skip to content

 
 
 

Besøg Europa-Parlamentet

Du kan besøge Europa-Parlamentet i Bruxelles, Strasbourg og Luxembourg eller i Europa-Huset i Danmark og det nye Oplev Europa i København. Et besøg i Europa-Parlamentet er en glimrende mulighed for at lære om dets arbejde som de europæiske borgeres stemme og om den virkning, dets lovgivningsmæssige arbejde har i både Europa og verden.

 

Oplev Europa i Danmark

Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen i Danmark er samlet under ét tag i Europa-Huset. Huset har kontorer til ca. 30 medarbejdere, et konferencelokale og Oplev Europa. Europa-Huset danner bl.a. rammen om aktiviteter som seminarer, debatmøder og skolebesøg, alt med EU som omdrejningspunkt og henvendt til både almindeligt interesserede borgere og særlige målgrupper.

Læs mere
 

Europa-Parlamentet i Bruxelles

Der er en masse at se og foretage sig i Bruxelles, f.eks. kan du besøge plenarsalen, udforske det banebrydende Parlamentarium, deltage i rollespil eller gå på opdagelse i fortiden i Huset for Europæisk Historie. Disse aktiviteter er udformet til at vise og forklare, hvordan Europa-Parlamentet arbejder, hvor det kommer fra, og hvad det gør for EU's borgere. Alle aktiviteterne er gratis.

Læs mere
 

Europa-Parlamentet i Strasbourg

Strasbourg er Europa-Parlamentets officielle hjemsted, og det er her, medlemmerne af Europa-Parlamentet mødes en gang om måneden for at debattere og vedtage nye love. I Strasbourg er det muligt at besøge plenarsalen, hvor de fleste love vedtages, ligesom Euroscola-programmet for skoler finder sted her.

Læs mere
 

Europa-Parlamentet i Luxembourg

Den første plenarsal, der blev bygget til Europa-Parlamentet, ligger i Luxembourg. Et besøg i salen og en præsentation af EP-s arbejde kan arrangeres for grupper på 20-50 personer. I dag huser bygningerne en stor del af det vigtige administrative maskineri, der holder institutionen gående.

Læs mere
 

App: European Parliament Spotter

Med EP Spotter i hånden, kan du ved hjælp af din smartphones GPS og kompas tage på en guidet tur gennem Europa-Parlamentets campus i Bruxelles. Ved at følge pilen kan du opleve en række spændende og innovative aktiviteter, der vil give dig et forfriskende indblik i europæisk demokrati.

Hent app til iPhone
Hent app til Android