[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 
 .
 .
 .
 .
 

Novosti

Ovog tjedna u Europskom parlamentu: rasprava o uvođenju digitalnih zelenih potvrda, bržem postupku odobrenja za prilagođena cjepiva protiv bolesti COVID-19 i Europskoj građanskoj inicijativi o zabrani držanja uzgajanih životinja u kavezima
Pročitaj više
Izvršni odbor podržao je uspostavu višejezične digitalne platforme kako bi građani iz cijelog EU-a mogli dati doprinos Konferenciji. Postignut je dogovor i o metodama rada Odbora te o pripremama za događaj koji će obilježiti inauguraciju Konferencije na Dan Europe (9. svibnja).
Pročitaj više
Registriraj se i putem svoje jedinstvene poveznice na platformu zajednoza.eu pozovi što više novih korisnika. Ako u tome tijekom travnja budeš među 10 najuspješnijih aktivista na platformi, Europski parlament nagrađuje te sudjelovanjem u online radionici „Izazovi korištenja umjetne inteligencije“ 28. 4. 2021. s početkom u 10 sati.
Pročitaj više
Petak, 26. ožujka 2021.  - Pandemija bolesti COVID-19 grubo je razotkrila rodnu nejednakost u svim njezinim oblicima te je dodatno pogoršala probleme poput nasilja u obitelji ili neravnopravnosti na tržištu rada. Istaknuto je to na online konferenciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj posvećenoj rodnoj ravnopravnosti u doba krize.
Pročitaj više
Albanija, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Srbija moraju se i dalje usredotočiti na temeljne reforme, ustraju zastupnici u rezolucijama usvojenima u četvrtak.
Pročitaj više
Parlament je ubrzao reformu prihoda Unije koja je nužna za korištenje paketa oporavka „Next Generation EU” vrijednog 750 milijardi eura. Novi izvori prihoda, kao što je pristojba na plastiku, osigurat će nova sredstva u proračunu EU-a te doprinijeti otplati dugova fonda za oporavak. Države članice moraju što prije ratificirati ključnu Odluku o vlastitim sredstvima.
Pročitaj više
EU kriteriji za sigurna i čista putovanja, zajednička potvrda o cjepivu te oznaka zdravstvenog certifikata EU-a za pružatelje turističkih usluga moraju biti sastavni dijelovi nove EU strategije o turizmu, ističu zastupnici.
Pročitaj više
Zastupnici su odlučili ubrzati postupak odobrenja zelenih digitalnih potvrda kako bi one mogle biti prihvaćene do ljeta, čime će se omogućiti sigurno slobodno kretanje tijekom pandemije.  
Pročitaj više
Ovog tjedna na plenarnoj sjednici: Digitalna zelena potvrda - parlament će odlučiti o ubrzanju odobrenja; Zastupnici će zatražiti novi pristup EU-a Africi; Zastupnici će se založiti za zajedničke kriterije sigurnog putovanja...
Pročitaj više
Kako izgleda učenje za ispite i priprema mature u razdoblju nakon potresa i u jeku ograničenja koje nameće pandemija? Kako su Europska unija i njezine države članice pomogle Hrvatskoj neposredno nakon potresa te koju ulogu ima Unija u zaštiti mentalnog i fizičkog zdravlja mladih? To su samo neka od pitanja o kojima se raspravljalo tijekom online susreta nastavnika i učenika osam srednjih škola iz Irske, Francuske i Španjolske s vršnjacima iz Srednje škole iz Petrinje te Gornjogradske gimnazije iz Zagreba, u o organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Uredu Europskog parlamenta u Hrvatskoj: Virtualni susret nastavnika i učenika osam srednjih škola iz Irske, Francuske i Španjolske s kolegama Srednje škole iz Petrinje te Gornjogradske gimnazije iz Zagreba, te konferencija o izazovima s kojima se suočavaju žene u privatnom i profesionalnom životu.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u ponedjeljak 22. ožujka u 15 sati organizira online susret nastavnika i učenika osam srednjih škola iz Irske, Francuske i Španjolske s vršnjacima Srednje škole iz Petrinje te Gornjogradske gimnazije iz Zagreba, koji zbog oštećenih zgrada u razornim potresima nastavu moraju pohađati na drugim lokacijama.
Pročitaj više
Četvrtak - 18. ožujka 2021. - Prijedlog digitalnih zelenih potvrda koje je predstavila Europska komisija je korak u dobrom smjeru jer ne donosi nova ograničenja već nudi rješenja za sigurnije slobodno kretanje unutar Europske unije tijekom pandemije. Opća je to ocjena zastupnika Valtera Flege (IDS, Renew Europe), Claudie Monteiro de Aguiar (EPP, Portugal) te Tomislava Sokola (HDZ, EPP), koji su sudjelovali na online konferenciji  za medije Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj na temu uvođenja potvrde s podacima o cijepljenju, testiranju te preboljenoj bolesti COVID-19 za putovanja unutar EU-a.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u četvrtak 18. ožujka u 10:30 organizira online konferenciju "Digitalne potvrde i virus COVID-19" na kojoj će se zastupnici Valter Flego (IDS, Renew Europe),  Cláudia Monteiro de Aguiar (EPP, Portugal) i Tomislav Sokol (HDZ, EPP)  osvrnuti na zakonodavni prijedlog Europske komisije o uvođenju potvrde s podacima o cijepljenju, testiranju te preboljenoj bolesti COVID-19.  O pravnim aspektima potvrde govorit će profesorica Iris Goldner Lang (Pravni fakultet, Zagreb).  
Pročitaj više
 .