skip to content
 
 
  • De danske MEP'er 2019-2024
 

Hjem

EP-Nyt#1 collage.
MEP'erne er tilbage i arbejdstøjet og har taget hul på et nyt år. To store opgaver er allerede påbegyndt: at se brexitaftalen og COVID-19-vaccinekontrakterne nøje efter i sømmene. Mere om det i årets første EP-Nyt, hvor du også kan læse eller genlæse vores nytårshilsen.

Brexit: Hvad nu?

14-01-2021

Juleaften faldt aftalen om det fremtidige forhold mellem EU og Storbritannien endelig på plads. Aftalen trådte midlertidigt i kraft ved årsskiftet. Over de næste måneder vil Europa-Parlamentet nøje gennemgå aftalen, før de tager stilling til, om den kan endeligt godkendes. Få overblikket over, hvad der nu skal ske, her.
LUX publikumspris er et samarbejde mellem Europa-Parlamentet, det Europæiske Filmakademi, Europa-Kommissionen og Europa Cinemas. Dette års nominerede er den danske ‘Druk’, rumænske ‘Collective’ og polske ‘Corpus Christi’.
Den spritnye LUX publikumspris vil ikke kun støtte og udbrede de nominerede film til et større publikum, men også involvere europæerne direkte i udvælgelsen af vinderen. Læs mere om prisen her.
Europa-Parlamentets kontor i Danmark rykkede også arbejdet med at række ud til borgere og medier online. Her til vores digitale juleafslutning.
På vegne af Europa-Parlamentet i Danmark ønsker kontorchef Anne Mette Vestergaard jer alle en glædelig jul og et godt nytår. Læs hendes refleksioner over året, der er gået, og tanker om året der kommer.
Europa-Parlamentet sikrede flere penge til sundhed, forskning, studerende og investeringer i den grønne økonomi.
Europa-Parlamentet har godkendt EU’s budget for de næste 7 år sammen med genopretningsfonden på 750 milliarder euro. Den såkaldte retsstatsmekanisme er også vedtaget - og Parlamentet kræver, at den træder i kraft 1. januar.
Den officielle overrækkelse i Europa-Parlamentet
I dag modtog Sviatlana Tsikhanouskaya og Veranika Tsapkala, på vegne af den hviderussiske opposition, Sakharovprisen for Tankefrihed 2020 for deres arbejde for at fremme demokrati og menneskerettigheder.
Europa i 20'erne med Anne Sofie Allarp
Hvordan ser fremtiden ud for det europæiske samarbejde i kølvandet på coronapandemien? I vores nye podcastserie “Europa i 20’erne” stiller vært Anne Sofie Allarp og danske EU-parlamentarikere skarpt på EU's eksistentielle udfordringer det næste årti.
Alle nyheder