COVID-19 komentiraju hrvatski europarlamentarci, što predlažu u budućnosti, na što upozoravaju, za što se zalažu?  
Pročitaj više
Izvanredna plenarna sjednica održat će se 16. i 17. travnja, odlučili su predsjednik Parlamenta i lideri klubova zastupnika u EP-u.
Pročitaj više
Epidemija koronavirusa praćena je širenjem lažnih vijesti i dezinformacija, što ugrožava napore na njezinom zaustavljanju. EU internetska stranica razotkriva najčešće mitove vezane uz pandemiju.
Pročitaj više
Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj: Europska solidarnost je bila na kušnji, ali sada djeluje.
Pročitaj više
Kao dio zajedničkog odgovora na epidemiju covida-19, zastupnici Europskog parlamenta gotovo su jednoglasno prihvatili tri hitna prijedloga pomoći, na izvanrednoj plenarnoj sjednici u četvrtak u Bruxellesu.
Pročitaj više
Uz snažnu potporu mjerama EU-a za borbu protiv pandemije covida-19, zastupnici su se na plenarnoj raspravi u četvrtak založili za veliku solidarnost EU-a kako bi se pomoglo građanima.
Pročitaj više
Europski parlament danas održava plenarnu sjednicu kako bi glasao o hitnim EU mjerama za borbu  protiv pandemije koronavirusa.
Pročitaj više
Parlament obavlja svoje temeljne aktivnosti putem izvanrednih postupaka daljinskog glasanja kako bi odobrio hitne mjere EU-a u borbi protiv pandemije.
Pročitaj više
Predsjednik Odbora za vanjske poslove pozdravlja odluku država članica o otvaranju pristupnih pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom.
Pročitaj više
Parlament je usmjeren na pomaganje EU članicama u borbi s koronavirusom i društveno-gospodarskim posljedicama epidemije. Na plenarnoj sjednici 26. ožujka zastupnici će prihvatiti zakone koji će omogućiti ublažavanje učinaka ove krize.
Pročitaj više
Parlament surađuje s državama članicama kako bi se osiguralo da EU može kupiti respiratore, maske i ostalu medicinsku opremu koja će se staviti na raspolaganje bolnicama diljem Unije.
Pročitaj više
Tjedna najava Europskog parlamenta za tjedan od 23. do 29. ožujka 2020. u kojem će se održati izvanredna plenarna sjednica.
Pročitaj više
Mjere za odgovor na krizu trebalo bi kombinirati s dugoročnom predanošću istraživačkim programima EU-a, kaže izvjestitelj iz Odbora za istraživanje EP-a.
Pročitaj više
Izjava predsjednika Davida Sassolija o odgovoru Europskog parlamenta na krizu COVID-19.
Pročitaj više
Neprekinuta opskrba osnovnim proizvodima i najvažnijom medicinskom i zaštitnom opremom na jedinstvenom tržištu ključ je rješenja krize COVID-19.
Pročitaj više
 .