skip to content
 
 
  • De danske MEP'er 2019-2024
 

Hjem

Flygtningelejr i Grækenland (foto: Julie Ricard)
Den længe ventede asyl- og migrationspagt blev præsenteret af Kommissionen i denne uge, men ikke alle MEP'er er tilfredse med den. Samtidig er der godt nyt til de fiskere, der er blevet ramt af torskeforbuddet. Sidst men ikke mindst har Hvideruslands oppositionsleder været forbi Europa-Parlamentet i Bruxelles med en bøn om hjælp. Læs med i denne uges udgave af EP-Nyt.
Med den nye pagt vil EU-Kommissionen fordele asylansøgere til de enkelte lande, som enten kan vælge at takke ja eller nej. Reglen er, at de 27 EU-lande selv kan bestemme, hvordan de vil være solidariske, men de skal hjælpe. Forslaget skiller vandene hos MEP'erne.
En stærkere sundhedsunion, en strammere klimaplan, fælles mindsteløn, menneskerettigheder og en stærkere retsstat var blandt emnerne på dagsordenen i går, da kommissionsformand Ursula von der Leyen holdt den årlige tale om EU’s tilstand. Talen vakte blandede reaktioner hos de danske MEP’er.
Onsdag den 16. september tager kommissionsformand Ursula von der Leyen til Bruxelles for at afholde den historiske SOTEU-debat med MEP'erne om, hvordan Unionens nutid og fremtid skal se ud. Følg debatten live her onsdag morgen fra kl. 09.15.
SOTEU-optaktsevent i Altingets Gård
Den 16. september holder kommissionsformand Ursula von der Leyen sin første State of The European Union-tale i Europa-Parlamentet. Som optakt inviterede Europa-Parlamentet til debat i Altingets gård den 7. september, hvor danske MEP'er gav deres personlige bud på en tale om Europas fremtid. Se talerne her.
"EU efter corona"-arrangement i Politikens Hus
Fælles gæld betyder fælles ansvar, men kan den store investering fremskynde nødvendige reformer og trække medlemslandene i en mere klimavenlig retning? Vær med, når Europa-Parlamentet og Politiken sætter EU’s nye arbejdsår i gang med debat i PRESSEN og online.
EP’s Generaldirektorat for Kommunikation har åbnet for ansøgninger om tilskud til events i perioden fra december 2020 til sommeren 2022.
Alle nyheder