[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

INSTAinterview // Najangažiranija talijanska aktivistkinja Anastasia na ERASMUSu u Hrvatskoj: Svi glasamo!

 .
22-11-2018
 .

Manje od 6 mjeseci ostalo je do europskih izbora 2019. godine. Nestranačka kampanja "Ovaj put glasam" sve je popularnija među Europljanima, a što je najvažnije u kampanju se uključuje sve veći broj mladih.

 .
 .

Ovoga tjedna predstavljamo Anastasiju Venezinano (@anastasiaveneziano), aktivistkinju broj 1. iz Italije. Anastasia je trenutno na Erasmus+ razmjeni u Rijeci i tijekom vikenda pripremala se za događanje koje ovog ponedjeljka okuplja mlade u Pazinu. Odlučili smo se na kratak razgovor preko Instagram priča, pročitajte što nam je otkrila!

Zašto si se odlučila priključiti ovajputlgasam.eu kampanji?
"Razlog zašto sam se odlučila priključiti kampanji je jednostavan. Procesom glasovanja, mi Europljani, imamo tu moć i možemo doprinijeti izgradnji Europske unije kakvu želimo."

Hoćeš li nastaviti s aktivnostima u kampanji tijekom studiranja u Hrvatskoj? Kako?
"Naravno! Bit ću u Pazinu gdje ću sudjelovati na događanju gdje ćemo raspravljati o kampanji, popratnim aktivnostima i kako uključiti mlade. Baš sam uzbuđena!"

 

 .

Zašto savjetuješ drugima da se uključe u kampanju i #ovajputglasam aktivnosti?
"Svi bi se trebali priključiti kampanji! U mogućnosti smo koristiti jedan moćan alat - a to su izbori i glasovanje. Smatram da upravo to pravo moramo dobro "izučiti" i iskoristiti na najbolji mogući način. Važno je da svi shvate koliko je važno izaći na izbore i dati svoj glas. To je upravo ono što ova kampanja čini."

Anastasia, hvala ti!

Povežite se se aktivnostima Europskog parlamenta i komunicirajte s nama! U kampanju se možete uključiti odmah!

Besplatna registracija na platformi ovajputglasam.eu, među ostalim, omogućuje:

• Redovito primanje informacija o temama koje sami odaberete, a o kojima se odlučuje i na razini Europske unije (primjerice: zaštita okoliša, mobilnost, kvaliteta hrane, Erasmus+)

• Sudjelovanje u lokalnim aktivnostima Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj vezanim uz #ovajputglasam kampanju

• Pokretanje mini-kampanje u vašom okruženju pod geslom “Ovaj put glasam zbog…” oko tema koje su za vas prioriteti na europskim izborima, uz podršku Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Koristite hashtag #ovajputglasam i #izboriEU2019 na društvenim mrežama kako biste pratili novosti oko izbora, podijelili svoje mišljenje i oblikovali budućnost Europske unije.

Institucionalnoj kampanji ovajputglasam.eu Europski parlament želi potaknuti građane na izlazak na izbore u svibnju iduće godine. Kampanji se možete pridružiti na internetskoj stranici ovajputglasam.eu, gdje se otvara mogućnost podijeliti svoju motivaciju s obitelji, prijateljima, susjedima, te ih pozvati da postanu dio #ovajputglasam aktivnosti, u skladu sa sloganom “Kad svi glasaju, svi pobjeđuju”.
Da, ovaj put glasam!