skip to content
 
 
  • De danske MEP'er 2019-2024
 

Hjem

Hvor skal vi hen med Europa? I løbet af 2021 afholder DEO en lang række events med og uden MEP’er, med henblik på at diskutere Europas fremtid. Organiseret i samarbejde med flere danske organisationer, bliver der sat fokus på alt fra USA-EU relationen til EU’s rolle i spørgsmålet om biodiversitet. Perspektiver fra borgere, MEP'ere og civilsamfundsaktører bliver efterfølgende samlet i en brochure til Konferencen om Europas Fremtid. 
Forside "Europa i 20'erne"
Søndag den 9. maj er det Europadag. Her får du en oversigt over de mange arrangementer, der foregår på og omkring dagen. Det er alt fra EU-byvandring i København til koncerter i London og Paris.
Forside "Europa i 20'erne"
Op til Europadagen udgiver Europa-Parlamentet bogen ”Europa i 20’erne”, hvor 32 danske bladtegnere tager temperaturen på det europæiske samarbejde i en (post)-coronatid. Se bogen her, og grin med over bogens mange sjove, skæve og finurlige EU-tegninger. 
EP-Nyt#14 collage.
Forholdet til Storbritannien post-brexit har taget et stort skridt i denne uge. Det samme har dine rejsemuligheder til sommer og togpassagerers rettigheder. Og så slog kommissionsformand Ursula von der Leyen et slag for kvinders rettigheder med en brandtale i plenarsalen. Læs mere i denne uges plenarnyhedsbrev.
Onlineplatform, CoFoE
En ny paneuropæisk onlineplatform skal samle forslag, debatter og arrangementer og give borgerne mulighed for direkte at påvirke EU’s fremtid. Det er første skridt i Konferencen om Europas Fremtid, der vil køre frem til næste forår. 
Er du underviser i enten udskolingen eller på STX, HHX eller HTX og vil du gerne have ny faglig viden om aktuelle EU-emner som du kan overføre til din undervisning? Deltag gratis i seminaret d. 6. maj 2021 kl 09.00-15.00 på Zoom.
Joe Biden i Europa-Parlamentet
DJØF og Europa-Parlamentet sætter det transatlantiske forhold under lup med en debatrække på tre arrangementer i april og maj. 
Alle nyheder