skip to content
 
 
  • Konferencen om Europas Fremtid
 

Hjem

EP-Nyt #23 collage
I efterårets første omgang EP-Nyt kan du læse om årets SOTEU-debat, Parlamentets ønske om særlig hjælp til afghanske kvinder, og så har vi nyt til de podcastglade. Læs mere i denne uges EP-Nyt.
Jagten på stjernerne logo
Måske har du hørt om fædrebarsel, regulering af techgiganterne eller om fælles EU-vaccinekøb? EU er med til at påvirke din hverdag, mere end du måske ved. I vores nye podcast 'Jagten på Stjernerne' er journalist Cathrine Wichmand din turguide gennem EU.
SOTEU-optaktsevent i Altingets Gård
Den 15. september holder kommissionsformand Ursula von der Leyen sin State of The European Union-tale i Europa-Parlamentet. Som optakt inviterede Europa-Parlamentet til debat i Altingets gård fredag den 10. september kl. 8, hvor danske MEP'er gav deres personlige bud på en tale om Europas fremtid.
I anledning af Copenhagen WorldPride slog Europa-Parlamentet i Danmark et slag for mangfoldighed og grundlæggende menneskerettigheder for LGBTIQ-personer med en kavalkade af debatter, workshops, quiz og Pride-parade, hvor flere MEP’er og EU’s ligestillingskommissær Helena Dalli også slog vejen forbi.
Hvor skal vi hen med Europa? I løbet af 2021 afholder DEO en lang række events med og uden MEP’er, med henblik på at diskutere Europas fremtid. Organiseret i samarbejde med flere danske organisationer, bliver der sat fokus på alt fra USA-EU relationen til EU’s rolle i spørgsmålet om biodiversitet. Perspektiver fra borgere, MEP'ere og civilsamfundsaktører bliver efterfølgende samlet i en brochure til Konferencen om Europas Fremtid. 
Vindmøller i Øresund
For at nå EU’s fælles mål om en drivhusgasreduktion på 55% i 2030 skal gamle love gentænkes, og nye tilføjes. Det forsøger Kommissionen med sin ”Fit for 55”-lovpakke. Stod det til de danske MEP’er, var den dog endnu mere ambitiøs. 
Billede fra Konferencens åbningsevent
Europa-Parlamentet har netop åbnet for ansøgninger om medietilskud til dækning af Konferencen om Europas Fremtid og inddragelse af borgerne i debatten.
Alle nyheder