[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Digitalna budućnost Europe i aktualnosti iz rada Europskog parlamenta

22-04-2021

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u petak 23. travnja u 10:30 organizira online konferenciju Digitalna budućnost Europe na kojoj će se zastupnici Karlo Ressler (HDZ, EPP) i Valter Flego (IDS, Renew Europe) te potpredsjednica Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju Hajdi Ćenan (CroAI) osvrnuti na europske planove korištenja digitalne tehnologije za transformaciju društava i gospodarstava.

 

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u petak 23. travnja u 10:30 organizira online konferenciju Digitalna budućnost Europe na kojoj će se zastupnici Karlo Ressler (HDZ, EPP) i Valter Flego (IDS, Renew Europe) te potpredsjednica Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju Hajdi Ćenan (CroAI) osvrnuti na europske planove korištenja digitalne tehnologije za transformaciju društava i gospodarstava. O tehnološkom napretku Europe bit će riječi i na predstojećoj plenarnoj sjednici Europskog parlamenta na kojoj će zastupnici glasati o programu Digitalna Europa vrijednom 7,5 milijardi eura. Riječ je o jednom od najvažnijih novih programa EU-a čiji je cilj jačanje tehnološke neovisnosti i konkurentnosti Europe u digitalnom gospodarstvu.  Zastupnici Ressler i Flego govorit će i o stajalištu Parlamenta o korištenju umjetne inteligencije, nakon predstavljanja prijedloga Komisije o reguliranju ove tehnologije.

 

Plenarna sjednica Europskog parlamenta održat će se od 26. do 29. travnja. Među ostalim, na dnevnom redu je glasanje o početku pregovora o digitalnim zelenim potvrdama, o prihvaćanju sporazuma o trgovini i suradnji s Ujedinjenom Kraljevinom, programima za istraživanje i inovacije, izvješću o pravima putnika u željezničkom prometu, te novom zakonu o sprečavanju širenje terorističkog sadržaja na internetu.

 

Kako pristupiti online konferenciji?  Koristeći računalo ili pametni telefon, kliknite na poveznicu:

https://us02web.zoom.us/j/89586229201?pwd=dy9GVVB4cjI1THdBd0xsVFdZK2VIZz09

Odaberite opciju Join a meeting (ID sastanka: 895 8622 9201 Lozinka: 741615 )

Kako biste mogli vidjeti i čuti sudionike, odaberite opcije Join with video i Call via device audio.

Ukoliko želite video i audio snimku, koristite opciju Recording.

 

 

Molimo Vas da sudjelovanje na videokonferenciji potvrdite na: EPZagreb@europarl.europa.eu