skip to content
 
 
  • Roman Protasevitj
 

Hjem

EP-Nyt#19 collage.
Til den første plenarsamling i Strasbourg i over et år har MEP’erne behandlet alt fra yderligere sanktioner mod Belarus, et potentielt sagsanlæg mod Kommissionen, det nye coronacertifikat og vaccinepatenter til vinderen af årets LUX-filmpris.
Hvor skal vi hen med Europa? I løbet af 2021 afholder DEO en lang række events med og uden MEP’er, med henblik på at diskutere Europas fremtid. Organiseret i samarbejde med flere danske organisationer, bliver der sat fokus på alt fra USA-EU relationen til EU’s rolle i spørgsmålet om biodiversitet. Perspektiver fra borgere, MEP'ere og civilsamfundsaktører bliver efterfølgende samlet i en brochure til Konferencen om Europas Fremtid. 
LUX-prisoverrækkelsen
Det blev dokumentarfilmen ’Collective’ om efterspillet til en dødsbrand på en rumænsk natklub, der løb med Parlamentets filmpris. ’Druk’ med Mads Mikkelsen i hovedrollen var også nomineret.
Optagelse af "Europa i krise gennem 1000 år"
Anden sæson af "Europa gennem 1000 år" er gået i luften på dk4. Her sætter kulturarvsforsker Andreas Bonde Hansen og tegner Erik Petri fokus på tidligere tiders europæiske kriser og stiller spørgsmålet: Kan historien lære os noget om, hvordan vi skal håndtere nutidens europæiske kriser?
Anne Mette Vestergaard
Bragt i Nordjyske: I anledning af grundlovsdag, det danske demokratis festdag, er det værd også at kaste blikket mod det europæiske demokrati. For hvilken vej bør EU gå, når coronakrisen er overstået?
Europa-Parlamentet i Danmark kan igen i år stille med en stærk opstilling på årets Folkemøde. Hør pandemi-professor Lone Simonsen og flere MEP’er debattere, hvordan vi klarer den næste pandemi. Derudover vil der være en mere uformel EU-quiz.
Danskernes ønskede prioriteter juni 2021
På trods af covid-19 er der fortsat stor opbakning til EU blandt både europæerne og danskerne, viser Parlamentets seneste Eurobarometer-undersøgelse. På EU-plan er over halvdelen allerede ramt eller forventer at blive ramt økonomisk af krisen, mens danskerne er mere optimistiske.
Alle nyheder