[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Europski parlament će u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na plenarnoj sjednici u Strasbourgu raspravljati o ulasku Hrvatske u europodručje, a utorak se očekuje i pozitivna odluka Parlamenta o ovom pitanju. 
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Paket zakona o digitalnim uslugama; EU summit; Ulazak Hrvatske u eurozonu; Češko predsjedanje Vijećem;“Ovo je Europa” / premijer Grčke Kyriakos Mitsotakis; itd.
Pročitaj više
Najava plenarne sjednice u Strasbourgu u srpnju 2022. godine.
Pročitaj više
Projekt Fond 5.5 zaklade Solidarna ovogodišnji je nacionalni dobitnik nagrade Europski građanin. Riječ je o priznanju kojim Europski parlament vrednuje rad organizacija i pojedinaca na promicanju razumijevanja i jačanju europskog zajedništva. Fond 5.5 osnovan je nakon potresa u Zagrebu 2020., a ponovno je aktiviran nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji u prosincu 2020. Fond je humanitarnom akcijom prikupio više od 17,2 milijuna kuna za 1200 obitelji stradalih od potresa. 
Pročitaj više
Utorak, 28. lipnja, 10 - 14 sati Centar mladih Ribnjak, Zagreb i online
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Paket “Spremni za 55 %” / Održiva goriva za zrakoplovstvo; Rat u Ukrajini / EU proširenje; Migracijska situacija u Grčkoj; Pripreme za plenarnu sjednicu;itd.
Pročitaj više
Novi propis donesen zbog ruske invazije na Ukrajinu osigurava brže povećanje europskih strateških rezervi plina prije zime kako bi se zajamčila sigurnost opskrbe. 
Pročitaj više
EU čelnici moraju opravdati povijesnu odgovornost i potvrdom europske perspektive dati jasan politički signal Ukrajini, Moldovi i Gruziji.
Pročitaj više
Tijekom rasprave “Ovo je Europa” s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, zastupnici su izrazili potporu hrvatskom prihvaćanju eura te ulasku u Schengen.
Pročitaj više
Zastupnici su donijeli stajalište o nacrtima tri ključna EU zakona za borbu protiv klimatskih promjena koji predviđaju smanjenje emisija stakleničkih plinova za najmanje 55 % do 2030. te zaštitu građana.
Pročitaj više
Premijer Plenković sudjelovat će u raspravi nazvanoj „Ovo je Europa“ u 16 sati u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Nakon rasprave, oko 17 sati, s predsjednicom Parlamenta Metsolom održat će konferenciju za novinare.
Pročitaj više
Rat Rusije protiv Ukrajine osnažio je potporu javnosti za EU, pokazuju danas objavljeni rezultati proljetnog istraživanja Eurobarometra koji je naručio Europski parlament.
Pročitaj više
Europski parlament produljio je rok prijave na natječaj za odabir organizacija koje će biti odgovorne za provedbu prvog modula Programa radionica za mlade novinare o praćenju EU tema.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Zeleni plan / Paket „Spremni za 55 %"; Obnavljanje zaliha plina u EU-u prije zime; EU summit; Rasprava “Ovo je Europa” s premijerom Plenkovićem; EU COVID potvrda; itd.
Pročitaj više
 .