skip to content
 
 
  • Konferencen om Europas Fremtid
 

Hjem

Europa-Parlamentet i Danmark har en stærk opstilling til årets World Pride Week. Du kan komme til debat, workshop og samtalesalon med danske MEP'er og give dit input til EU’s LGBTIQ-strategi. Derudover vil der være banko og EU-quiz i regnbuens farver med præmier på højkant.
Vindmøller i Øresund
For at nå EU’s fælles mål om en drivhusgasreduktion på 55% i 2030 skal gamle love gentænkes, og nye tilføjes. Det forsøger Kommissionen med sin ”Fit for 55”-lovpakke. Stod det til de danske MEP’er, var den dog endnu mere ambitiøs. 
EP-Nyt #22 collage
Ungarn er (igen) i negativt fokus - denne gang på grund af en ny anti-LGBTIQ-lov. Parlamentet har godkendt lovgivning, der skal hjælpe i kampen mod seksuelt misbrug af børn online. Og der er vedtaget ny stor infrastrukturplan. Mere i dette sidste nyhedsbrev inden sommerferien.
Billede fra Konferencens åbningsevent
Europa-Parlamentet har netop åbnet for ansøgninger om medietilskud til dækning af Konferencen om Europas Fremtid og inddragelse af borgerne i debatten.
Hvor skal vi hen med Europa? I løbet af 2021 afholder DEO en lang række events med og uden MEP’er, med henblik på at diskutere Europas fremtid. Organiseret i samarbejde med flere danske organisationer, bliver der sat fokus på alt fra USA-EU relationen til EU’s rolle i spørgsmålet om biodiversitet. Perspektiver fra borgere, MEP'ere og civilsamfundsaktører bliver efterfølgende samlet i en brochure til Konferencen om Europas Fremtid. 
vaccinedebat, folkemoede
Folkemødet var baget i sol og mærket af corona-begrænsninger. Alligevel var der plads til at diskutere Europas fremtid på den anden side af pandemien.
LUX-prisoverrækkelsen
Det blev dokumentarfilmen ’Collective’ om efterspillet til en dødsbrand på en rumænsk natklub, der løb med Parlamentets filmpris. ’Druk’ med Mads Mikkelsen i hovedrollen var også nomineret.
Alle nyheder