[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Najava videokonferencije s njemačkim i hrvatskim zastupnicima: Predsjedanje Vijećem EU-a - Postignuća Hrvatske, očekivanja od Njemačke

 .
24-06-2020

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u četvrtak 25. lipnja u 12:30 sati organizira videokonferenciju sa zastupnicima iz Njemačke i Hrvatske o predsjedanju Vijećem EU-a.

 .

PREDSJEDANJE VIJEĆEM EU-a: POSTIGNUĆA HRVATSKE, OČEKIVANJA OD NJEMAČKE

Četvrtak 25. lipnja u 12:30

Pozivamo vas na online briefing u četvrtak 25. lipnja u 12:30 na temu predsjedanja Vijećem EU-a s potpredsjednicima Europskog parlamenta iz Njemačke Katarinom Barley (S&D) i Rainerom Wielandom (EPP) te hrvatskim zastupnicima Toninom Piculom (S&D) i Željanom Zovko (EPP). 

Od 1. srpnja Njemačka preuzima šestomjesečno predsjedništvo Vijećem EU-a od Hrvatske pa će se tim povodom zastupnici osvrnuti na očekivani program i prioritete iz perspektive Europskog parlamenta, a analizirat će i posao koji je u vođenju Vijeća i osiguravanju kontinuiteta zakonodavnih procesa EU-a odradila Hrvatska.

Briefing u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Zagrebu i Berlinu bit će na engleskom jeziku.

Novinari koji žele sudjelovati trebaju se predbilježiti na EPZagreb@europarl.europa.eu  kako bi zaprimili poveznicu za praćenje događaja.

Više informacija:

Katarina Barley (SPD, S&D) – potpredsjednica Europskog parlamenta za informacijsku politiku, odnose s medijima i građanima. Članica Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove te Izaslanstva u zajedničkom parlamentarnom odboru EP-a za Čile i Izaslanstva za odnose s Indijom. Zamjenska članica Odbora za vanjske poslove. Prvi  mandat u EP-u.

Rainer Wieland (CDU, EPP) – potpredsjednik Europskog parlamenta za zgrade i promet i zamjenik predsjednika za Afriku. Član Odbora za proračune, Odbora za ustavna pitanja i Izaslanstva u Zajedničkoj parlamentarnoj skupštini AKP-a i EU-a. Zamjenski član u Odboru za predstavke i Izaslanstvu za odnose s Bosnom i Hercegovinom te Kosovom. Šesti mandat u EP-u.

Tonino  Picula (SDP, S&D) – koordinator kluba u Odboru za vanjske poslove, član Izaslanstva za  odnose s Bosnom i Hercegovinom te Kosovom, te Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Euronesta. Zamjenik u Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj, Pododboru za sigurnost i obranu, Izaslanstvu u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Srbije, Izaslanstvu za odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama. Treći mandat u EP-u.

Željana Zovko  (HDZ, EPP) – zamjenica koordinatora kluba u Odboru za vanjske poslove, članica Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom te Kosovom. Zamjenica u Odboru za kulturu i obrazovanje, Pododboru za sigurnost i obranu, Izaslanstvu za odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama te Izaslanstvu u Europsko-latinskoameričkoj parlamentarnoj skupštini. Drugi mandat u EP-u.