skip to content
 
 
  • mazi.eu
  • mazi.eu
  • This time I am voting.
 

Τελευταία Νέα του Γραφείου

Η πανηγυρική διακήρυξη του Χάρτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Επιτροπή έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 2000 στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Νίκαιας. Μετά την τροποποίησή του, ο Χάρτης διακηρύχθηκε εκ νέου το 2007. Ωστόσο, o Χάρτης απέκτησε άμεση ισχύ μόνο με τη θέσπιση της Συνθήκης της Λισαβόνας, την 1η Δεκεμβρίου 2009, όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 παράγραφος 1 της Συνθήκης σύμφωνα με το οποίο, καθίσταται δεσμευτική πηγή πρωτογενούς δικαίου.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με θέμα " ETS στη Ναυτιλία: Ελιξήριο ή απειλή για την Αειφορία;" τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 στις 17:00
Η παράνομη απόφαση της Τουρκίας να «ανοίξει» το περίκλειστο προάστιο των Βαρωσίων υπονομεύει τις προοπτικές μιας συνολικής επίλυσης του Κυπριακού, προειδοποιούν οι ευρωβουλευτές.
Την Πέμπτη, το Κοινοβούλιο ενέκρινε την έκθεσή του για την περίοδο 2018-2019 σχετικά με την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ, εστιάζοντας σε σειρά ανησυχητικών φαινομένων.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου, διοργανώνει σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων με στόχο την ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εξεύρεση εργασίας στην Κύπρο και στο εξωτερικό, τις ψηφιακές δεξιότητες, τις προοπτικές εργασίας στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, καθώς και τα εθνικά προγράμματα για ανέργους.
Το Κοινοβούλιο ανησυχεί βαθιά για την κατάσταση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ και καταγγέλλει ότι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν βία, παρενοχλήσεις και πιέσεις.
Χάρη στη νέα νομική πράξη που ενέκρινε σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο, οι καταναλωτές στην ΕΕ θα μπορούν πλέον να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να προσφεύγουν συλλογικά στα δικαστήρια.
- Για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι πολίτες θέτουν την κλιματική αλλαγή ως κορυφαία προτεραιότητα για το ΕΚ σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου- Έξι στους δέκα Ευρωπαίους πιστεύουν ότι οι διαμαρτυρίες με πρωτοβουλία των νέων έχουν άμεσο αντίκτυπο στην πολιτική- Ο Πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα («COP25»)
The Youth Outreach Unit of the European Parliament is seeking to contract on a temporary basis two Editors in-Chief to assist the EYE Team in the production of the EYE2020 report.
Charlemagne Youth Prize 2020
Ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ο διαγωνισμός για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2020. Για 13η συνεχόμενη χρονιά, το βραβείο απονέμεται σε νέους που έχουν αναπτύξει προγράμματα που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών των Ευρωπαϊκών κρατών. Η προθεσμία για την υποβολή των προγραμμάτων είναι η 31η Ιανουαρίου 2020.
LUX 2019 Finalists
After my incredible experience in Venice as part of the 28 Times Cinema programme, I proudly represent the LUX Film Prize as this year’s Cyprus ambassador!
ολα τα νεα
 

Οι Προσεχείς Δράσεις μας

Πρόσκληση για την Ημέρα της Ευρώπης.
Η Ημέρα της Ευρώπης γίνεται για άλλη μια χρονιά η αφορμή για ένα απόλυτα εορταστικό σκηνικό για μικρούς και μεγάλους που θα στηθεί φέτος στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο (Μόλο) στη Λεμεσό, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, από τις 5 μ.μ, μέχρι και τις 8 μ.μ.
Invitation for Europe Day
Europe Day provides for yet another year the opportunity for a festive setting to be enjoyed by both adults and children at the Limassol Multifunctional Seaside Park (Molos) on Saturday, 11 May 2019, from 5 p.m. until 8 p.m.
Αν θέλεις να μάθεις τι μπορεί να σου προσφέρει η Ευρώπη, μην χάσεις την έκθεση που οργανώνουμε επι ευκαιρίας της Ημέρας της Ευρώπης!
Ολες οι Δρασεις μας
Πρακτική άσκηση: Η εμπειρία της ΕΕ από πρώτο χέρι  

Πρακτική άσκηση: Η εμπειρία της ΕΕ από πρώτο χέρι

26/06/2016

Πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  

Πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

29/06/2016

Το Κοινοβούλιο κοντά σας  

Το Κοινοβούλιο κοντά σας

28/06/2018

Βίντεο: Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ημερίδα κατάρτισης εκπαιδευτικών  

Βίντεο: Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ημερίδα κατάρτισης εκπαιδευτικών

28/06/2018

Cecilia Wikström PETI visit 2018  

Cecilia Wikström PETI visit 2018

28/06/2018

Πρόγραμμα: Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  

Πρόγραμμα: Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

28/06/2018

EPIO–2016 in pictures.  To-2016 σε Εικόνες  

EPIO–2016 in pictures. To-2016 σε Εικόνες

28/06/2018