skip to content
 
 
 

Danske MEP’er tager førersædet på flere dagsordener

28-01-2021

Det nye år er startet med fuld fart for de danske medlemmer af Europa-Parlamentet. De har landet pladser ved forhandlingsbordet, når der skal snakkes digital lovgivning, havvindmøller og sænkning af metan-udledning. Læs mere her.

EU’s digitale lovgivning stammer helt tilbage fra år 2000 og står til at få et kæmpe løft med 'Digital Services Act’ og ‘Digital Markets Act’. Allerede sidste år delte MEP’erne deres prioriteter for den nye digitale lovgivning, og nu er det tid til at få lovgivningen på plads.

Her kommer Christel Schaldemose (S) fra S&D-gruppen til at spille en afgørende rolle - hun skal nemlig være Parlamentets chefforhandler på ‘Digital Services Act’, der særligt skal tydeliggøre ansvaret for internetplatforme.

Tag et kig på hele Twitter-tråden for at få et indblik i nogle af de prioriteter, der skal bære Parlamentets arbejde.

 
 .

Havvindmølle-strategi domineret af danskere

Danmark har været førende indenfor vindenergi i mange år, og i 2019 udgjorde vindenergi, hvad der svarer til 46,9 procent af det danske strømforbrug. Det er en dagsorden, som Morten Helveg Petersen (R) fra Renew Europe har arbejdet på i mange år, og nu er han blevet ordfører på Europa-Parlamentets holdning til energi fra havvindmøller.

Men han kommer ikke til at være ene dansker, når der skal snakkes vindenergi. S&D-gruppen har valgt Niels Fuglsang (S) som deres ordfører på samme sag, og Europa-Parlamentets største gruppe EPP har peget på Pernille Weiss (K) som deres ordfører.

 
 .

Metangas-udspil

Køers bøvser er ansvarlige for en stor del af europæisk landbrugs udledning af metangas. Det udslip skal ned, og i spidsen for netop det finder vi endnu en dansker. Asger Christensen (V) fra Renew Europe-gruppen har fået ansvaret for at udarbejde et udspil, og han vil have fokus på ny teknologi samt foder.