[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 

Nagradni video-natječaj: EUROSCOLA - ZAJEDNOZAEU: SUZBIJANJE LAŽNIH VIJESTI I DEZINFORMACIJA

 .
05-12-2022

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj za srednje škole iz Republike Hrvatske organizira nagradni video-natječaj EUROSCOLA - ZAJEDNOZAEU: SUZBIJANJE LAŽNIH VIJESTI I DEZINFORMACIJA. Sudjelovanjem u natječaju, učenice i učenici srednjih škola, uz mentorsku pomoć, imaju priliku osvojiti putovanje u Europski parlament u Francuskoj u prvoj polovici 2023. godine.

Tražimo školu koja će najuspješnije istražiti i predstaviti ideje za prepoznavanje i borbu protiv širenja lažnih vijesti i dezinformacija, izradom kratkog videa na platformi TikTok, registracijom novih korisnika na našoj platformi www.zajednoza.eu te upoznavanjem svoje okoline s načinima na koje Europska unija djeluje u tom području.

Između 5. prosinca 2022. i 18. siječnja 2023., uključite se u naš natječaj!

 .
 .

Učenice i učenici, što vam je činiti?

PRETKORAK: Registrirajte se kako biste dobili svoju jedinstvenu poveznicu na stranici www.zajednoza.eu Zašto? Jer ćemo broj pobjedničkih škola koje sudjeluju u online događanju odrediti i s obzirom na porast broja registriranih na www.zajednoza.eu tijekom trajanja natječaja!

KORAK BROJ 1:

Snimite TikTok video (trajanja do 60 sekundi) u kojem ćete na zabavan i edukativan način uz prigodne kadrove svoje vršnjakinje i vršnjake informirati o tome kako zajedno raditi na razotkrivanju i sprječavanju širenja lažnih vijesti i dezinformacija.

KORAK BROJ 2:

Objavite svoj video na TikToku. Prilikom objave videa, u tekst objave obavezno dodajte poziv pratiteljicama i prijateljima da se registriraju na stranicu www.zajednoza.eu.

Poveznicu na svoj video uradak pošaljite na e-mail adresu EPZagreb@europarl.europa.eu!


Detaljna pravila i upute pronađite niže u tekstu natječaja.


Mentorice i mentori, što je vama činiti?

Budite u kontaktu sa svojim učenicama i učenicima, ali ponajviše sa svojim učeničkim predstavnikom ili predstavnicom preko koje će teći sva inicijalna komunikacija s Europskim parlamentom!

 

Odabir pobjedničkih škola

Europski parlament u Hrvatskoj imena pobjedničkih škola objavit će najkasnije 24. siječnja  2023. godine na svojoj internetskoj stranici. Prethodno će izravno kontaktirati nastavnice i nastavnike pobjedničkih škola koji će nam potvrditi kako su njihove škole spremne sudjelovati na Euroscoli u Strasbourgu.