[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Bjelovar: Hana i Mateo podsjetili sugrađane da izađu na izbore 26. svibnja i povedu prijatelje na birališta

 .
13-05-2015
 .

Kako bi podsjetili sugrađane, prijatelje, kolege i studente da izađu na izbore za Europski parlament, 26. svibnja, mladi aktivisti kampanje #ovajputglasam, Hana i Mateo, u Bjelovaru su podijelili informativne letke i razgovarali o europskim temama.

 .
 .

Hana i Mateo u ime Grada Bjelovara i Gradskog savjet mladih, a uz potporu bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva na bjelovarskom paviljonu  informirali su građane o različitim europskim temama: od Erasmusa, mobilnosti, putovanja, zapošljavanja… Teme su to o kojima se mnogi mogu informirati i na internet portalu Što Europa čini za mene?.

 .
 .

Primjerice, u osnovnim školama u Novoj Rači i Siraču te dječjem vrtiću Bjelovar EU je s 1,69 milijuna kunan sufinancirao energetsku obnovu zgrada, prvenstveno zamjenu stolarije i postavljanje nove toplinske izolacije. Zgrade vrtića trebale bi trošiti oko 45 %, a zgrada vrtića čak 77 % manje energije. Fondovi EU-a su se obvezali da će s 1,49 milijuna kn sufinancirati energetsku obnovu još jedne zgrade vrtića Bjelovar.

 .
 .

Dok su jedni s drugima raspravljali o razlozima zbog kojih će glasati 26. svibnja, stanovnici Bjelovara su kušali i ukusne muffine s europskim zastavicama.

“Htjeli smo privuči pažnju. A muffini uvijek pale. Nadolazeći europski izbori su izuzetno važan trenutak za našu budućnost, a događanje u Bjelovaru pokazalo je da su građani spremni pričati i informirati se o novim perspektivama Europske unije”, zaključuje Hana.

 .