[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Tjedna najava događanja u Europskom parlamentu od 29. lipnja do 5. srpnja 2020., aktivnosti Ureda Europskog parlamenta u Zagrebu i partnera.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u suradnji s uredom u Berlinu održao je videokonferenciju sa zastupnicima iz Njemačke (potpredsjednici EP-a Barley i Wieland) i Hrvatske (Picula i Zovko) o predsjedanju Vijećem EU-a.
Pročitaj više
Tjedna najava događanja u Europskom parlamentu od 22. do 28. lipnja 2020., aktivnosti Ureda Europskog parlamenta u Zagrebu i partnera.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je virtualnu raspravu #EPtalks o iskustvu, praksi i izazovima u komuniciranju o Europskoj uniji za vrijeme koronakrize: Communications in Europe 2020 - version 2.0. 
Pročitaj više
Pandemija bolesti COVID-19 razotkrila je institucionalne slabosti EU-a. Vijeće bi uskoro trebalo prihvatiti stajalište i obvezati se na provedbu Konferencije o budućnosti Europe u čijem će središtu biti reforme.
Pročitaj više
Glavni pregovarač EU-a o Brexitu ima neupitnu potporu eurozastupnika. Britanski „selektivni odabir” neprihvatljiv je za Uniju, a suglasnost Parlamenta uvjetovana je postizanjem dogovora o ravnopravnim tržišnim pravilima i ribarstvu.
Pročitaj više
U zajedničkoj raspravi na plenarnoj sjednici uoči EU sastanka na vrhu o budućim odnosima Europske unije i Ujedinjene Kraljevine te o financiranju EU-a, zastupnici su pozvali Vijeće da prihvati plan oporavka.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u četvrtak 18. lipnja u 16 sati organizira virtualnu raspravu o, među ostalim, komuniciranju o Europskoj uniji te izazovima koje je nametnula pandemija bolesti COVID-19.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj održao je videokonferenciju s troje hrvatskih eurozastupnika o temama predstojeće plenarne sjednice: gospodarski oporavak, funkcioniranje Schengena i budućnost Europe. 
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u utorak 16. lipnja u 10 sati poziva vas na videokonferenciju (sa zastupnicima Toninom Piculom, Karlom Resslerom i Ružom Tomašić) o gospodarskom oporavku, Konferenciji o budućnosti Europe i ostalim temama ovotjedne plenarne sjednice.
Pročitaj više
Tjedna najava događanja u Europskom parlamentu od 15. do 21. lipnja 2020., aktivnosti Ureda Europskog parlamenta u Zagrebu i partnera.
Pročitaj više
Europski parlament će od 17. do 19. lipnja 2020. održati plenarnu sjednicu u Bruxellesu tijekom koje će, među ostalim, raspravljati o dugoročnom proračunu, oporavku EU-a te razmotriti napredak postignut u pregovorima između EU-a i Ujedinjene Kraljevine o novom partnerstvu.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je virtualnu raspravu #EPtalks o povezanosti europskog plana oporavka od posljedica koronakrize i borbe protiv klimatskih promjena.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u srijedu 10. lipnja u 16 sati organizira online susret učenika i profesora škola ambasadora Europskog parlamenta iz Hrvatske i Njemačke sa zastupnicom Keller i aktivisticom Munić.
Pročitaj više
 .