skip to content
 
 
  • mazi.eu
  • This time I am voting.
 

Τελευταία Νέα του Γραφείου

Πολωνία: αμφισβήτηση των αξιών και της έννομης τάξης της ΕΕ Το ΕΚ θα συζητήσει την πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας με τον πρωθυπουργό Mateusz Morawiecki και την πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen.
Ανακοινώθηκαν την Πέμπτη  οι φιναλίστ για το Βραβείο Ζαχάρωφ 2021: οι Αφγανές γυναίκες, ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Alexei Navalny και η πρώην προσωρινή πρόεδρος της Βολιβίας Jeanine Áñez.
Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 το βραβείο δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia απονεμήθηκε στους δημοσιογράφους του δικτύου Forbidden Stories που εργάστηκαν στο πλαίσιο του Pegasus Project.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο διοργανώνει τελετή απονομής του «Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2021». Το βραβείο θα απονεμηθεί στον σκηνοθέτη Πανίκο Χρυσάνθου και στην ποιήτρια Νασιέ Γιασίν. Αφορμή για την βράβευσή τους αποτελεί η συνεργασία τους για τη δημιουργία των ντοκιμαντέρ «To Τείχος μας» και «Η Δική μου η Πατρίδα». Το πολύπλευρο έργο τους επενδύει στην αξία της επαφής μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αναδεικνύοντας παράλληλα ένα σπάνιο ανθρωπισμό, που λειτουργεί ως πρωτεύον στοιχείο στις διαδικασίες επαναπροσέγγισης μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.
Η ανακύκλωση, η πολυγλωσσία, το κράτος δικαίου και η δράση για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη ήταν μεταξύ των κύριων ιδεών των 10.000 νέων συμμετεχόντων.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναζητά χώρους, προς αγορά ή μίσθωση, για τη στέγαση χώρου πολυμέσων ανοιχτού σε επισκέπτες. Ιδανικά, ο εκθεσιακός χώρος πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και σε ζώνη έντονης κυκλοφορίας πεζών. Το Γραφείο Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο στεγάζεται στη Λεωφόρο Βύρωνος 30, 1096 Λευκωσία.
Το ΕΚ παρουσίασε τις προτεραιότητές του για τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής για τις επιζήμιες φορολογικές πρακτικές και σχέδιο για ένα νέο σύστημα αξιολόγησης των εθνικών πολιτικών.
- Για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι πολίτες θέτουν την κλιματική αλλαγή ως κορυφαία προτεραιότητα για το ΕΚ σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου- Έξι στους δέκα Ευρωπαίους πιστεύουν ότι οι διαμαρτυρίες με πρωτοβουλία των νέων έχουν άμεσο αντίκτυπο στην πολιτική- Ο Πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα («COP25»)
The Youth Outreach Unit of the European Parliament is seeking to contract on a temporary basis two Editors in-Chief to assist the EYE Team in the production of the EYE2020 report.
Charlemagne Youth Prize 2020
Ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ο διαγωνισμός για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2020. Για 13η συνεχόμενη χρονιά, το βραβείο απονέμεται σε νέους που έχουν αναπτύξει προγράμματα που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών των Ευρωπαϊκών κρατών. Η προθεσμία για την υποβολή των προγραμμάτων είναι η 31η Ιανουαρίου 2020.
LUX 2019 Finalists
After my incredible experience in Venice as part of the 28 Times Cinema programme, I proudly represent the LUX Film Prize as this year’s Cyprus ambassador!
ολα τα νεα
 

Οι Προσεχείς Δράσεις μας

Πρόσκληση για την Ημέρα της Ευρώπης.
Η Ημέρα της Ευρώπης γίνεται για άλλη μια χρονιά η αφορμή για ένα απόλυτα εορταστικό σκηνικό για μικρούς και μεγάλους που θα στηθεί φέτος στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο (Μόλο) στη Λεμεσό, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, από τις 5 μ.μ, μέχρι και τις 8 μ.μ.
Invitation for Europe Day
Europe Day provides for yet another year the opportunity for a festive setting to be enjoyed by both adults and children at the Limassol Multifunctional Seaside Park (Molos) on Saturday, 11 May 2019, from 5 p.m. until 8 p.m.
Αν θέλεις να μάθεις τι μπορεί να σου προσφέρει η Ευρώπη, μην χάσεις την έκθεση που οργανώνουμε επι ευκαιρίας της Ημέρας της Ευρώπης!
Ολες οι Δρασεις μας
Πρακτική άσκηση: Η εμπειρία της ΕΕ από πρώτο χέρι  

Πρακτική άσκηση: Η εμπειρία της ΕΕ από πρώτο χέρι

26/06/2016

Πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  

Πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

29/06/2016

Το Κοινοβούλιο κοντά σας  

Το Κοινοβούλιο κοντά σας

28/06/2018

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

04/03/2021

#InternationalWomensDay ♀️  

#InternationalWomensDay ♀️

04/03/2021

♀️ Dünya Kadınlar Günü  

♀️ Dünya Kadınlar Günü

04/03/2021

Βίντεο: Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ημερίδα κατάρτισης εκπαιδευτικών  

Βίντεο: Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ημερίδα κατάρτισης εκπαιδευτικών

28/06/2018