[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Rijeka, utorak, 15. lipnja -  Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u Rijeci je - u sklopu procesa Konferencije o budućnosti Europe - organizirao raspravu na temu mladih i kulture na kojoj je bilo riječi o europskim programima potpore, suradnji institucija i umjetnika, ostavštini programa Rijeka EPK 2020. te novim kulturnim formatima.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj poziva Vas na raspravu na temu mladih i budućnosti europske kulture koju će u utorak, 15. lipnja u 10 sati u zgradi Exportdrva u Rijeci otvoriti riječki gradonačelnik Marko Filipović.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Prva plenarna skupština Konferencije o budućnosti Europe, Konferencija na visokoj razini o azilu i migracijama, jedinstveno europsko nebo...
Pročitaj više
Parlament poziva EU da kazni one koji su sudjelovali u prisilnom prizemljenju zrakoplova u Minsku 23. svibnja i u pritvaranju novinara Romana Protaševiča.
Pročitaj više
Parlament traži da nacionalni planovi oporavka budu u potpunosti usklađeni s potrebama i ciljevima pravednog i zelenog rasta te digitalne transformacije.
Pročitaj više
Zastupnici nalažu predsjedniku Sassoliju da najkasnije za dva tjedna pozove Komisiju da „ispuni svoje obveze” u skladu s Uredbom o uvjetovanosti u pogledu vladavine prava.
Pročitaj više
Kako bi se ubrzalo cijepljenje na globalnoj razini, zastupnici zahtijevaju ukidanje prava na intelektualno vlasništvo za cjepiva protiv bolesti COVID-19.
Pročitaj više
Svrha stažiranja u okviru stipendija Schuman jest pridonijeti obrazovanju i strukovnom osposobljavanju građana EU-a te pružiti uvid u rad Europskog parlamenta.
Pročitaj više
Zastupnici su danas dovršili rad na zakonodavnom paketu o digitalnoj potvrdi EU-a o COVID-u kojom će se olakšati putovanje unutar Unije i pridonijeti gospodarskom oporavku.
Pročitaj više
Parlament je u utorak s 515 glasova za, 90 protiv i 86 suzdržanih usvojio rezoluciju „Strategija EU-a za bioraznolikost do 2030.: vraćanje prirode u naše živote” kojom se nastoje zaustaviti i preokrenuti trenutačni trendovi smanjenja biološke raznolikosti u Europi i ostatku svijeta.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Digitalna potvrda EU-a za COVID-19, ukidanje patenata za cjepiva protiv virusa COVID-19, EU reakcija na poteze Bjelarusa, nacionalni planovi oporavka
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: objava proljetnog Eurobarometra, nova pravila za multinacionalne kompanije, pripreme za plenarnu sjednicu sljedećeg tjedna...
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je prigodnu svečanost povodom dodjele nagrade Europski građanin za 2020. godinu kampanji Boranka Saveza izviđača Hrvatske.
Pročitaj više
Izvršni odbor danas je odobrio kalendar plenarnih sastanaka i europskih panela građana s raznim događanjima, od kojih prva započinju sljedeći mjesec.  
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u petak 28. svibnja u 10 sati u Botaničkom vrtu u Zagrebu organizira svečanu dodjelu nagrade Europski građanin za 2020. godinu kampanji Boranka Saveza izviđača Hrvatske.
Pročitaj više
 .