skip to content
 

Copenhagen Pride: EP støtter kampen for minoriteters rettigheder

10-08-2022

EU’s motto er “forenet i mangfoldighed”. Mangfoldigheden kommer igen i år til udtryk ved Copenhagen Pride. Og ligesom Europaparlamentarikerne gør det i plenarsalen, støtter Europa-Parlamentets kontor i Danmark lige rettigheder for alle uanset seksualitet eller kønsidentitet.

I en tid hvor EU’s værdier er under stigende pres, mener Europa-Parlamentet, det er vigtigt at stå op for kerneværdierne om ligeværd mellem mennesker og respekt for forskellighed - værdier, som fejres under dette års Copenhagen Pride den 13. til 21. august. 

Allerede i 1984 var Europa-Parlamentet ude med en resolution til støtte for homoseksuelles rettigheder på arbejdspladsen og har flere gange siden markeret sig i kampen om at sikre LGBTIQ-rettigheder. Men selvom beskyttelse af minoriteter er skrevet ind i EU-charteret om grundlæggende rettigheder, og EU fremstår LGBTIQ-venlig sammenlignet med andre dele af verden, oplever LGBTIQ-personer fortsat at blive diskrimineret i enkelte medlemslande. 

Eksempelvis erklærede flere kommuner og regioner i Polen sig for såkaldte ’LGBT-fri zoner’, som blandt andet betød, at homoseksualitet og transkønnethed ikke måtte diskuteres i skoler. Som reaktion på det erklærede Europa-Parlamentet EU for en ’LGBTIQ frihedszone’ i 2021. 

Erklæringen står selvfølgelig ikke alene. Senest har Parlamentet skubbet en lov i gang, der skal sikre LGBTIQ-personers rettigheder i EU yderligere. Blandt andet skal loven sikre, at forældre af samme køn kan beholde deres forældremyndighed, når de rejser til et EU-land, der ikke anerkender ægteskab eller forældreskab for personer af samme køn. 

I anledning af Copenhagen Pride deler vi i Oplev Europa ud af gratis regnbueflag og små krydderhaver.