skip to content
 
 
  • De danske MEP'er 2019-2024
 

Hjem

EP-Nyt#33 collage
Når arbejdsdagen går på hæld, skal du kunne lægge telefonen fra dig uden at bekymre dig om, at dine kollegaer forventer, at du er tilgængelig. Det foreslår MEP’erne med den såkaldte “ret til at koble fra.” Der har også været fokus på at sikre vandkvaliteten, og så har Parlamentet haft digitalt besøg af Frontex' direktør og Portugals premierminister. Læs mere i denne uges EP-Nyt.
Europa i 20'erne med Anne Sofie Allarp
Hvordan ser fremtiden ud for det europæiske samarbejde i kølvandet på coronapandemien? I vores nye podcastserie “Europa i 20’erne” stiller vært Anne Sofie Allarp og danske EU-parlamentarikere skarpt på EU's eksistentielle udfordringer det næste årti.
Tilfredse danskere
Mens anden bølge af coronapandemien skyller ind over EU, ønsker to tredjedele af EU-borgerne flere kompetencer til EU og et budget med tilstrækkelige midler til at håndtere krisen, viser ny undersøgelse.
Balloner i regnbuefarver foran Europa-Kommissionens hovedbygning Berlaymont i Bruxelles. Foto af Mauro Bottaro
Europa-Kommissionen har fremlagt deres bud på en strategi, der skal sikre lige rettigheder og bekæmpe diskrimination mod mennesker på grund af deres seksuelle orientering eller kønsidentitet. De danske EU-parlamentarikere roser de store linjer i strategien, men vil se handling bag intentionerne. Læs mere om udspillet og reaktionerne på det lige her.
Balloner i regnbuefarver foran Europa-Kommissionens hovedbygning Berlaymont i Bruxelles. Foto af Mauro Bottaro.
PODCAST: Europæiske værdier som demokrati, retsstat, ligestilling og menneskelig værdighed er under pres som aldrig før. I den nye podcastserie ’Traktat, stakit, kasket’ undersøger vi sammen med magasinet ATLAS, hvad EU’s grundlæggende værdier betyder for Europa og europæisk politik lige nu.
Tidligere trainees
Brænder du for at få praktisk EU-erfaring? Vil du opleve det europæiske demokrati in action helt tæt på? Kickstart din karriere som trainee hos Europa-Parlamentet, og få fem forrygende måneder i København, Bruxelles - eller et andet sted i Europa. Traineeperioden løber fra den 1. marts til den 31. juli 2021.
Marianne Vind er modstander af Kommissionens udspil
Udspillet om europæisk mindsteløn fra Europa-Kommissionen lægger op til at sikre arbejdstagere en fair løn og levestandard. Men de danske MEP’er er generelt ikke begejstrede for udsigten til EU-indblanding på lønområdet. Læs deres reaktioner her.
Alle nyheder