[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

PRIJAVI SE DO 27. SVIBNJA 2019. GODINE: Novi natječaj "Ovaj put glasam" za srednje škole u Hrvatskoj

 .
25-04-2019
 .

Nastavnice i nastavnici, ravnateljice i ravnatelji srednjih škola u Hrvatskoj – pažnja! Potaknite svoje učenice i učenike u dobi od 16 do 19 godina da se aktiviraju putem stranice www.ovaputglasam.eu i time uključe u nagradni natječaj #ovajputglasam #izboriEU2019 kako bi za 24 đaka i dva mentora iz svoje škole osvojili putovanje u Europski parlament u Francuskoj u drugom dijelu 2019. godine!

 .
 .

Tražimo školu koja će najuspješnije promicati važnost glasanja i europske izbore te registracijom novih korisnika s jedinstvenim poveznicama na platformi www.ovajputglasam.eu podsjetiti građane na nadolazeće izbore za Europski parlament 26. svibnja 2019. godine.

Prijavite se prateći tri koraka opisana u ovom pozivu i sudjelujte u natječaju.

Učenice i učenici, što vam je činiti?

KORAK BROJ 1: Registrirajte se na internetskoj stranici Europskog parlamenta www.ovajputglasam.eu. Nakon registracije na vaše e-mail adrese stići će vaša jedinstvena poveznica koja vodi na ovu stranicu. Poveznicu možete dijeliti s prijateljima, obitelji i susjedima kako bi se i oni registrirali. Upravo putem vaših jedinstvenih poveznica pratit ćemo najuspješnije učenice i učenike te odrediti tko od njih osvaja nagradu. Ako ste već registrirani na stranici www.ovajputglasam.eu i imate svoju jedinstvenu poveznicu, to je poveznica koju trebate koristiti i u ovom natječaju. U slučaju da ste već sudjelovali u prošla dva natječaja, ne možete dijeliti poveznicu koja je već bila korištena. Internetska stranica www.ovajputglasam.eu precizno bilježi koliko se drugih osoba na stranicu prijavilo putem vaših jedinstvenih poveznica. Upravo one učenice i učenici putem čijih se jedinstvenih poveznica u razdoblju od 25. travnja 2019. do 27. svibnja 2019. godine na stranici registrira najviše drugih osoba, ući će u uži izbor ovog natjecanja kako bi za sebe i još 24 učenika/ca te 2 mentora iz svoje srednje škole osvojio/la putovanje u Europski parlament u Francuskoj u drugom dijelu 2019. godine. Nakon registracije i dobivanja jedinstvene poveznice www.ovajputglasam.eu, koraci su sljedeći.

KORAK BROJ 2: Podijelite video „Biraj svoju budućnost“ na svojim Facebook i Instagram profilima. Obavezno označite Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj (na Facebooku @Europski parlament Ured za informiranje u Hrvatskoj; na Instagramu @EP_Hrvatska) u svakoj od objava. Učenici koji dijele svoje jedinstvene poveznice, trebali bi podijeliti Facebook ili YouTube link videa na svojim profilima te tako sakupiti dodatne bodove. Poveznice koje trebate podijeliti su:  epfacebook.eu/chooseyourfuture  + epyoutube.eu/chooseyourfuture.

KORAK BROJ 3: Objavite svoju uključenost u #izboriEU2019 na kreativan način na društvenim mrežama i dodajte svoju jedinstvenu poveznicu. Kreativnu objavu (fotografiju, GIF, boomerang, video, kviz...) podijelite sa svojim pratiteljima na Instagram ili Facebook profilu (najbolje na onoj društvenoj mreži na kojoj ste najaktivniji i na kojoj imate najviše pratitelja i prijatelja) između 25. travnja i 27. svibnja 2019. godine. U tekst objave obavezno uključite hashtagove #ovajputglasam #izboriEU2019 i označite profile Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj (na Facebooku @Europski parlament Ured za informiranje u Hrvatskoj; na Instagramu @EP_Hrvatska). Prilikom objave u tekst objave obavezno dodajte i svoju jedinstvenu poveznicu na internetsku stranicu www.ovajputglasam.eu i pozovite svoje pratitelje da se upravo putem ove vaše jedinstvene poveznice registriraju na istoj ovoj stranici. Ovaj dio ključan je za vaš plasman u natječaju jer upravo preko vaših individualnih poveznica pratimo koliko se vaših prijatelja, roditelja i susjeda registriralo na stranicu www.ovajputglasam.eu. Poveznicu možete objaviti koliko god puta želite na svojim profilima.

VAŽNO: Iz sudjelovanja u ovom Natječaju automatizmom su isključene sve učenice i učenici koji su pobijedili u prethodna dva natječaja #ovajputglasam #izboriEU2019 Europskog parlamenta, objavljena u prosincu 2018. godine i veljači 2019. godine te učenice i učenici čije su škole ambasadori Europskog parlamenta (EPAS).

 

 .
 .

Mentorice i mentori, što je vama činiti?

Na e-mail adresu epzagreb@ep.europa.eu do kraja dana u ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine, pošaljite ispunjenu priloženu formu sa svim podacima koji su navedeni. Posebno je važno poslati popis svih učenica i učenika koji su se uključili u natječaj. Kako je navedeno u koracima iznad, radi se o učenicama i učenicima koji su se registrirali na stranici www.ovajputglasam.eu i objavili video „Biraj svoju budućnost“ na Instagramu i Facebooku između 25. travnja 2019. i 27. svibnja 2019. godine koristeći u svakoj objavi i svoje jedinstvene poveznice www.ovajptuglasam.eu te pozvali svoje prijatelje, obitelj i susjede da izađu izbore za Europski parlament. Registrirati nove korisnike na platformi www.ovajputglasam.eu možete preko jedinstvene poveznice jedne učenice ili učenika ili preko jedinstvenih poveznica više učenika koji sudjeluju u natječaju. Tokom evaluacije zbrojit ćemo registracije svih poveznica. Kao što je već spomenuto, u priloženu formu obavezno navedite i svoje kontakte kao i kontakte škole u čije biste ime skupinu od 20 učenice/ka s dvoje mentora pratili na putovanje u Francusku u drugom dijelu 2019. godine u slučaju najboljeg plasmana u ovom natječaju.

Odabir pobjedničkih škola

Ured Europskog parlamenta po završetku Natječaja napravit će analizu svih pristiglih mentorskih prijava te među učenicama i učenicima koji su promovirali video „Biraj svoju budućnost“ i dijelili svoje poveznice www.ovajputglasam.eu odrediti onu srednju školu s ukupnim zbrojem svih registriranih korisnika preko jedinstvenih poveznica prijavljenih učenica ili učenika. Učenici upravo te škole otputovat će u Francusku.

Dodatne napomene

  1. Iz sudjelovanja u ovom Natječaju automatizmom su isključene sve učenice i učenici koji su pobijedili u prethodna dva natječaja #ovajputglasam #izboriEU2019 Europskog parlamenta, objavljenim u prosincu 2018. i veljači 2019. godine te učenice i učenici čija je škola ambasador Europskog parlamenta (EPAS).
  2. Registracija novih korisnika preko jedinstvenih poveznica učenica i učenika znači podršku institucionalnoj kampanji, koja se onda očituje u nastavku komunikacije s našim Uredom po primitku registracijskog e-maila.
  3. Korisnici koji su se registrirali putem jedinstvene poveznice natjecatelja nagradnog natječaja „Ovaj put glasam“, ali se zatim odmah odjavili s liste podupiratelja kampanje, ne pribrajaju se broju osoba registriranih tijekom evaluacije. Dakle, učenici i učenice koje sudjeluju u natječaju ne smiju se odjaviti s liste podupiratelja ili izbrisati svoj korisnički profil.
  4. Strogo je zabranjeno kreirati i obavljati registraciju novih korisnika lažnim e-mail adresama. Svi sudionici nagradnog natječaja koji takvo što učine, automatizmom se isključuju iz natjecanja i baze naših podupiratelja.
  5. Nije dopušteno dijeljenje jedinstvenih poveznica mentorica ili mentora, nego pravo sudjelovanja u registraciji novih korisnika imaju samo jedinstvene poveznice učenica i učenika.
  6. Učenice i učenici koji registriraju svoje kontakte trebaju napomenuti novoregistriranima da po primitku prvoga e-maila potvrde svoju adresu i aktiviraju svoj profil na stranici ovajputglasam.eu. U protivnom se neće pribrojiti registriranoj kvoti putem određene jedinstvene poveznice.
  7. Prijave koje ne sudjeluju u dijeljenju videa „Biraj svoju budućnost“ automatizmom su isključene iz natječaja.
  8. Svaki učenik/ca u periodu od 18. travnja 2019. godine do 27. svibnja 2019. godine na svojem Instagram ili Facebook profilu može objaviti neograničeni broj objava za svrhe ovog natječaja – uvijek uz objavu svoje jedinstvene poveznice te označivši profile Ureda Europskog parlamenta i koristeći hashtagove #ovajputglasam i #izboriEU2019. Ured Europskog parlamenta neće međutim u obzir za nagradu uzeti one učenike/ce koji na svojim profilima na Instagramu ili Facebooku ne objave niti jednu objavu, neovisno o tome koliko su osoba registrirali na stranici www.ovajputglasam.eu.
  9. Nema ograničenja na broj učenica/ka iz jedne škole koji mogu sudjelovati u ovom natječaju. Isto tako, više mentora/mentorica iz jedne škole može prijaviti skupine učenika/ca za sudjelovanje.
  10. Svim učenicama i učenicima koji sudjeluju u ovom natječaju dozvoljeno je koristiti i dodatne kanale mimo spomenutih objavljenih videa na osobnim profilima na Instagramu i Facebooku kako bi što više osoba potakle/i da se na stranici www.ovajputglasam.eu registriraju upravo putem njihove poveznice te time povećali šanse za osvajanje putovanja u Francusku za svoju školu.

 

Detaljne uvjete natječaja i formu za prijavu na natječaj preuzmite u članku.

 .
 .