skip to content
 
 
 

Danske bladtegnere kridter EU’s fremtid op

03-05-2021

Op til Europadagen udgiver Europa-Parlamentet bogen ”Europa i 20’erne”, hvor 32 danske bladtegnere tager temperaturen på det europæiske samarbejde i en (post)-coronatid. Se bogen her, og grin med over bogens mange sjove, skæve og finurlige EU-tegninger. 

Statsminister Mette Frederiksen og den tyske kansler Angela Merkel i en koncentreret armlægning om EU-budgettet. Kommissionsformand Ursula von der Leyen iført rumdragt, men med fødderne solidt klistret fast i jordklodens forurening. Og konkurrencekommissær Margrethe Vestager med saven fremme over for techgiganten Google.

Fælles for tegningerne i Europa-Parlamentets nye udgivelse ”Europa i 20’erne” er, at de fremkalder smil, latter - eller en underfundig eftertanke. Og det er ikke tilfældigt: Blad- og satiretegninger har nemlig en helt særlig evne til at illustrere det, vi har svært ved at sætte ord på, og kridte banen op for den vigtige debat om, hvor vi sammen skal bevæge os hen. Jo mere du kigger på en tegning, jo flere lag og detaljer kan du ofte skrælle af.

Et godt grin styrker demokratiet

"Europa i 20'erne" udkommer op til Europadagen den 9. maj. Samtidig er den et indspark til den debat, vi skal have inden for rammerne af Konferencen om Europas Fremtid i de kommende måneder. Her kan du, sammen med alle andre europæere, bidrage med dine ideer og forslag til, hvordan Europas fremtid skal forme sig i de kommende år.

Måske nogle af bogens tegninger kan give dig inspiration til gode ideer for Europas fremtid? Og det gør bestemt ikke noget, hvis debatten tages sammen med et godt grin. Som det lyder i bogens efterord: Demokratier bliver kun stærkere, når vi kan grine af og med vores institutioner og politikere.

Få en gratis bog

I ”Europa i 20’erne” finder du tegninger af 32 danske bladtegnere, som alle er medlemmer af foreningen Danske Bladtegnere under Dansk Journalistforbund.

Du kan bladre i bogen ved at klikke på pdf-linket herunder. Du er også velkommen til at komme forbi Europa-Huset i Gothersgade i København og hente et fysisk eksemplar.

Hvis du er lærer og interesseret i at modtage et klassesæt, så skriv en mail til info@oplev-europa.eu.

Du kan også høre mere om idéen bag bogen i Kulturen på P1, der havde den under kærlig behandling. 

Læs også Dansk Journalistforbunds omtale af bogen.

 .