[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 

Poziv na iskaz interesa za provedbu programa obuke mladih novinara

20-06-2022

Europski parlament produljio je rok prijave na natječaj za odabir organizacija koje će biti odgovorne za provedbu prvog modula Programa radionica za mlade novinare o praćenju EU tema.

 

Europski parlament produljio je do 15. srpnja 2022. rok prijave na natječaj za odabir organizacija koje će biti odgovorne za provedbu prvog modula Programa radionica za mlade novinare o praćenju EU tema. Riječ je o pilot-projektu koji će se u prvoj fazi, uz Hrvatsku, provoditi u još 9 EU država članica (Belgiji, Bugarskoj, Finskoj, Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, Portugalu i Španjolskoj). 

Ugovorom su obuhvaćene sljedeće posebne usluge:

- organizacija i provedba programa osposobljavanja novinara o EU temama (do dva puta godišnje),
- odabir sudionika,
- komunikacijske aktivnosti i aktivnosti djelovanja u zajednici.


Cilj radionica je medijskim djelatnicima u ranoj fazi karijere pomoći u razumijevanju Europske unije i rada Europskog parlamenta kako bi široj publici mogli što bolje pojasniti EU teme i kontekstualizirati EU sadržaj. Namjera je da se na taj način potiče jačanje neovisnog, profesionalnog i odgovornog novinarstva u području europskih pitanja. 

Ovaj je natječaj otvoren za pravne subjekte koji imaju dokazano iskustvo u medijskoj djelatnosti i organizaciji treninga za medijske profesionalce (mentorstvo).

Prijave se podnose elektroničkim putem do 15. srpnja 2022., a više informacija i dokumenti dostupni su na poveznici: https://etendering.ted.europa.eu/cft/cft-display.html?cftId=11242