skip to content
 
 
 

Afgørelsens time for den nye Kommission

26-11-2019

Afgørelsens time nærmer sig for Ursula von der Leyens Kommission. Alle kommissærkandidater er individuelt godkendt af Parlamentets udvalg, og onsdag den 27. november skal alle MEP'erne stemme om den samlede Kommission. Se med her.

 .
 
 
 .

Europa-Parlamentet har nu haft alle Ursula von der Leyens kommissærkandidater til høring. De er alle blevet nøje målt og vejet af MEP'erne i de relevante udvalg, som skulle afgøre om kandidaterne var kompetente til at blive kommissærer for de næste fem år. Og for et par stykkers vedkommende - nærmere bestemt Ungarns, Rumæniens, Frankrigs - måtte der en ny kandidat på banen, før MEP'erne kunne vende tommelfingeren opad.

Den 21. november kunne parlamentsformand David Sassoli så erklære høringsprocessen for formelt afsluttet.

Det sidste trin i Parlamentets godkendelsesproces er, at hele Parlamentet skal stemme om, hvorvidt de kan godkende den samlede Kommission. Det sker ved simpelt flertal af de afgivne stemmer. Afstemningen finder sted onsdag den 27. november kl. 12:00. Forinden - fra kl. 9:00 samme dag - vil Ursula von der Leyen fremlægge sit kommissærhold og sit program efterfulgt af debat med MEP'erne.

Hvis MEP'erne godkender Kommissionen, vil Ursula von der Leyen, Margrethe Vestager og de øvrige kommissærer kunne begynde deres arbejde den 1. december.

Du kan følge med i både debatten og afstemningen ovenfor.

Se også med, når David Sassoli og Ursula von der Leyen mødes med pressen efter afstemningen. Det foregår kl. 13:30.

 
 .