skip to content
 
 
  • De danske MEP'er 2019-2024
 

Hjem

Ursula von der Leyen
EP-Nyt er tilbage efter sommerpausen. I denne uge kan du læse om Ursula von der Leyens tale om EU’s tilstand. Du kan blive klogere på EP’s holdning til, at skibsfarten skal bidrage til klimaneutralitet. Og du kan høre, at Parlamentet bakker op om en advarsel over for Polen i form af artikel 7 for at sikre retsstatens og LGBTI-personers rettigheder. Læs med her.
En stærkere sundhedsunion, en strammere klimaplan, fælles mindsteløn, menneskerettigheder og en stærkere retsstat var blandt emnerne på dagsordenen i går, da kommissionsformand Ursula von der Leyen holdt den årlige tale om EU’s tilstand. Talen vakte blandede reaktioner hos de danske MEP’er.
Onsdag den 16. september tager kommissionsformand Ursula von der Leyen til Bruxelles for at afholde den historiske SOTEU-debat med MEP'erne om, hvordan Unionens nutid og fremtid skal se ud. Følg debatten live her onsdag morgen fra kl. 09.15.
SOTEU-optaktsevent i Altingets Gård
Den 16. september holder kommissionsformand Ursula von der Leyen sin første State of The European Union-tale i Europa-Parlamentet. Som optakt inviterede Europa-Parlamentet til debat i Altingets gård den 7. september, hvor danske MEP'er gav deres personlige bud på en tale om Europas fremtid. Se talerne her.
"EU efter corona"-arrangement i Politikens Hus
Fælles gæld betyder fælles ansvar, men kan den store investering fremskynde nødvendige reformer og trække medlemslandene i en mere klimavenlig retning? Vær med, når Europa-Parlamentet og Politiken sætter EU’s nye arbejdsår i gang med debat i PRESSEN og online.
EP’s Generaldirektorat for Kommunikation har åbnet for ansøgninger om tilskud til events i perioden fra december 2020 til sommeren 2022.
Parlamentsbygningen
MASKINRUMMET // REPORTAGE – Bag frontlinjerne i verdens største folkevalgte forsamling arbejder en dedikeret flok rådgivere hver dag med strategi og synlighed, så parlamentsmedlemmernes visioner kan blive til virkelighed, skriver Sofia A. Hansen og Liv Østerstrand, der har talt med tre unge rådgivere for danske EU-parlamentarikere.
Alle nyheder