[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Studenti iz Osijeka: Mladi moraju shvatiti što im sve EU nudi

 .
30-04-2019
 .

Do europskih izbora 26. svibnja ostalo je manje od 30 dana! Kampanja #ovajputglasam privukla je mnogo mladih koji sudjeluju u informiranju svoje okoline o važnosti glasanja i izbora. Kako to rade studenti iz Osijeka, saznajte u nastavku teksta.

 .
 .

Mnogo mladih iz cijele Hrvatske odlučilo je sudjelovati u #ovajputglasam kampanji i informirati svoje prijatelje, obitelj i sugrađane o važnosti glasanja. Jedna od onih koji potiču mlade da budu aktivniji je i dr. sc. Anita Freimann s Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Osmislila je način kako će studente motivirati da se uključe u sklopu kolegija Makrosustav Europske unije gdje formira kreativne timove za informiranje o EU-u.

Anita Freimann objasnila je da je osnutkom ovog specifičnog kolegija odlučila studente potaknuti da informiranjem samih sebe podignu i razinu svijesti svojih sugrađana. Studenti tako samostalno kreiraju svoje projekte, u sklopu kojih informiraju određene skupine ljudi: djecu vrtićke dobi, osnovnoškolce i srednjoškolce, umirovljenike, nezaposlene, sportaše i mnoge druge. Tijekom ovih nekoliko godina informirali su više od 12.000 ljudi, organizirajući zabavno-edukativne aktivnosti, prezentacije u školama i na štandovima u Osijeku, kao i koncertima i sportskim natjecanjima informativnog karaktera. Ove godine na kolegiju Makrosustav EU 33 tima, sastavljena od dvjestotinjak studenata ekonomije.

 .