[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 

Program Euroscola

 .

Euroscola je redoviti godišnji program Europskog parlamenta kroz koji učenici viših razreda srednjih škola u dobi od 16 do 18 godina, iz svih država članica Europske unije na praktičan način uče o europskim pitanjima. Učenici iz Hrvatske u programu sudjeluju od hrvatskog članstva u Europskoj uniji 2013. godine.

Učenici iz svih 28 država članica Europske unije predstavljaju svoje škole na kvalifikacijskim prednatjecanjima u vlastitim državama, a najuspješniji među njima odlaze u Strasbourg i na jedan dan postaju zastupnici u Europskom parlamentu. U dvorani za plenarne sjednice Europskog parlamenta učenici sudjeluju u simulaciji rada zastupnika u Europskom parlamentu te glasaju o odlukama vezanim uz aktualna pitanja iz europske prakse, prilikom čega imaju i priliku vježbati svoje vještine stranih jezika.

Učenice i učenici također imaju posebnu priliku upoznati učenice i učenike iz svih dijelova Europe te započeti prijateljstva i suradnju, dok nastavnici imaju jedinstvenu mogućnost upoznavanja i umrežavanja s kolegama iz drugih država članica kako bi razmijenili najbolje prakse u podučavanju mladih o Europskoj uniji.

Od 2013. godine do danas u programu Euroscola sudjelovalo je preko 800 hrvatskih srednjoškolaca iz svih dijelova Hrvatske, iz više od 30 srednjih škola različitih usmjerenja.

 
 
 
 
Zaključen je natječaj #EUROSCOLA - ZAJEDNOZAEU: SUZBIJANJE LAŽNIH VIJESTI I DEZINFORMACIJA u organizaciji Ureda Europskog parlamenta, namijenjen srednjoškolcima iz cijele Hrvatske. Zbog sjajnih uradaka i angažmana učenika u sklopu ovog natječaja odlučili smo dodijeliti ne jedno, već čak pet putovanja za škole koje će sudjelovati u programu Euroscola – simulaciji rada europskih zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj za srednje škole iz Republike Hrvatske organizira nagradni video-natječaj EUROSCOLA - ZAJEDNOZAEU: SUZBIJANJE LAŽNIH VIJESTI I DEZINFORMACIJA. Sudjelovanjem u natječaju, učenice i učenici srednjih škola, uz mentorsku pomoć, imaju priliku osvojiti putovanje u Europski parlament u Francuskoj u prvoj polovici 2023. godine. Tražimo školu koja će najuspješnije istražiti i predstaviti ideje za prepoznavanje i borbu protiv širenja lažnih vijesti i dezinformacija, izradom kratkog videa na platformi TikTok, registracijom novih korisnika na našoj platformi www.zajednoza.eu te upoznavanjem svoje okoline s načinima na koje Europska unija djeluje u tom području. Između 5. prosinca 2022. i 18. siječnja 2023., uključite se u naš natječaj!
Pročitaj više
Ne morate pobijediti na europskim izborima da biste zasjedali poput europarlamentaraca u plenarnoj dvorani u Strasbourgu - dovoljno je da pobijedite na našem natječaju!
Pročitaj više
Posjet srednjoškolaca Europskom parlamentu u Strasbourgu.
Originalni ste, kreativni i angažirani srednjoškolci koji vole putovati? Želite zasjedati poput europarlamentaraca u plenarnoj dvorani u Strasbourgu? Ništa lakše - osvojite zanimljivo putovanje u Strasbourg!
Pročitaj više
Zaključen je još jedan natječaj #EUROSCOLA u organizaciji Ureda Europskog parlamenta, namijenjen srednjoškolcima u dobi od 16 do 19 godina iz cijele Hrvatske. Učenici pobjedničke škole prisustvovat će programu Euroscola – simulaciji rada europskih zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu 5. ožujka 2020.
Pročitaj više
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj za srednje škole Republike Hrvatske organizira nagradni video-natječaj #EUROSCOLA - #ZAJEDNOZAEU. Sudjelovanjem u natječaju, učenice i učenici srednjih škola, uz mentorsku pomoć, imaju priliku osvojiti putovanje u Europski parlament u Francuskoj u siječnju 2020. godine
Pročitaj više
Zaključen je natječaj #EKOscola u organizaciji Ureda Europskog parlamenta, namijenjen srednjoškolcima u dobi od 16 do 19 godina iz cijele Hrvatske. Učenici dvije pobjedničke škole prisustvovat će programu Euroscola – simulaciji rada europskih zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu 14. studenog i 5. prosinca.
Pročitaj više
Mladi od 16 do 19 godina, prijavite se na nagradni video-natječaj EUROSCOLA #EKOscola Europskog parlamenta i osvojite putovanje u Strasbourg za 24 učenika i 2 mentora - vremena imate do 23. rujna!
Pročitaj više
Zaključen je natječaj #ovajputglasam u organizaciji Ureda Europskog parlamenta, namijenjen srednjoškolcima u dobi od 16 do 19 godina iz cijele Hrvatske. Pobjednici će prisustvovati programu Euroscola – simulaciji rada europskih zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu.
Pročitaj više
Nastavnice i nastavnici, ravnateljice i ravnatelji srednjih škola u Hrvatskoj – pažnja! Potaknite svoje učenice i učenike u dobi od 16 do 19 godina da se aktiviraju putem stranice www.ovaputglasam.eu i time uključe u nagradni natječaj #ovajputglasam #izboriEU2019 kako bi za 24 đaka i dva mentora iz svoje škole osvojili putovanje u Europski parlament u Francuskoj u drugom dijelu 2019. godine!
Pročitaj više