[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Osijek: U europskom tjednu uz druženja i glazbu podsjetili na izlazak na birališta

 .

Osječki Park kralja Držislava se 10. svibnja pretvorio u pravu glazbeno-ambijentalnu oazu čiji je cilj bio proslaviti Europu, njene vrijednosti i sve što ona svakodnevno čini za nas uz radost, opuštenost i smijeh.

 .
 .

U sklopu kampanje #ovajputglasam koja poziva sve građane, a prije svega mlade, da u što većem broju izađu na europske izbore koji se održavaju 26. svibnja 2019, a Osijek je Europski tjedan obilježio u vrlo originalnom stilu.

U petak, 10. svibnja, održao se specijal događanja In da Sofa. Duž Europske avenije, sudionici su mogli razgledavati grafite Cellograff - Eko Street Art-a, a u večernjim satima su se opustili uz glazbu DJ-a Kemokrema i osječkog DJ-a Omera.

 .
 .

Dan je bio zanimljiv i po kulinarskom pitanju. U suradnji s E-cekerom, programom u okviru međunarodnog projekta CAMARG, Udruga kuhara i slastičara Slavonije i Baranje, pod vodstvom priznatog kuhara i učitelja Andreja Kristeka, pripremila je kulinarske delicije na radost svih prisutnih.

 .
 .

Prisutni su mogli razgovarati o tome kako podsjetiti prijatelje da izađu na biralište, te što sve Europa čini za Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Primjerice, na portalu Što Europa čini za mene? projektom Vinske ceste uređeno je više od 18 km vinskih cesta, otvorene su vinoteke i educirani su turistički djelatnici. Projekt pridonosi otvaranju novih radnih mjesta kroz poticanje kulturnog turizma. Vrijednost projekta je preko 9 milijuna kn, a EU je osigurao 75 % sredstava.Projekt poboljšanja vodne infrastrukture u Osijeku ima za cilj povećanje priključenosti stanovništva na javne sustave odvodnje i vodoopskrbe, izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i unapređivanje kakvoće vode. Realizacijom projekta zaštititi će se zdravlje ljudi i sačuvati okoliš. Vrijednost projekta je preko 550 milijuna kn, a EU je osigurao oko 73 %.

 .