[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 

Stažiranje u zagrebačkom uredu Europskog parlamenta

 .
26-05-2020

Dojmovi novinarke Andree i povjesničara Ivana koji su pet mjeseci stažirali u Uredu Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

 .

S nama su u Uredu Europskog parlamenta u Hrvatskoj pet mjeseci proveli Andrea Lombarović, magistra novinarstva i Ivan Mihić, magistar povijesti. Svojim vještinama, znanjem, vrijednim radom, ali i vedrinom, doprinijeli su svakodnevnom radu Ureda.

Evo što su oni rekli o tom iskustvu:

Andrea: „Pripravništvo u Uredu EP-a u Hrvatskoj sjajna je prilika za sve mlade s akademskom pozadinom iz područja komunikacija i medija koji žele steći vrijedno iskustvo rada te imati mogućnosti kreativnog i samostalnog izražavanja i kreiranja različitih multimedijskih sadržaja. Malen, ali izrazito složan i uigran tim Ureda u Hrvatskoj izvrsno je mjesto za razvoj vrlo različitih vještina, od organizacije događaja i pripreme do izrade medijskih priopćenja i političkih analiza. Sve se radi uz veliku podršku i pomoć čitavog tima, a posebno se cijeni i vlastiti doprinos i kreativnost pri izvršavanju svih vrsta zadataka. Završetkom ovog pripravništva, imat ćete bolji uvid u svoje znanje i vještine, a posebice u ono što dalje želite raditi u životu i na kojemu se području želite razvijati. Svakako preporučujem svima koji su nedavno završili fakultet te žele započeti i nastaviti svoju karijeru, bilo u političkim institucijama, privatnom medijskom ili bilo kojemu drugom sektoru!”.

Ivan: „Pripravništvo u Uredu Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj za mene je predstavljalo jedno vrlo poučno iskustvo. Posao obuhvaća širok spektar zadataka koji zahtijevaju upornost, ali i dozu snalažljivosti. Pozitivna atmosfera i vrhunski kolege pružili su neprocjenjiv doprinos ovom životnom pothvatu. Toplo preporučam svima da se prijave na neko od stažiranja koje nude europske institucije i na taj način steknu izravan uvid u funkcioniranje Europske unije.”