[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Europska solidarnost za škole u Petrinji i Zagrebu | Ponedjeljak 22. ožujka 2021. u 15 sati |

19-03-2021

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u ponedjeljak 22. ožujka u 15 sati organizira online susret nastavnika i učenika osam srednjih škola iz Irske, Francuske i Španjolske s vršnjacima Srednje škole iz Petrinje te Gornjogradske gimnazije iz Zagreba, koji zbog oštećenih zgrada u razornim potresima nastavu moraju pohađati na drugim lokacijama.

 

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u ponedjeljak 22. ožujka u 15 sati organizira online susret nastavnika i učenika osam srednjih škola iz Irske, Francuske i Španjolske s vršnjacima Srednje škole iz Petrinje te Gornjogradske gimnazije iz Zagreba, koji zbog oštećenih zgrada u razornim potresima nastavu moraju pohađati na drugim lokacijama. Kroz razgovor i razmjenu iskustava, učenici žele pokazati solidarnost i potporu sa stradalim hrvatskim područjem, a u tome će im se pridružiti i zastupnici u Europskom parlamentu: Deirdre Clune (EPP, Irska), Tonino Picula (SDP, S&D) te Irѐne Tolleret (Renew Europe, Francuska).

 
 
 

Poveznica za online raspravu koju zajednički organiziraju uredi Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Francuskoj, Irskoj te Španjolskoj:
https://zoom.us/j/96413427612?pwd=QUcwbUhCVFE2bDFGWWNEU3J5alZIZz09
(ID: 964 1342 7612  Lozinka: 898276)

 

Obrazovne ustanove uključene u ovaj online susret sudjeluju u programu Škola ambasador Europskog parlamenta (EPAS) koji se od 2016. godine provodi u svim državama članicama EU-a. Cilj je jačati informiranost mladih o Europskoj uniji, te europskim vrijednostima i pravima. Programom je obuhvaćeno više od 50 gimnazija i strukovnih škola iz cijele Hrvatske.  

EPAS škole koje sudjeluju u online razgovoru:

Srednja škola Petrinja

Gornjogradska gimnazija

Lycée René Couzinet à Challans, Francuska

Lycée Gaston Barré de Niort, Francuska

Lycée Auguste Perdonnet à Thorigny-sur-Marne , Francuska

La Serrania Secondary School, Alpuente, Valencija, Španjolska  

John Scottus Secondary School, Rathmichael, Dublin, Irska

Dunamase College/Coláiste Dhún Másc, Portlaoise, Laois, Irska

Maynooth Post Primary School, Maynooth, Kildare, Irska

Loreto Secondary School Clonmel, Clonmel, Tipperary, Irska

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj je, uz potporu Opće uprave za komunikaciju EP-a Bruxellesu, početkom 2021. godine pokrenuo paneuropsku inicijativu solidarnosti za Srednju školu Petrinja. Uz moto #EPASwithPetrinja mreža škola ambasadora Europskog parlamenta iz Hrvatske i inozemstva na različite su se načine uključile u slanje pomoći i iskazivanje potpore prijateljima u Petrinji.

 

Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli također je pozvao EPAS mrežu ustanova na solidarnost sa stradalim školama u Petrinji i Zagrebu. „Ovo je vaša prilika da pokažete koliko je učinkovita ova europska mreža. Kontaktirajte prijatelje u Hrvatskoj i pokažite im da ste uz njih. Mali, ali konkretni iskazi solidarnosti mogu puno značiti u ovim teškim vremenima. Mogu stvoriti neraskidive veze koje će olakšati povratak u izgubljeno normalno stanje. Hrvatski prijatelji, mi smo uz vas!“, poručio je predsjednik Europskog parlamenta u video-poruci koju možete pogledati ovdje.

 

Molimo Vas da sudjelovanje na videokonferenciji potvrdite na: EPZagreb@europarl.europa.eu