Nagovor predsednice konference predsednikov delegacij

Spoštovane poslanke in poslanci, partnerji in prijatelji!

Evropska unija po vsem svetu slovi po svojih vrednotah in vodilnih načelih in v njej družno branimo miren, pravičen, vključujoč in na pravilih temelječ svetovni red.

Poslanci Evropskega parlamenta smo kot izvoljeni predstavniki zavezani, da bomo želje svojih državljanov zastopali na mednarodnem prizorišču ter se zavzemali za evropske vrednote in strateške interese.

Dialog s partnerji iz tretjih držav vodimo prav prek delegacij, pri tem pa si prizadevamo za skupno blaginjo in mir za svoje državljane, zlasti z utrjevanjem demokracije in spoštovanja človekovih pravic.

Niti malo ne dvomim, da ima parlamentarna diplomacija pomembno vlogo pri skladnem in verodostojnem oblikovanju evropske zunanje politike in doseganju njenih ciljev.

Na teh spletnih straneh boste našli več informacij o naših dejavnostih, poslanstvu in zgodovini. Opisane so seje v Bruslju in Strasbourgu ter v tujini, objavljamo pa tudi koledar dejavnosti in povzetek pomembnih parlamentarnih resolucij.

Zaradi koronavirusa so bila številna medparlamentarna srečanja odpovedana, vendar pozorno spremljamo razmere v partnerskih državah in regijah. Upamo, da bodo te strani pričale o pomembni vlogi, ki jo imajo delegacije pri tkanju vezi med Evropskim parlamentom in svetom, dokler se spet ne srečamo s svojimi partnerji.

Inmaculada RODRÍGUEZ-PIÑERO
Predsednica konference predsednikov delegacij
9. parlamentarno obdobje

Naslednje seje

Delegacija pri Evro-latinskoameriški parlamentarni skupščini


Strasbourg : SDM - SDM-S1

Redna seja

Delegacija za odnose z Irakom


Bruselj : ASP - A1E-2

Redna seja

Delegacija za odnose s Federativno republiko Brazilijo


Bruselj : PHS - P4B001

Redna seja

Delegacija pri Parlamentarni skupščini za partnerstvo med EU in Združenim kraljestvom


Bruselj : ASP - A1E-2

Redna seja
D-UK Ordinary Delegation Meeting