[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Europski parlament poziva sve hrvatske srednje škole na sudjelovanje u nagradnom video-natječaju #ZAJEDNOZAEU u sklopu programa Euroscola!
Pročitaj više
Registriraj se i putem svoje jedinstvene poveznice na platformu zajednoza.eu pozovi što više novih korisnika (koji svoju registraciju moraju potvrditi putem aktivacijskog emaila). Ako do 26.10. budeš među 10 najuspješnijih aktivista na platformi, Europski parlament nagrađuje te sudjelovanjem u online radionici „Moj digitalni otisak“ u srijedu 27.10.2021.
Pročitaj više
Zastupnici su ruskom oporbenom političaru i antikorupcijskom aktivistu Alekseju Navaljnom dodijelili Nagradu Saharov Europskog parlamenta za slobodu mišljenja.
Pročitaj više
Europarlamentarci izražavaju zabrinutost zbog napada na europske medije u nekim državama članicama i pozivaju na hitne mjere pomoći informativnim medijima u prilagođavanju “digitalnom desetljeću”.
Pročitaj više
Zastupnici su predstavili planove za reformu prehrambenih sustava EU-a i zdraviju hranu, veću sigurnost hrane, pravednu zaradu za poljoprivrednike i smanjenje ekološkog otiska poljoprivrede.
Pročitaj više
Parlament je zatražio od Komisije da žurno pokrene mehanizam uvjetovanosti kako bi se zaštitili poljski građani i temelji EU prava.
Pročitaj više
Gotovo 27 000 ideja, komentara i događanja prikupljeno je na višejezičnoj digitalnoj platformi Konferencije o budućnosti Europe - procesa čiji je cilj uključiti građanke i građane u oblikovanje prioriteta i reformi EU-a.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Poljska / Izazovi za pravni poredak EU-a i nadređenost prava EU-a, Pandora dokumenti, COP26/Klimatske promjene, Strategija „Od polja do stola“, Politika EU-a o cijepljenju...
Pročitaj više
Nagrada Daphne Caruana Galizia za novinarstvo dodijeljena je u četvrtak 14. listopada 2021. novinarima konzorcija Forbidden Stories za projekt Pegasus.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Klimatske promjene / COP26, sloboda medija / SLAPP, vladavina prava / Slovenija, nagrada Daphne Caruana Galizia za novinarstvo...
Pročitaj više
Zastupnici se zalažu za stratešku autonomiju EU-a i pozivaju na bolju koordinaciju EU-a i SAD-a oko Kine kako bi se izbjegle napetosti poput onih uzrokovanih sporazumom AUKUS.
Pročitaj više
Zastupnici ističu kako su za ostvarivanje nulte stope smrtnih slučajeva na EU cestama do 2050. godine potrebne stroge mjere, poput uvođenja ograničenja brzine do 30 km/h te nulte tolerancije za vožnju pod utjecajem alkohola.  
Pročitaj više
Zastupnici u Europskom parlamentu složili su se da sporovi oko skrbništva nad djetetom mogu biti oblik rodno uvjetovanog nasilja ako nasilni partneri koriste sporove kako bi nastavili nanositi štetu svojim žrtvama.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Budućnost odnosa EU-a i SAD-a, Rastući troškovi energije, Odnosi EU-a s Bjelarusom, Mađarski i poljski planovi oporavka, Sigurnost na cestama / nulta stopa smrtnih slučajeva do 2050., Kiberobrana EU-a, Konferencija za medije uoči početka plenarne sjednice.
Pročitaj više
Sljedeći tjedan na plenarnoj sjednici u Strasbourgu: Odnosi EU-a i SAD-a: Zastupnici razmatraju budućnost partnerstva, Troškovi energije: Rasprava o mjerama za ograničavanje učinka rasta cijena, Kiberobrana EU-a: Parlament će raspravljati o budućoj strategiji, Ostvarivanje nulte stope smrtnih slučajeva na cestama do 2050., Promicanje prava građana EU-a s invaliditetom, Zaštita žena i djece od nasilja intimnih partnera nakon razdvajanja, Turizam: Pouka iz sezone godišnjih odmora 2021.
Pročitaj više
 .