[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Najava online susreta #EPtalks: Seal the deal? EU recovery plan and climate change

 .
08-06-2020

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u srijedu 10. lipnja u 16 sati organizira online susret učenika i profesora škola ambasadora Europskog parlamenta iz Hrvatske i Njemačke sa zastupnicom Keller i aktivisticom Munić.

 .

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u srijedu 10. lipnja u 16 sati organizira virtualni susret, #EPtalks, na temu: Seal the deal? EU recovery plan and climate change. Tijekom susreta raspravljat će se o povezanosti plana za oporavak EU-a od pandemije bolesti COVID-19 i borbe protiv klimatskih promjena te općenito o ekološkoj i digitalnoj modernizaciji europskoga gospodarstva. U raspravi će sudjelovati:

- Ska KELLER, njemačka eurozastupnica, supredsjednica Zelenih / Europskog slobodnog saveza;

- Jagoda MUNIĆ, direktorica međunarodne organizacije Friends of the Earth Europe;

- učenici i mentori programa škola ambasadora Europskog parlamenta iz Hrvatske i Njemačke.

Moderator susreta je reporter i producent na N1 Televiziji Hrvoje Krešić.

Za Europski parlament provedba zelene i digitalne tranzicije ključne su karike za ponovno pokretanje europskoga gospodarstva i novu strategiju rasta. Zastupnici su u rezoluciji prihvaćenoj na plenarnoj sjednici u svibnju zatražili da se paket oporavka EU-a iskoristi za transformiranje gospodarstva i jačanje njegove otpornosti ulaganjima u Zeleni plan, digitalnu agendu, te ostvarivanje europske suverenosti u strateškim sektorima, uz dosljednu industrijsku strategiju i uz skraćivanje i diversifikaciju opskrbnih lanaca.

Kako pristupiti susretu? Koristeći računalo ili pametni telefon, kliknite na poveznicu:

https://us02web.zoom.us/j/82564243036?pwd=d0N1YjdBVUZCSk85WEYvY2IvZDBXZz09

Odaberite opciju Join a meeting (ID sastanka: 825 6424 3036, Lozinka: 679335)

Kako biste mogli vidjeti i čuti sudionike, odaberite opcije Join with video i Call via device audio.

Ako želite video i audio snimku, koristite opciju Recording.

Online susreti #EPtalks održavaju se svakog tjedna, a bave se različitim izazovima koje nameće koronakriza. Okupljaju učenike i profesore škola ambasadora Europskog parlamenta iz cijele Hrvatske te - ovisno o temi – eurozastupnike, stručnjake, predstavnike različitih profesija. Program Škola ambasador Europskog parlamenta provodi se od 2016. godine, s ciljem podizanja razine informiranosti mladih o Europskoj uniji, kao i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima i pravima. Programom je do sada obuhvaćeno više od 50 gimnazija i strukovnih škola iz Benkovca, Bjelovara, Blata na Korčuli, Čakovca, Delnica, Donjeg Miholjca, Dubrovnika, Gospića, Imotskog, Karlovca, Kaštel Štafilića, Knina, Konjščine, Koprivnice, Krapine, Krka, Metkovića, Novske, Ogulina, Opatije, Orahovice, Osijeka, Pakraca, Petrinje, Pitomače, Požege, Pule, Rijeke, Rovinja, Samobora, Slavonskog Broda, Splita, Supetra, Varaždina, Vele Luke, Velike Gorice, Vinkovaca, Vukovara, Zadra i Zagreba. Popis škola dostupan je ovdje.

Novinari zainteresirani za praćenje online događaja i / ili za naknadni kontakt sa sudionicima rasprave mogu se javiti Barbari Peranić:   barbara.peranic@europarl.europa.eu ,  M: +385992713026.