[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Bruxelles: Aktivistica Adrijana predstavljala Hrvatsku

 .
30-04-2019
 .

Adrijana je jedna od najaktivnijih volontera #ovajputglasam kampanje. Njeno zalaganje i aktivnost dovelo ju je do toga da ide na seminar u Bruxelles gdje je mogla razmijeniti iskustva s ostalim aktivistima iz cijele Europe. 

 .
 .

1. Što si radila u Bruxellesu i na kojem seminaru si sudjelovala?

U Bruxellesu sam sudjelovala na seminaru ,,Choose your Future“ koji okuplja aktiviste širom Europe. U okviru programa seminara sudjelovala sam u raspravi o #ovajputglasam kampanji s predstavnikom Mađarske i predstavnikom Poljske. Osim toga, sudjelovala sam i na seminaru za medije, na kojemu se novinarima i aktivistima obratio predsjednik Europskog parlamenta, Tajani.

2. Koje sve ljude si upoznala i kakva iskustva ste razmijenili?

Na seminaru sam upoznala aktiviste iz ostalih država članica Europske unije i okupljanje smo iskoristili kako bismo razmijenili iskustva o događajima koje organiziramo u cilju promoviranja ovajputglasam.eu kampanje, o postignutim rezultatima kao i planovima za buduće aktivnosti.

3. Što ti je bilo najzanimljivije iskustvo na seminaru?

Najzanimljivije iskustvo na seminaru bilo je neformalno okupljanje aktivista na kojem smo imali priliku da se uz belgijske specijalitete upoznamo sa zaposlenima i stažistima iz Hrvatske koji rade u odjelu medija u Europskom parlamentu. Hvala Kristini i Janji iz Hrvatske na gostoprimstvu.

4. Kako si predstavila Hrvatsku na intervjuima i ostalim sudionicima?

Hrvatska je za sada vodeća država u kampanji i to pokazuje broj od preko 26 000 ljudi registriranih na stranici kampanje, kao i veliki broj aktivnosti Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Aktivnosti se održavaju u Zagrebu, ali i u manjim gradovima širom Hrvatske. Ove činjenice su učinile da zadatak predstavljanja Hrvatske sa jedne strane bude lak, jer postoje konkretne aktivnosti koje same govore o naporu svih koji u Hrvatskoj rade na kampanji (odaziv te rezultatima koje kampanja postiže u Hrvatskoj), a s druge strane nimalo jednostavno jer treba nastaviti u tom smjeru. Kao ,,prva pomoć“ poslužila je i hrvatska čokolada.

5. Što planiraš za dane prije izbora i na sam dan izbora?

U danima prije izbora očekuje nas prije svega Europski tjedan u okviru kojeg je predviđen niz aktivnosti sa centralnim događajem 10. svibnja na Europskom trgu. Osim toga, užurbanim tempom se nastavlja provođenje radionica o važnosti izlaska na izbore i organiziranje niza debata. Na sam dan izbora u planu je i street action u studentskim domovima i u njihovoj blizini kako bi mladima bio upućen posljednji poziv da izađu na izbore i glasaju. Ovim putem bih pozvala sve pojedince, organizacije, poznate osobe, organizatore festivala i sportskih turnira da se priključe našoj inicijativi i pozovu mlade da 26. svibnja izaberu svoju budućnost! 

 .
 .