Please fill this field

Nagovor predsednice konference predsednikov delegacij

Spoštovane poslanke in poslanci, partnerji in prijatelji!

Evropska unija po vsem svetu slovi po svojih vrednotah in vodilnih načelih in v njej družno branimo miren, pravičen, vključujoč in na pravilih temelječ svetovni red.

Poslanci Evropskega parlamenta smo kot izvoljeni predstavniki zavezani, da bomo želje svojih državljanov zastopali na mednarodnem prizorišču ter se zavzemali za evropske vrednote in strateške interese.

Dialog s partnerji iz tretjih držav vodimo prav prek delegacij, pri tem pa si prizadevamo za skupno blaginjo in mir za svoje državljane, zlasti z utrjevanjem demokracije in spoštovanja človekovih pravic.

Niti malo ne dvomim, da ima parlamentarna diplomacija pomembno vlogo pri skladnem in verodostojnem oblikovanju in doseganju ciljev evropske zunanje politike.

Strani na tem spletnem mestu bomo urejali skupaj s sekretariatom konference predsednikov delegacij. Upamo, da bodo koristno orodje orodje z informacijami o naših dejavnostih, poslanstvu ter sejah v Bruslju in Strasbourgu, pa tudi v tujini. Objavljali bomo tudi povezave s pomembnimi parlamentarnimi resolucijami in drugimi dokumenti o zunanjih dejavnostih EP.

Tudi v teh težavnih časih, ko so bila zaradi koronavirusa številna medparlamentarna srečanja odpovedana, še naprej z roko v roki sodelujemo s partnerji po vsem svetu, ker se zavedamo, da bo mogoče to pandemijo, ki je prizadela ves planet, premagati samo z multilateralizmom in mednarodnim sodelovanjem. Upamo, da bodo te strani pričale o pomembni vlogi, ki jo imajo delegacije pri tkanju vezi med Evropskim parlamentom in svetom.

Inmaculada RODRÍGUEZ-PIÑERO
Predsednica konference predsednikov delegacij
9. parlamentarno obdobje

Naslednje seje

Delegacija za odnose z Združenimi državami Amerike


Bruselj : ASP - A1G-3

Redna seja
REMOTE participation

Delegacija za odnose z vseafriškim parlamentom


Bruselj : JAN - 6Q1

Redna seja
Remote meeting

Delegacija za odnose z Iranom


Bruselj : ASP - A1G-3

Redna seja
REMOTE ACCESS

Delegacija pri skupni parlamentarni skupščini AKP-EU


Bruselj : JAN - 4Q2

Redna seja
Remote Meeting of the Delegation to the ACP-EU JPA