[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Odabrana pobjednička škola siječanjskog #EUROSCOLA - #ZAJEDNOZAEU natječaja!

 .
07-02-2020

Zaključen je drugi ciklus natječaja #EUROSCOLA u organizaciji Ureda Europskog parlamenta, namijenjen srednjoškolcima (16 do 19 godina) iz cijele Hrvatske. Učenici pobjedničke škole prisustvovat će programu Euroscola – simulaciji rada europskih zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu krajem ožujka.

 .
 .

Natječaj za sudjelovanje u programu Euroscola bio je otvoren od 22. siječnja do 5. veljače, a od učenika srednjih škola tražilo se da osmisle i snime kratki video kojim pod krilaticom #zajednozaEU na kreativan način odgovaraju na pitanje: Europa u mojoj školi, moja škola u Europi: kako nas povezuje EU?

Zaprimljeni su video uradci iz cijele Hrvatske, a učenici su na zanimljive načine obradili temu vezanu uz drugi prioritet hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije 2020. godine: Europa koja povezuje.

Od svih pristiglih uradaka, žiri je najveći broj bodova dodijelio prilogu Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac koja je osvojila putovanje u Strasbourg!

U žiriju su sudjelovale Marita Grubišić Čabo s Instituta za društvena istraživanja, Snježana Matek Sačer iz Agencije za mobilnosti i programe EU, Mihaela Orehovec s Televizije Student te voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Zagrebu, Violeta Staničić.

Iskrene čestitke pobjednicima, a ovim putem pozivamo i ostale srednjoškolce da se idući put uključe u natječaj i svojim nas radovima i angažmanom iznova zadive - a svojim školama osiguraju odlazak u Europski parlament u Strasbourgu.

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirat će do kraja lipnja ove godine još dva nagradna video-natječaja koji će tematski pratiti preostale prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.