skip to content
  • Stand With Ukraine
 

Hjem

EP-Nyt#22
I denne uge har Parlamentet haft fint besøg fra både Ukraine, Finland og Kommissionen, der har debatteret alt fra krig til energi og klima. Men også et stop for afskovning og et presset demokrati i Ungarn har været på dagsordenen. Læs mere her i EP-Nyts første udgave siden sommerferien. 
Von der Leyen holder SOTEU-tale
Onsdag den 14. september tager kommissionsformand Ursula von der Leyen til Strasbourg for at debattere med MEP'erne, hvordan EU’s fremtid bør se ud. Find link til debatten her, og læs mere om de danske MEP'ers syn på Europas fremtid her.
SOTEU-debat 2021
Kom og hør Margrete Auken, Peter Kofod, Morten Løkkegaard, Morten Helveg Petersen, Christel Schaldemose og Pernille Weiss give deres syn på Europas fremtid, når Europa-Parlamentet i Danmark inviterer til morgenarrangement den 9. september i anledning af den årlige State of The European Union-tale af Europa-Kommissionens formand.
Lykkehjulet
Mød Europa-Parlamentet i Danmark og få en snak med danske og udenlandske MEP’er, når der den 25. til 28. august afholdes ’Political Festival of Europe’ i Mariager - en hel festival dedikeret til Europa og europæisk demokrati. Vi har i vores eget telt taget lykkehjul og EU-quizspil med, så du kan udfordre dig selv og vennerne eller familien.
Pride - Forenet i mangfoldighed
EU’s motto er “forenet i mangfoldighed”. Mangfoldigheden kommer igen i år til udtryk ved Copenhagen Pride. Og ligesom Europaparlamentarikerne gør det i plenarsalen, støtter Europa-Parlamentets kontor i Danmark lige rettigheder for alle uanset seksualitet eller kønsidentitet.
EP-Nyt#21
Lovene for digitale markeder og tjenester blev endeligt vedtaget af Parlamentet, der også stemte for en hurtigere overgang til grønt flybrændstof og vil have retten til abort skrevet ind i EU-charteret. Atomenergi og gas fik lov at blive i taksonomien for grøn investering, og Tjekkiet fremlagde sine prioriteter for deres EU-formandskab.
Sammy Lauritsen, MEP Morten Løkkegaard (Renew), Anne Mette Vestergaard og Sune Hansen.
1. juli overtager Sune Olofsson Hansen stillingen som chef for Europa-Parlamentets danske kontor efter Anne Mette Vestergaard.
Alle nyheder