skip to content
 
 
  • mazi.eu
  • mazi.eu
  • This time I am voting.
 

Τελευταία Νέα του Γραφείου

Η απονομή του Βραβείου Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης για το 2020, το οποίο κέρδισε η δημοκρατική αντιπολίτευση της Λευκορωσίας, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου.
Η πανδημία COVID-19 στην Ευρώπη και τα αναγκαία εθνικά μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού επηρέασαν σημαντικούς τομείς της ζωής των πολιτών. Ένας από αυτούς τομείς είναι και η εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να διδάξουν σε αντίξοες συνθήκες και ένα σημαντικό ποσοστό νέων δεν είχε πρόσβαση στην εκπαίδευση λόγω έλλειψης υποδομών ή εξοπλισμού. Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 21 Οκτωβρίου, οι Ευρωβουλευτές με ψήφισμα θα ζητήσουν από την Επιτροπή επείγοντα μέτρα για να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση σε περίπτωση νέας απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Προτάσεις για το βέλτιστο νομοθετικό πλαίσιο για την τεχνητή νοημοσύνη ενέκρινε την Τρίτη το ΕΚ για να ενισχυθούν η καινοτομία, τα δεοντολογικά πρότυπα και η εμπιστοσύνη στην τεχνολογία.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου το καθιερωμένο σεμινάριο για τους καθηγητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament Ambassador School - EPAS) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτου Κύπρου.
Η ΕΕ πρέπει να εκδίδει ετήσιες συστάσεις για κάθε χώρα, συνδεδεμένες με την ενεργοποίηση του μηχανισμού για τις αξίες της ΕΕ, τις διαδικασίες επί παραβάσει και την δημοσιονομική αιρεσιμότητα
Το Πρόγραμμα Πρόγραμμα «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - European Parliament Ambassador School (EPAS)» συνεχίζεται και κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021 σύμφωνα με την Εγκύκλιο αριθ. ypp11163 της 27ης Αυγούστου 2020 του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι Ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen για την Κατάσταση της Ένωσης (State of the European Union – SOTEU). 
- Για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι πολίτες θέτουν την κλιματική αλλαγή ως κορυφαία προτεραιότητα για το ΕΚ σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου- Έξι στους δέκα Ευρωπαίους πιστεύουν ότι οι διαμαρτυρίες με πρωτοβουλία των νέων έχουν άμεσο αντίκτυπο στην πολιτική- Ο Πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα («COP25»)
The Youth Outreach Unit of the European Parliament is seeking to contract on a temporary basis two Editors in-Chief to assist the EYE Team in the production of the EYE2020 report.
Charlemagne Youth Prize 2020
Ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ο διαγωνισμός για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2020. Για 13η συνεχόμενη χρονιά, το βραβείο απονέμεται σε νέους που έχουν αναπτύξει προγράμματα που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών των Ευρωπαϊκών κρατών. Η προθεσμία για την υποβολή των προγραμμάτων είναι η 31η Ιανουαρίου 2020.
LUX 2019 Finalists
After my incredible experience in Venice as part of the 28 Times Cinema programme, I proudly represent the LUX Film Prize as this year’s Cyprus ambassador!
ολα τα νεα
 

Οι Προσεχείς Δράσεις μας

Πρόσκληση για την Ημέρα της Ευρώπης.
Η Ημέρα της Ευρώπης γίνεται για άλλη μια χρονιά η αφορμή για ένα απόλυτα εορταστικό σκηνικό για μικρούς και μεγάλους που θα στηθεί φέτος στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο (Μόλο) στη Λεμεσό, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, από τις 5 μ.μ, μέχρι και τις 8 μ.μ.
Invitation for Europe Day
Europe Day provides for yet another year the opportunity for a festive setting to be enjoyed by both adults and children at the Limassol Multifunctional Seaside Park (Molos) on Saturday, 11 May 2019, from 5 p.m. until 8 p.m.
Αν θέλεις να μάθεις τι μπορεί να σου προσφέρει η Ευρώπη, μην χάσεις την έκθεση που οργανώνουμε επι ευκαιρίας της Ημέρας της Ευρώπης!
Ολες οι Δρασεις μας
Πρακτική άσκηση: Η εμπειρία της ΕΕ από πρώτο χέρι  

Πρακτική άσκηση: Η εμπειρία της ΕΕ από πρώτο χέρι

26/06/2016

Πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  

Πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

29/06/2016

Το Κοινοβούλιο κοντά σας  

Το Κοινοβούλιο κοντά σας

28/06/2018

Βίντεο: Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ημερίδα κατάρτισης εκπαιδευτικών  

Βίντεο: Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ημερίδα κατάρτισης εκπαιδευτικών

28/06/2018

Cecilia Wikström PETI visit 2018  

Cecilia Wikström PETI visit 2018

28/06/2018

Πρόγραμμα: Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  

Πρόγραμμα: Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

28/06/2018

EPIO–2016 in pictures.  To-2016 σε Εικόνες  

EPIO–2016 in pictures. To-2016 σε Εικόνες

28/06/2018