[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Euroscola online: sudjelujte u nagradnom video-natječaju #ZAJEDNOZAEU!

22-10-2021

Europski parlament poziva sve hrvatske srednje škole na sudjelovanje u nagradnom video-natječaju #ZAJEDNOZAEU u sklopu programa Euroscola!

Sudjelujte u nagradnom video-natječaju #ZAJEDNOZAEU! Europski parlament poziva sve hrvatske srednje škole na sudjelovanje u nagradnom video-natječaju #ZAJEDNOZAEU u sklopu programa Euroscola! Kroz ovaj će natječaj učenice i učenici dobiti priliku za svoju srednju školu osvojiti prestižno mjesto u online izdanju programa Euroscola u petak 10. prosinca 2021. i na jedan dan u virtualnom okruženju postati zastupnice i zastupnici u Europskom parlamentu.

 

Tema?

Europski zeleni plan jedan je od prioriteta Europske unije. U ovom natječaju tražimo školu koja će najuspješnije predstaviti svoju viziju održivosti, pod geslom Zajedno za održivu sredinu u kojoj živim. To će učiniti izradom tematskih Reelsa na Instagramu, kao i registracijom novih korisnika na našoj platformi www.zajednoza.eu.

POŽURITE! Između 22. listopada i 2. studenog 2021. objavljujte Reelse i sudjelujte u našem natječaju!

 

Učenice i učenici, što vam je činiti?

PRETKORAK: Registrirajte se kako biste dobili svoju jedinstvenu poveznicu na stranici www.zajednoza.eu Zašto? Jer ćemo broj pobjedničkih škola koje sudjeluju u online događanju odrediti s obzirom na porast broja registriranih na www.zajednoza.eu tijekom trajanja natječaja!

KORAK BROJ 1: Snimite Reels (trajanja do 60 sekundi) u kojem ćete na zabavan i edukativan način uz prigodne kadrove svoj vršnjakinje i vršnjake informirati o tome kako zajedno djelovati za zelenu i održivu sredinu u kojoj živimo.

KORAK BROJ 2: Objavite svoj Reels na Instagramu. Prilikom objave videa, u tekst objave obavezno dodajte poziv pratiteljicama i prijateljima da se registriraju na stranicu www.zajednoza.eu. Prema porastu broja registriranih od 22. listopada do 2. studenoga 2021., žiri će odrediti hoće li nagraditi jedan, dva ili tri najbolja video-rada - odnosno škole u ime kojih je učenik ili učenica video objavila. Svoj Reels uradak pošaljite u Instagram poruci (DM) na naš profil @ep_hrvatska! U poruci mora stajati i sljedeće:

  1. ime srednje škole koju prijavljujete,
  2. ime učenika ili učenice putem čije se poveznice novi korisnici registriraju na platformi www.zajednoza.eu: prema tom ćemo imenu tražiti porast broja registriranih za vašu školu;
  3. ime, prezime, e-mail adresu i broj mobitela nastavnika ili nastavnice u vašoj školi koja je spremna pripremati vas za online natjecanje Euroscola koje će se održati u petak 10. prosinca 2021.

 

Mentorice i mentori, što je vama činiti?

Potaknuti odlukom kako će 2022. biti proglašena Europskom godinom mladih, odlučili smo stvar prepustiti upravo njima! Budite u kontaktu sa svojim učenicama i učenicima, ali ponajviše sa svojim učeničkim predstavnikom ili predstavnicom preko koje će teći sva inicijalna komunikacija s Europskim parlamentom putem Instagrama!

Europski parlament u Hrvatskoj imena pobjedničkih škola koje su između 22. listopada i 2. studenoga 2021. registrirale najviše korisnika na platformi www.zajednoza.eu objavit će najkasnije 4. studenog  2021. godine na svom Instagramu. Prethodno će izravno kontaktirati nastavnice i nastavnike pobjedničkih škola koji će nam potvrditi kako su njihove škole spremne sudjelovati u online Euroscoli u petak 10. prosinca 2021.

 

Zaštita osobnih podataka i autorska prava

Sudjelovanjem u ovom online video-natječaju učenice i učenici pristaju na sve uvjete natječaja te sve svoje video-uratke objavljene u sklopu natječaja ustupaju na trajno korištenje Uredu Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Svi osobni podaci prikupljeni u ovom natječaju bit će obrađeni poštujući pravila o zaštiti osobnih podataka te će ih Europski parlament u Hrvatskoj koristiti isključivo za komunikaciju o samom natječaju.