[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 

Objavljen natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za medijske aktivnosti uoči europskih izbora

 .
27-10-2022

Glavna uprava za komunikaciju (DG COMM) Europskog parlamenta objavila je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje medijskih komunikacijskih aktivnosti posvećenih europskim izborima koji će se održati na proljeće 2024. godine.

 .
 .
 

Glavna uprava za komunikaciju (DG COMM) Europskog parlamenta objavila je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje medijskih komunikacijskih aktivnosti posvećenih europskim izborima koji će se održati na proljeće 2024. godine (poveznica: COMM/ SUBV / 2022 / MEDIA). Natječaj je namijenjen medijskim agencijama, televizijskim kućama, radijskim postajama, digitalnim i tiskanim medijima te paneuropskim medijskim udrugama, a otvoren je do 26. siječnja 2023. godine.

Europski parlament, kao jedina EU institucija čije članove izravno biraju građani, dodjelom bespovratnih sredstava poduprijet će medijske aktivnosti koje imaju dvostruki cilj:

1) Omogućiti redovite, pouzdane, pluralističke i nepristrane informacije o europskih izborima 2024. te o političkom i zakonodavnom radu Europskog parlamenta i njegovom  utjecaju na svakodnevicu građana.

2) Promicanje sudjelovanja i uključivanja građana i civilnog društva u raspravu o predstojećim europskim izborima organiziranjem događanja, javnih savjetovanja, anketa, online aktivacijom i slično.

Ključni kriteriji za dodjelu sredstava su: očekivani doseg (reach), publika te učinak komunikacijskih aktivnosti, u smislu doprinosa podizanju svijesti građana o Europskom parlamentu te promicanju široke javne rasprave o EU-u i europskim izborima 2024.  Prijave stoga moraju sadržavati očekivane rezultate, definirane i mjerljive ciljeve i s njima povezane pokazatelje uspješnosti. Korisnici bespovratnih sredstava imat će punu uredničku slobodu pri izradi sadržaja. Predviđeno vrijeme provedbe komunikacijskih aktivnosti za koje se traži sufinanciranje je najmanje 6 mjeseci, u razdoblju od 1. rujna 2023. godine do 31. prosinca 2024. godine. Gornja granica sufinanciranja od strane Europskog parlamenta je 70 %.

Podnositelji zahtjeva moraju imati stabilne i dostatne izvore financiranja za održavanje svoje aktivnosti tijekom cijelog razdoblja provedbe te, prema potrebi, za sudjelovanje u njezinu financiranju. Konkretno, trebali bi imati prosječni promet/prihod u posljednje dvije financijske godine od najmanje 100 % ukupnog iznosa zatraženog od Europskog parlamenta.

Prijave se podnose isključivo elektroničkim putem na portalu za financiranje i natječaje. Više informacija o postupku dostupno je u priručniku EU Funding & Tenders Portal Online Manual.

Sva pitanja vezana uz ovaj poziv mogu se uputiti na: media-grants@europarl.europa.eu, a za tehničku potporu na raspolaganju je IT Helpdesk .