[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Radionica Ovaj put glasam: Odazivom na europske izbore biramo svoju budućnost

 .
26-04-2019
 .

U sklopu kampanje Ovaj put glasam, u Kući Europe 11. travnja održana je medijska konferencija te radionice na temu nadolazećih izbora za Europski parlament, 26. svibnja 2019. godine. Studenti nekoliko zagrebačkih fakulteta su sa cijenjenim gostima izmjenjivali mišljenja o izazovima i važnosti europskih izbora za budućnost mladih.

 .
 .

Okupljenima su se obratile Mia Veličković iz Hrvatskog ferijalnog saveza, Vesna Fabijančić Križanić, potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva te voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, Violeta Staničić

Na radionicama o #ovajputglasam kampanji sudjelovali su studenti s Fakulteta političkih znanosti, Visoke škole za međunarodne odnose i diplomaciju Dag Hammarskjöld, Hrvatskih studija, Ekonomskog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Pravnog fakulteta te Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Studenti su se dotaknuli problematike niske stope izlaznosti na izbore od strane mladih, dok ih je o stanju u Irskoj te provedbi irske inačice kampanje Ovaj put glasam informirala Nj. E. Olive Hempenstall, veleposlanica Irske u Republici Hrvatskoj.

Marko Perić, član Povjerenstva za pripremu i koordinaciju Izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske dotaknuo se pitanja izlaznosti na izbore među hrvatskim iseljeništvom te mogućnosti elektronskog glasanja u budućnosti.

 .
 .

Radionica koju je vodio Željko Trkanjec iz Euractiv Hrvatska pobudila je velik interes studenata svojim fokusom na Europu u (lažnim) vijestima te prijetnjama koje pokušaji širenja dezinformacija na internetu predstavljaju za europske izbore.

U završnom dijelu događanja, uz najavu svibanjskih aktivnosti, prisutnim studentima su se obratili aktivisti i aktivistkinje Europskog parlamenta koji su izložili niz kreativnih aktivnosti kojima promoviraju institucionalnu kampanju Ovaj put glasam te kampanju #giveavote.