[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Zastupnici osuđuju udarac na seksualna i reproduktivna prava žena u Poljskoj i naglašavaju pravnu obvezu EU-a da ih poštuje i štiti. Parlament naglašava da se restriktivnim zakonima o pobačaju krše ljudska prava žena. Zastupnici se slažu da su neometan i pravodoban pristup uslugama reproduktivnog zdravlja te poštovanje reproduktivne autonomije i prava na odlučivanje žena ključni za zaštitu njihovih ljudskih prava i za rodnu ravnopravnost.
Pročitaj više
Parlament je duboko zabrinut zbog stanja medijskih sloboda u Europskoj uniji te osuđuje nasilje, uznemiravanje i pritiske kojima su izloženi novinari. Ističu da su sloboda, pluralizam i neovisnost medija te sigurnost novinara ključne sastavnice prava na slobodu izražavanja i na informacije te su presudni za demokratsko funkcioniranje EU-a. 
Pročitaj više
Parlament želi povećati održivost jedinstvenog tržišta promicanjem ponovne upotrebe i popravaka proizvoda te suzbijanjem praksi koje skraćuju njihov vijek trajanja. Zastupnici u Europskom parlamentu pozivaju Komisiju da potrošačima osigura „pravo na popravak” tako što će popravke učiniti sustavnima, isplativima i privlačnima, bilo produljenjem jamstava, ili osiguravanjem rezervnih dijelova, bilo poboljšanjem dostupnosti informacija o održavanju i servisiranju.
Pročitaj više
Europski parlament u Hrvatskoj u suradnji s Danima komunikacija organizirao je online raspravu Communicating Europe 2021. Generalni direktor Opće uprave za komunikaciju i glasnogovornik Europskog parlamenta Jaume Duch Guillot u razgovoru s članicom Uprave HURA-e, Kristinom Laco, otkrio je kako se Europski parlament prilagodio ograničavajućim okolnostima rada koje je nametnula pandemija bolesti COVID-19, te se osvrnuo na planove za budućnost.
Pročitaj više
Europski parlament u Hrvatskoj u suradnji s Danima komunikacija u srijedu, 25. studenog u 16 sati organizira online raspravu Communicating Europe 2021. Generalni direktor Opće uprave za komunikaciju i glasnogovornik Europskog parlamenta Jaume Duch Guillot u razgovoru s članicom Uprave HURA-e, Kristinom Laco, otkrit će kako je Europski parlament (krizno) komunicirao u samim počecima pandemije bolesti COVID-19 te na koji su način su prilagodili svoje komunikacijske strategije novonastaloj situaciji.
Pročitaj više
Communicating Europe 2021 tema je novoga online razgovora Dana komunikacija s generalnim direktorom komunikacija Europskog parlamenta Jaumeom Duchom Guillotom i članicom Uprave HURA-e Kristinom Laco iz kojeg će gledatelji u samo trideset minuta imati priliku saznati sve o komunikacijskim strategijama Europskog parlamenta!
Pročitaj više
Europski parlament je u utorak odobrio pomoć u iznosu od 823 milijuna eura iz Fonda solidarnosti EU-a (EUSF) za saniranje posljedica potresa u Hrvatskoj, poplava u Poljskoj te koronakrize u nekoliko država članica.
Pročitaj više
Parlament je prihvatio novi propis koji omogućuje bolju zaštitu potrošača od kolektivne štete na domaćem ili prekograničnom tržištu. Novim pravilima uveden je usklađen model za udružne tužbe u svim državama članicama koji jamči zaštitu potrošača od kolektivne štete, kao i odgovarajuće zaštitne mjere protiv zlouporabi tužbi.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj vam donosi tjedni pregled događanja: kolektivni interes potrošača, pravo na popravak,  jačanje medijskih sloboda, Fond solidarnosti, okončanje beskućništva do 2030, reproduktivna prava u Poljskoj, sastanak na vrhu EU-a. Također donosimo tjedne aktivnosti Hrvatskih europarlamentaraca.
Pročitaj više
Petak, 20. studenog - Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je online konferenciju za medije na kojoj su zastupnici  Biljana Borzan (SDP, S&D) i Karlo Ressler (HDZ, EPP) govorili o glavnim temama predstojeće plenarne sjednice.
Pročitaj više
U jeku drugog vala pandemije koronavirusa, dvije trećine europskih građana traži veću nadležnost EU-a i izdašniji proračun Unije za prevladavanje posljedica koronakrize. Hrvatski građani i dalje smatraju kako novac prioritetno treba usmjeriti na zapošljavanje i socijalna pitanja.
Pročitaj više
Donosimo vam teme plenarne sjednice koja će se održati od 23. do 26 studenog. Neke od tema su: zaštita potrošača i poticanja održivosti promicanjem ponovne uporabe i popravak proizvoda, sloboda medija, odobrenje 823 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije za saniranje posljedica potresa i COVID-19 pandemije.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u petak u 10:30 organizira online konferenciju za medije na kojoj će se zastupnici Biljana Borzan (SDP, S&D) i Karlo Ressler (HDZ, EPP) osvrnuti na glavne teme predstojeće plenarne sjednice. Teme su: industrijska strategija EU-a, sloboda medija i zaštita novinara, te rasprava o posljedicama koronakrize na vanjsku politiku i schengenski sustav
Pročitaj više
U ponedjeljak je Odbor za proračune odobrio paket EU pomoći od 823 milijuna eura za saniranje posljedica potresa u Hrvatskoj, poplava u Poljskoj te koronakrize u nekoliko članica. Hrvatskoj je za saniranje posljedica razornog potresa u Zagrebu odobreno ukupno 683,7 milijuna eura. Predujam u iznosu od 88,9 milijuna eura već je isplaćen, a ostatak slijedi.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj vam donosi tjedni pregled događanja: izgradnja Europske zdravstvene unije, terorizam, organizirani kriminal i kibernetička sigurnost, predsjednica EBC-a Lagarde, dugoročni proračun EU-a, konferencija o migracijama i azilu. Također donosimo tjedne aktivnosti Hrvatskih europarlamentaraca
Pročitaj više
 .