skip to content
 
 
 

Danske Bank-høring i Europa-Parlamentet

20-11-2018

Hvordan kan gigantiske hvidvaskskandaler som den i Danske Bank finde sted? Og hvad kan EU gøre for at forebygge, at det sker igen? De spørgsmål bliver taget op, når Parlamentets TAX3-udvalg kalder blandt andre Danske Bank og whistlebloweren Howard Wilkinson til høring onsdag den 21. november. Se med live her.

Hvidvask af penge har været på manges læber i den seneste tid i kølvandet på Danske Bank-skandalen. For hvordan kan en skandale af så gigantiske dimensioner, som det tyder på, finde sted i EU?

Det spørgsmål vil blive stillet til blandt andre fungerende CEO for Danske Bank Jesper Nielsen og whistlebloweren Howard Wilkinson, når Europa-Parlamentets særlige udvalg om økonomisk kriminalitet, skatteunddragelse og skatteundgåelse (TAX3) inviterer til offentlig høring onsdag den 21. november om kampen mod hvidvask i EU's banksektor.

Fokus på Danske Bank-skandalen

Høringen, som varer fra 9.15 til 13.00 (se programmet her) starter ud med fokus på Danske Bank-skandalen. Her vil MEP'erne i udvalget stille spørgsmål til Danske Bank-whistlebloweren Howard Wilkinson og hans advokat Stephen M. Kohn.

Høringen fortsætter derefter med en diskussion om, hvordan hvidvaskskandaler som den i Danske Bank kan ske. Her vil MEP'erne stille kritiske spørgsmål til fungerende CEO for Danske Bank Jesper Nielsen og Diederik van Wassenaar fra den hollandske ING Bank, som også for nyligt har været involveret i en omfattende hvidvaskskandale.

Til slut vil MEP'erne diskutere med repræsentanter for Europa-Kommissionen og Den Europæiske Banktilsynsmyndighed, hvordan et bedre europæisk samarbejde kan medvirke til at forebygge hvidvask.

 .
 

Høringen kan følges her på siden eller via nedenstående link onsdag den 21. november kl. 9.15-13.00.

Program for høringen...
Livestreaming af høringen...
Læs mere om TAX3-udvalgets arbejde her...