[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Plenarne sjednice

Plenarna sjednica u Strasbourgu.
U Strasbourgu će se od 13. do 16. siječnja održati plenarna sjednica Europskog parlamenta.
Pročitaj više
Ilham Tohti, dobitnik nagrade Saharov za 2019.
U Strasbourgu će se od 16. do 19. prosinca održati plenarna sjednica Europskog parlamenta.
Pročitaj više
Plenarna sjednica u Strasborgu.
U Strasbourgu će se od 25. do 28. studenog održati plenarna sjednica Europskog parlamenta.
Pročitaj više
Plenarna sjednica u Bruxellesu.
Plenarna sjednica Europskog parlamenta održat će se u Bruxellesu 13. i 14. studenog.
Pročitaj više
Rujansko plenarno zasjedanje Europskog parlamenta u Strasbourgu obilježeno je raspravom o stanju u Europskoj uniji s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom. Zastupnici su se također susreli s Dalaj Lamom, duhovnim vođom Tibetanaca, te su pružili podršku Europskoj komisiji u odluci o plaćanju poreza Applea Irskoj.
Pročitaj više
Zastupnici Europskog parlamenta pozvali su poljsku vladu da riješi ustavnu krizu u zemlji. Rješenje bi trebalo odražavati kompromis između svih parlamentarnih stranaka i biti u potpunosti u skladu s preporukama Venecijanske komisije i Europske komisije.
Pročitaj više
Dok je nezaposlenost u Uniji i dalje iznad osam posto, više od tri četvrtine Europljana u zadnjem istraživanju Eurobarometra reklo je kako žele više zajedničkih mjera na razini EU-a u borbi za nova radna mjesta. Predsjednik parlamentarnog Odbora za zapošljavanje Thomas Händel poručio je čelnicima država članica kako trebamo tražiti „investicije u visoko-kvalitetna, održiva radna mjesta“. Saznajte više o ulozi EU-a u borbi protiv nezaposlenosti.
Pročitaj više
Parlamentarium u Bruxellesu
Planirate li provesti dio svog ljeta u Bruxellesu ili Berlinu i želite znati više o Europskoj uniji? Posjetite centar za posjetitelje Europskog parlamenta Parlamentarium u Bruxellesu i saznajte kako se Europski parlament i druge EU institucije donose zakone te uživajte u ljetnoj izložbi „U potrazi za ljepotom“. Gotovo 1,5 milijuna ljudi posjetilo je Parlamentarium od otvaranja u listopadu 2011. Europu ovog ljeta možete istražiti i u Berlinu.
Pročitaj više
Trgovina ljudima je suvremen oblik ropstva, ozbiljan i unosan međunarodni zločin i jedan od najgorih oblika kršenja ljudskih prava, stoji u rezoluciji izglasanoj u Europskom parlamentu prošli tjedan. Izvjestiteljica Barbara Lochbihler (Zeleni/EFA, DE) naglašava potrebu za više akcije protiv prisilnog rada i pranja novca te više zaštite za žrtve.
Pročitaj više
EP je u srijedu usvojio mjere za visoku zajedničku razinu sigurnosti mrežnih i informacijskih sustava širom Unije. Tvrtke koje pružaju primarne usluge, npr. pružatelji energije, transporta, bankarskih i zdravstvenih usluga, odnosno pružatelji digitalnih usluga poput tražilica i cloud usluga, morat će poboljšati vlastite sposobnosti odolijevanja kibernetičkih napada, stoji u pravilima o kiberenetičkoj sigurnosti donesenima na razini EU.
Pročitaj više