skip to content
 
 
  • mazi.eu
  • mazi.eu
  • This time I am voting.
 

Τελευταία Νέα του Γραφείου

Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ανάδειξη των εθνικών νικητών στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ για το φετινό Βραβείο Καρλομάγνου, η πρόταση που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Αξιολόγησης ήταν η πρόταση με τίτλο Active Youth During the Pandemic. Η εν λόγω πρόταση υπεβλήθη από τον κ. Stefan Stankovic εκπροσωπώντας το Ευρωκοινοβούλιο Νέων Κύπρου.
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Η ισότητα των φύλων είναι μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία αποτελεί στόχο εδώ και δεκαετίες. Παρόλα αυτά, οι γυναίκες εξακολουθούν ακόμα και εντός της ΕΕ να αμείβονται κατά μέσω όρο 14% λιγότερο από τους άνδρες.
♀️ Dünya Kadınlar Günü
Toplumsal cinsiyet eşitliği, Avrupa Birliği'nin temel ilkelerindendir, eşit iş karşılığında eşit ücret ilkesi ise AB’nin yıllardır ulaşmaya çalıştığı bir hedeftir. Buna rağmen, AB içinde bile, kadınlar, hala erkeklerden ortalama %14 daha az ödenmektedir.
#InternationalWomensDay ♀️
Gender equality is one of the fundamental principles of the European Union and the principle of equal pay for equal work has been a goal for decades. However, even within the EU, women are still paid an average of 14% less than men.
Οι Κύπριοι θέλουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στο μέλλον, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα  ·       9 στους 10 στην Κύπρο επιθυμούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στο μέλλον ·       Το 65% των Κυπρίων θέλουν την καταπολέμηση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων στην κορυφή της ατζέντας του Κοινοβουλίου, όπως η πλειοψηφία των Ευρωπαίων συμπολιτών τους ·       Το 69% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι η Κύπρος έχει ωφεληθεί από την ένταξη στην ΕΕ, ενώ το 81% πιστεύει ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης της ΕΕ θα επιτρέψει στην οικονομία της Κύπρου να ανακάμψει ταχύτερα από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.
Η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ομόφωνη απόφασή της, απέδωσε χθες το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη, για το 2020, στον ηθοποιό Κώστα Βήχα και στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ICLAIM (Interdisciplinary Centre for Law, Alternative and Innovative Methods).
Στηρίζοντας τον τομέα των μεταφορών εν μέσω πανδημίας, οι ευρωβουλευτές επέκτειναν τους κανόνες για τη χρήση των αεροπορικών χρονοθυρίδων και παρέτειναν την ισχύ ορισμένων αδειών.
- Για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι πολίτες θέτουν την κλιματική αλλαγή ως κορυφαία προτεραιότητα για το ΕΚ σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου- Έξι στους δέκα Ευρωπαίους πιστεύουν ότι οι διαμαρτυρίες με πρωτοβουλία των νέων έχουν άμεσο αντίκτυπο στην πολιτική- Ο Πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα («COP25»)
The Youth Outreach Unit of the European Parliament is seeking to contract on a temporary basis two Editors in-Chief to assist the EYE Team in the production of the EYE2020 report.
Charlemagne Youth Prize 2020
Ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ο διαγωνισμός για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2020. Για 13η συνεχόμενη χρονιά, το βραβείο απονέμεται σε νέους που έχουν αναπτύξει προγράμματα που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών των Ευρωπαϊκών κρατών. Η προθεσμία για την υποβολή των προγραμμάτων είναι η 31η Ιανουαρίου 2020.
LUX 2019 Finalists
After my incredible experience in Venice as part of the 28 Times Cinema programme, I proudly represent the LUX Film Prize as this year’s Cyprus ambassador!
ολα τα νεα
 

Οι Προσεχείς Δράσεις μας

Πρόσκληση για την Ημέρα της Ευρώπης.
Η Ημέρα της Ευρώπης γίνεται για άλλη μια χρονιά η αφορμή για ένα απόλυτα εορταστικό σκηνικό για μικρούς και μεγάλους που θα στηθεί φέτος στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο (Μόλο) στη Λεμεσό, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, από τις 5 μ.μ, μέχρι και τις 8 μ.μ.
Invitation for Europe Day
Europe Day provides for yet another year the opportunity for a festive setting to be enjoyed by both adults and children at the Limassol Multifunctional Seaside Park (Molos) on Saturday, 11 May 2019, from 5 p.m. until 8 p.m.
Αν θέλεις να μάθεις τι μπορεί να σου προσφέρει η Ευρώπη, μην χάσεις την έκθεση που οργανώνουμε επι ευκαιρίας της Ημέρας της Ευρώπης!
Ολες οι Δρασεις μας
Πρακτική άσκηση: Η εμπειρία της ΕΕ από πρώτο χέρι  

Πρακτική άσκηση: Η εμπειρία της ΕΕ από πρώτο χέρι

26/06/2016

Πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  

Πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

29/06/2016

Το Κοινοβούλιο κοντά σας  

Το Κοινοβούλιο κοντά σας

28/06/2018

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

04/03/2021

#InternationalWomensDay ♀️  

#InternationalWomensDay ♀️

04/03/2021

♀️ Dünya Kadınlar Günü  

♀️ Dünya Kadınlar Günü

04/03/2021

Βίντεο: Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ημερίδα κατάρτισης εκπαιδευτικών  

Βίντεο: Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ημερίδα κατάρτισης εκπαιδευτικών

28/06/2018