skip to content
 
 
  • mazi.eu
  • mazi.eu
  • This time I am voting.
 

Τελευταία Νέα του Γραφείου

Europe Day
Η εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την Ημέρα της Ευρώπης, Κυριακή 9 Μαΐου.
Το πρόγραμμα της περιόδου 2021 - 2027 θα στηρίξει τις καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ©AdobeStock/Boggy
Συνολικός προϋπολογισμός 95,5 δισ. ευρώ, 5,4 εκ των οποίων από το σχέδιο ανάκαμψης Next Generation EUΙδιαίτερη έμφαση στην υγεία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη στήριξη καινοτόμων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεωνΤο πρόγραμμα εφαρμόζεται προσωρινά από την 1η Ιανουαρίου 2021
Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την ΕΕ ©AdobeStock_Rido
Επιτακτική ανάγκη για καθολικά, εύκολα προσβάσιμα, έγκαιρα και δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε όλη την ΕΕΤα πιστοποιητικά της ΕΕ για τη νόσο COVID-19 δεν είναι ταξιδιωτικά έγγραφαΤα κράτη μέλη δεν θα πρέπει να επιβάλουν καραντίνα ή διαγνωστικά τεστ στους κατόχους του πιστοποιητικού
Οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία και τόνισαν ότι το ΗΒ πρέπει να την τηρήσει © AdobeStock/Feodora
Σε συζήτηση την Τρίτη, οι πολιτικές ομάδες του Κοινοβουλίου τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας που ορίζει τους κανόνες της μελλοντικής σχέσης της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Σήμερα στις 15.00 (ώρα Κύπρου), οι ευρωβουλευτές που ασχολούνται με τις σχέσεις ΕΕ-ΗΒ θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με την τελική ψηφοφορία έγκρισης για τη συμφωνία εμπορίου και συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ.
Οι ευρωβουλευτές εξέτασαν τα αποτελέσματα της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου και την πρόσφατη επίσκεψη στην Άγκυρα. © EΚ
Οι ευρωβουλευτές υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των γυναικών, εξέφρασαν αλληλεγγύη προς την πρόεδρο της Επιτροπής και τόνισαν την ανάγκη η Ευρώπη να δείχνει ενιαίο μέτωπο στην παγκόσμια σκηνή.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ανάδειξη των εθνικών νικητών στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ για το φετινό Βραβείο Καρλομάγνου, η πρόταση που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Αξιολόγησης ήταν η πρόταση με τίτλο Active Youth During the Pandemic. Η εν λόγω πρόταση υπεβλήθη από τον κ. Stefan Stankovic εκπροσωπώντας το Ευρωκοινοβούλιο Νέων Κύπρου.
- Για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι πολίτες θέτουν την κλιματική αλλαγή ως κορυφαία προτεραιότητα για το ΕΚ σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου- Έξι στους δέκα Ευρωπαίους πιστεύουν ότι οι διαμαρτυρίες με πρωτοβουλία των νέων έχουν άμεσο αντίκτυπο στην πολιτική- Ο Πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα («COP25»)
The Youth Outreach Unit of the European Parliament is seeking to contract on a temporary basis two Editors in-Chief to assist the EYE Team in the production of the EYE2020 report.
Charlemagne Youth Prize 2020
Ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ο διαγωνισμός για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2020. Για 13η συνεχόμενη χρονιά, το βραβείο απονέμεται σε νέους που έχουν αναπτύξει προγράμματα που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών των Ευρωπαϊκών κρατών. Η προθεσμία για την υποβολή των προγραμμάτων είναι η 31η Ιανουαρίου 2020.
LUX 2019 Finalists
After my incredible experience in Venice as part of the 28 Times Cinema programme, I proudly represent the LUX Film Prize as this year’s Cyprus ambassador!
ολα τα νεα
 

Οι Προσεχείς Δράσεις μας

Πρόσκληση για την Ημέρα της Ευρώπης.
Η Ημέρα της Ευρώπης γίνεται για άλλη μια χρονιά η αφορμή για ένα απόλυτα εορταστικό σκηνικό για μικρούς και μεγάλους που θα στηθεί φέτος στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο (Μόλο) στη Λεμεσό, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, από τις 5 μ.μ, μέχρι και τις 8 μ.μ.
Invitation for Europe Day
Europe Day provides for yet another year the opportunity for a festive setting to be enjoyed by both adults and children at the Limassol Multifunctional Seaside Park (Molos) on Saturday, 11 May 2019, from 5 p.m. until 8 p.m.
Αν θέλεις να μάθεις τι μπορεί να σου προσφέρει η Ευρώπη, μην χάσεις την έκθεση που οργανώνουμε επι ευκαιρίας της Ημέρας της Ευρώπης!
Ολες οι Δρασεις μας
Πρακτική άσκηση: Η εμπειρία της ΕΕ από πρώτο χέρι  

Πρακτική άσκηση: Η εμπειρία της ΕΕ από πρώτο χέρι

26/06/2016

Πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  

Πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

29/06/2016

Το Κοινοβούλιο κοντά σας  

Το Κοινοβούλιο κοντά σας

28/06/2018

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

04/03/2021

#InternationalWomensDay ♀️  

#InternationalWomensDay ♀️

04/03/2021

♀️ Dünya Kadınlar Günü  

♀️ Dünya Kadınlar Günü

04/03/2021

Βίντεο: Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ημερίδα κατάρτισης εκπαιδευτικών  

Βίντεο: Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ημερίδα κατάρτισης εκπαιδευτικών

28/06/2018