[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Učenice i učenici hrvatskih srednjih škola, sudjelujte u prazničnom natječaju „Ovaj put glasam“ i ovog proljeća otputujte u Francusku!

08-01-2019

Nastavnice i nastavnici, ravnateljice i ravnatelji srednjih škola u Hrvatskoj – pažnja! Potaknite svoje učenice i učenike u dobi od 16 do 18 godina da se aktiviraju putem stranice www.ovaputglasam.eu i time uključe u ovaj nagradni natječaj #ovajputglasam #izboriEU2019 kako bi za23 đaka i dva mentora iz svoje škole osvojili putovanje u Europski parlament u Francuskoj u ožujku 2019. godine! Tražimo školu koja će kombinacijom kreativnih video radova i komunikacijom preko društvenih mreža podsjetiti građane na nadolazeće izbore za Europski parlament 26. svibnja 2019. godine. Prijavite se prateći tri koraka opisana u ovom pozivu  i sudjelujte u natječaju.

 .
 .

Učenice i učenici, što vam je činiti?

KORAK BROJ 1: Registrirajte se kako biste dobili svoju jedinstvenu poveznicu

Registrirajte se na internetskoj stranici Europskog parlamenta www.ovajputglasam.eu. Nakon registracije na vaše e-mail adrese stići će vaša jedinstvena poveznica koja vodi na ovu stranicu. Poveznicu možete dijeliti s prijateljima, obitelji i susjedima kako bi se i oni registrirali. Upravo putem ove vaše jedinstvene poveznice pratit ćemo najuspješnije učenice i učenike te odrediti tko od njih osvaja nagradu.

Ako ste već registrirani na stranici www.ovajputglasam.eu i imate svoju jedinstvenu poveznicu, to je poveznica koju trebate koristiti i u ovom natječaju.

Internetska stranica www.ovajputglasam.eu precizno bilježi koliko se drugih osoba na stranicu prijavilo putem tvoje jedinstvene poveznice. Upravo onaj učenik_ca putem čijeg se jedinstvenog linka u razdoblju od 20. prosinca 2018. godine do 20. siječnja 2019. godine na stranici registrira najviše drugih osoba, ući će u uži izbor ovog natjecanja kako bi za sebe i još 23 učenika_ca te 2 mentora iz svoje srednje škole osvojio_la putovanje u Europski parlament u Francuskoj u ožujku 2019. godine.

Nakon registracije i dobivanja jedinstvene poveznice www.ovajputglasam.eu, koraci su sljedeći.

KORAK BROJ 2: Snimite kratki video u kojem pozivate prijatelje da izađu na izbore za Europski parlament

Snimite kratki praznični video (poželjno je da ne bude dulji od 45 sekundi) u kojem ćete na zabavan način, jednostavnim jezikom i uz zanimljivo objašnjenje dovršiti rečenicu: “Ovaj put glasam zbog…”. U nastavku videa pozovite svoje punoljetne prijatelje, obitelj ili susjede da izađu na izbore za Europski parlament 26. svibnja 2019. godine.

KORAK BROJ 3: Objavite svoj video na društvenim mrežama i dodajtesvoju jedinstvenu poveznicu

Ovaj video između 20. prosinca 2018. i 20. siječnja 2019. godine objavite na svom Instagram ili Facebook profilu (najbolje na onoj društvenoj mreži na kojoj ste najaktivniji i na kojoj imate najviše pratitelja i prijatelja). U tekst objave obavezno uključite hashtagove #ovajputglasam #izboriEU2019 i označite profile Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj (na Facebooku @Europski parlament Ured za informiranje u Hrvatskoj; na Instagramu @EP_Hrvatska).

Prilikom objave videa, u tekst objave obavezno dodajte i svoju jedinstvenu poveznicu na internetsku stranicu www.ovajputglasam.eu i pozovite svoje pratitelje da se upravo putem ove vaše jedinstvene poveznice registriraju na istoj ovoj stranici. Ovaj dio ključan je za vaš plasman u natječaju jer upravo preko individualne poveznice pratimo koliko se vaših prijatelja, roditelja i susjeda registriralo na stranicu www.ovajputglasam.eu.

Video i poveznicu možete objaviti koliko god puta želite na svojim profilima.

 .
 .

Mentorice i mentori, što je vama činiti?

Na e-mail adresu epzagreb@ep.europa.eu do kraja dana u ponedjeljak, 21. siječnja 2019. godine, pošaljite popis svih učenica i učenika (ime, prezime, dob) koji su se uključili u natječaj. Kako je navedeno u koracima iznad, radi se o učenicima i učenicama koje su se registrirale na stranici www.ovajputglasam.eu i uz svoje jedinstvene poveznice objavili videe na Instagramu i Facebooku između 20. prosinca 2018. i 20. siječnja 2019. godine te pozvali svoje prijatelje, obitelj i susjede da izađu izbore za Europski parlament.

U istom nam e-mailu pošaljite i svoje kontakte (e-mail adresu i broj mobitela) te kontakte škole (adresu, e-mail adresu, telefon i faks) u čije biste ime skupinu od 24 učenika_ce s još jednim mentorom/mentoricom pratili na putovanje u Francusku u ožujku 2019. godine u slučaju najboljeg plasmana u ovom natječaju.

Odabir pobjedničkih škola

Ured Europskog parlamenta od 22. do 28. siječnja 2019. godine napravit će analizu svih pristiglih mentorskih prijava te među učenicima koji su postavili svoje video radove i uz objavu svojih poveznica www.ovajputglasam.eu pozvali najviše prijatelja i , odabrati školu čiji će učenici otputovati u Francusku.

Dodatne napomene

  • Svaki učenik_ca u periodu od 20. prosinca 2018. godine do 20. siječnja 2019. godine na svojem Instagram ili Facebook profilu može objaviti neograničeni broj videa za svrhe ovog natječaja – uvijek uz objavu svoje jedinstvene poveznice te označivši profile Ureda Europskog parlamenta i

koristeći hashtagove #ovajputglasam i #izboriEU2019. Ured Europskog parlamenta neće međutim u obzir za nagradu uzeti one učenike_ce koji na svojim profilima na Instagramu ili Facebooku ne objave niti jedan video-uradak, neovisno o tome koliko su osoba registrirali na stranici www.ovajputglasam.eu.

  • Svim učenicama i učenicima koji sudjeluju u ovom natječaju dozvoljeno je koristiti i dodatne kanale mimo spomenutih objavljenih videa na osobnim profilima na Instagramu i Facebooku kako bi što više osoba potakle_i da se na stranici ovajputglasam.eu registriraju upravo putem njihove poveznice te time povećali šanse za osvajanje putovanja u Francusku za svoju školu.
  • Nema oganičenja na broj učenica_ka iz jedne škole koji mogu sudjelovati u ovom natječaju. Isto tako, više mentora/mentorica iz jedne škole može prijaviti skupine učenika_ca koje su sudjelovale u natječaju u navedenom razdoblju, od prosinca do siječnja 2019. godine.

Detaljne uvjete natječaja pročitajte u nastavku.

 .