[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

 
 .
 
 .
 
 
 
 .
 .
U Kući Europe u Zagrebu javnosti je dostupna knjiga žalosti u čast preminulom predsjedniku Europskog parlamenta Davidu Sassoliju. Izraze sućuti moguće je upisati do 17. siječnja 2022. 
Pročitaj više
Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli preminuo je 11. siječnja. Parlament će mu odati počast na prigodnoj ceremoniji u ponedjeljak u Strasbourgu.
Pročitaj više
Zastupnici traže da Unija i države članice predlože konkretne mjere za poštovanje prava žena i smanjenje rodne nepravnopravnosti.
Pročitaj više
Parlament je dao zeleno svjetlo za početak pregovora s državama članicama o pravilima koja reguliraju rad velikih internetskih platformi u Uniji.
Pročitaj više
Kći Alekseja Navaljnog, Daria, na prigodnoj svečanosti u Strasbourgu primila je nagradu Saharov Europskog parlamenta u ime svojeg oca koji je u zatvoru.
Pročitaj više
Parlament je u utorak potvrdio odluku da se 2022. godine u svim državama članicama organiziraju aktivnosti i inicijative usmjerene na mlade.
Pročitaj više
Zastupnici su odobrili gotovo 320 milijuna eura za pomoć Hrvatskoj nakon potresa, te 6,8 milijuna eura za 1121 radnika koji su nedavno proglašeni viškom u Italiji i Španjolskoj.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Aleksej Navljani - Nagrada Saharov 2021., Nepoštene prakse velikih internetskih platformi, Ravnopravnost među ženama i muškarcima, Ukidanje diskriminacije EU tvrtki, Ruska prijetnja Ukrajini, Sastanak na vrhu EU-a i borba protiv pandemije bolesti COVID-19, itd...
Pročitaj više
Petak, 10. prosinca 2021. - Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj s Human Rights Film Festivalom (HRFF) i Platformom za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske (CROSOL) organizirao je Akademiju Saharov tijekom koje se raspravljalo o radu Europske unije na području zaštite ljudskih prava, vanjskopolitičkoj agendi Rusije i unutarnjepolitičkoj situaciji u toj zemlji.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Migracije i azil; Sigurnost igračaka; Borba protiv raka; Konferencija predsjednika/francusko predsjedništvo; Pripreme za plenarnu sjednicu; Uži izbor za nagradu publike LUX; Kalendar predsjednika; itd.
Pročitaj više
Program Škola ambasador Europskog parlamenta (European Parliament Ambasador School - EPAS), u kojem ove godine sudjeluje 50 hrvatskih gimnazija i strukovnih škola, uoči predstojećih blagdana dobio je svoju himnu: #EPASsong.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Europska agencija za lijekove, Provjera tražitelja azila / reakcija EU-a na migracijsku krizu, Trgovinski interesi EU-a, Rodno uvjetovano nasilje, Univerzalni punjač, Pegasus špijunski softver, Unija za Mediteran, itd.
Pročitaj više
Zagreb, petak, 26. studenog – Na prigodnoj svečanosti u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj uručena je nagrada Europski građanin za 2021. godinu društvu za neuroznanost „NeuroSplit“.
Pročitaj više
· Gotovo 480 milijuna eura povrh prijedloga Komisije za ključne prioritete kao što su zdravlje, mladi i klimatska politika · Dodatni novac za ubrzavanje cijepljenja diljem svijeta · Dosad najveći godišnji proračun, koji obuhvaća 169,5 milijardi eura općeg proračuna  plus otprilike 143,5 milijardi iz plana za oporavak
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Reforma poljoprivredne politike EU-a, COP26 klimatski pakt, COVID-19, stanje u Bjelarusu, vladavina prava i temeljna prava u Sloveniji, proračun EU-a za 2022. godinu, rasprava s Charlesom Michelom o rezultatima EU sastanka na vrhu, itd. 
Pročitaj više
Petak, 19. studenog, Zagreb – Prioritet europskog proračuna za 2022. godinu je poduprijeti oporavak EU-a nakon pandemije, istaknuto je na konferenciji za  medije Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj na kojoj je zastupnik Karlo Ressler (HDZ, EPP) predstavio ključne stavke političkog dogovora institucija o novom budžetu.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Konferencija o budućnosti Europe: Mladi i budućnost Mediterana, Dani LUX filma, rasprava o monetarnoj politici s predsjednicom Europske središnje banke, EU digitalna COVID potvrda, zlatne putovnice i vize, vladavina prava u Mađarskoj, Sloveniji, Bugarskoj i Slovačkoj, zaustavljanje globalnog krčenja šuma, itd.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Konferencija o budućnosti Europe u Splitu: Mladi i budućnost rada, Online trening za program „Škola ambasador Europskog parlamenta“, Facebook zviždačica, Klimatske promjene/COP26, Transparentnost poreza na dobit, Sloboda medija / SLAPP, Poljska / De facto zabrana pobačaja, itd.
Pročitaj više
Petak, 5. studenog - Sadnjom prvih od nekoliko tisuća planiranih stabala na području zagrebačkog naselja Demerje, Savez izviđača Hrvatske uz pokroviteljstvo Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj započeo je provedbu projekta CO2MPENSATING BY PLANTING.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Novi pakt o azilu i migracijama, zlouporaba poljoprivrednih fondova EU-a, financijski učinak organiziranog kriminala, Europski tjedan rodne ravnopravnosti...
Pročitaj više
Registriraj se i putem svoje jedinstvene poveznice na platformu zajednoza.eu pozovi što više novih korisnika (koji svoju registraciju moraju potvrditi putem aktivacijskog emaila). Ako do 26.10. budeš među 10 najuspješnijih aktivista na platformi, Europski parlament nagrađuje te sudjelovanjem u online radionici „Moj digitalni otisak“ u srijedu 27.10.2021.
Pročitaj više
Zastupnici su ruskom oporbenom političaru i antikorupcijskom aktivistu Alekseju Navaljnom dodijelili Nagradu Saharov Europskog parlamenta za slobodu mišljenja.
Pročitaj više
Europarlamentarci izražavaju zabrinutost zbog napada na europske medije u nekim državama članicama i pozivaju na hitne mjere pomoći informativnim medijima u prilagođavanju “digitalnom desetljeću”.
Pročitaj više
Zastupnici su predstavili planove za reformu prehrambenih sustava EU-a i zdraviju hranu, veću sigurnost hrane, pravednu zaradu za poljoprivrednike i smanjenje ekološkog otiska poljoprivrede.
Pročitaj više
Parlament je zatražio od Komisije da žurno pokrene mehanizam uvjetovanosti kako bi se zaštitili poljski građani i temelji EU prava.
Pročitaj više
Gotovo 27 000 ideja, komentara i događanja prikupljeno je na višejezičnoj digitalnoj platformi Konferencije o budućnosti Europe - procesa čiji je cilj uključiti građanke i građane u oblikovanje prioriteta i reformi EU-a.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Poljska / Izazovi za pravni poredak EU-a i nadređenost prava EU-a, Pandora dokumenti, COP26/Klimatske promjene, Strategija „Od polja do stola“, Politika EU-a o cijepljenju...
Pročitaj više
Nagrada Daphne Caruana Galizia za novinarstvo dodijeljena je u četvrtak 14. listopada 2021. novinarima konzorcija Forbidden Stories za projekt Pegasus.
Pročitaj više
Ovog tjedna u Europskom parlamentu: Klimatske promjene / COP26, sloboda medija / SLAPP, vladavina prava / Slovenija, nagrada Daphne Caruana Galizia za novinarstvo...
Pročitaj više