[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Do 31. srpnja zaprimaju se prijave za Nagradu za novinarstvo Daphne Caruana Galizia koja se dodjeljuje pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta. Riječ je o priznanju za izniman novinarski rad kojim se promiču ili brane temeljne vrijednosti Europske unije, kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokracija, ravnopravnost, vladavina prava i ljudska prava.
Pročitaj više
Mediji imaju važnu ulogu u informiranju europskih građana o aktivnostima Europske unije i njezinih institucija. U danas objavljenom posebnom istraživanju Eurobarometra detaljno se razmatraju medijske navike, povjerenje u različite medijske izvore i stavovi prema dezinformacijama.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Paket „Spremni za 55 %“ / Energetska učinkovitost; Globalno krčenje šuma; Potrošački krediti; Mađarska / EU vrijednosti; EU istraživanje o medijskim stavovima i navikama građana; itd.
Pročitaj više
Parlament je u srijedu iznio svoju procjenu političke situacije u tri države zainteresirane za članstvo u Uniji: Bosni i Hercegovini, Kosovu i Srbiji.
Pročitaj više
Parlament je odbio prijedlog za ulaganje prigovora na uvrštenje djelatnosti povezanih s nuklearnom energijom i plinom na popis okolišno održivih gospodarskih aktivnosti. Nije postignuta apsolutna većina glasova potrebna za odbijanje prijedloga Komisije. Ako ni Vijeće ne uloži prigovor, delegirani akt o taksonomiji stupit će na snagu 1. siječnja 2023
Pročitaj više
Nova pravila EU-a o digitalnim uslugama uvode dosad nezabilježene standarde o odgovornosti internetskih poduzeća na otvorenom i konkurentnom digitalnom tržištu.  Akt o digitalnim uslugama usvojen je s 539 glasova za, 54 protiv i 30 suzdržanih. Akt o digitalnim tržištima usvojen je s 588 glasova za, 11 protiv i 31 suzdržanih.
Pročitaj više
Zastupnici su u utorak dali pozitivno mišljenje o Hrvatskoj kandidaturi za najnoviju članicu eurozone od 1. siječnja 2023.
Pročitaj više
Europski parlament će u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na plenarnoj sjednici u Strasbourgu raspravljati o ulasku Hrvatske u europodručje, a utorak se očekuje i pozitivna odluka Parlamenta o ovom pitanju. 
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Paket zakona o digitalnim uslugama; EU summit; Ulazak Hrvatske u eurozonu; Češko predsjedanje Vijećem;“Ovo je Europa” / premijer Grčke Kyriakos Mitsotakis; itd.
Pročitaj više
Najava plenarne sjednice u Strasbourgu u srpnju 2022. godine.
Pročitaj više
Projekt Fond 5.5 zaklade Solidarna ovogodišnji je nacionalni dobitnik nagrade Europski građanin. Riječ je o priznanju kojim Europski parlament vrednuje rad organizacija i pojedinaca na promicanju razumijevanja i jačanju europskog zajedništva. Fond 5.5 osnovan je nakon potresa u Zagrebu 2020., a ponovno je aktiviran nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji u prosincu 2020. Fond je humanitarnom akcijom prikupio više od 17,2 milijuna kuna za 1200 obitelji stradalih od potresa. 
Pročitaj više
Utorak, 28. lipnja, 10 - 14 sati Centar mladih Ribnjak, Zagreb i online
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Paket “Spremni za 55 %” / Održiva goriva za zrakoplovstvo; Rat u Ukrajini / EU proširenje; Migracijska situacija u Grčkoj; Pripreme za plenarnu sjednicu;itd.
Pročitaj više
Novi propis donesen zbog ruske invazije na Ukrajinu osigurava brže povećanje europskih strateških rezervi plina prije zime kako bi se zajamčila sigurnost opskrbe. 
Pročitaj više
EU čelnici moraju opravdati povijesnu odgovornost i potvrdom europske perspektive dati jasan politički signal Ukrajini, Moldovi i Gruziji.
Pročitaj više
 .