skip to content
 
 
 

Del dine idéer om Europas fremtid på ny onlineplatform

19-04-2021

En ny paneuropæisk onlineplatform skal samle forslag, debatter og arrangementer og give borgerne mulighed for direkte at påvirke EU’s fremtid. Det er første skridt i Konferencen om Europas Fremtid, der vil køre frem til næste forår. 

Du får nu muligheden for direkte at forme Europas fremtid i fællesskab med borgere fra resten af EU. En ny onlineplatform, der skal samle idéer, forslag, debatter og arrangementer om EU’s fremtidige rolle, er i dag blevet lanceret.

Platformen oversætter automatisk alle idéer, indlæg og kommentarer til samtlige af de 24 officielle EU-sprog. Du kan altså starte og deltage i debatter på tværs af hele Europa - ligegyldigt hvilket sprog du taler.

Denne paneuropæiske platform er både første skridt og et gennemgående element i Konferencen om Europas Fremtid, der vil køre frem til næste forår.

Første skridt i Konferencen om Europas Fremtid

Konferencen om Europas Fremtid er en demokratisk grundøvelse, der, gennem åbne debatter med borgere fra hele Europa, skal give europæerne muligheden for at få deres stemme hørt - både af hinanden og af EU-institutionerne. 

Konferencen skal munde ud i en fælles rapport, der skal hjælpe med at styre EU’s fremtidige arbejde. Både Kommissionen, Rådet og Parlamentet har allerede bundet sig til at arbejde videre på baggrund af de fælles konklusioner.

Både borgere, civilsamfundsorganisationer, offentlige institutioner og nationale parlamenter opfordres til at bidrage med forslag og arrangementer på platformen. Her i Danmark står en række organisationer allerede klar til at få EU-debatten bredt ud blandt danskerne - blandt andre: DEO, Europabevægelsen, Nyt Europa, Folkebevægelsen mod EU, Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening.

Onlineplatformen er inddelt i overordnede emner såsom: klimaforandringer og miljø, migration, digital omstilling og europæisk demokrati. Har man en idé, der går på tværs af de overordnede emner, eller står helt ved siden af, kan man selvfølgelig også bidrage med den.

Alle indlæg, der respekterer det grundlæggende charter bag konferencen, vil være offentligt tilgængelige på hjemmesiden.

Borgerpaneler og plenarsamlinger

Konferencen om Europas Fremtid bliver officielt skudt i luften med et arrangement i Europa-Parlamentet i Strasbourg på Europadagen den 9. maj.

Foruden den digitale platform kommer konferencen også til at bestå af en række borgerpaneler og plenarsamlinger. Borgerpanelerne vil blive sammensat af et repræsentativt udsnit af borgere, mens plenarsamlingerne vil samle EU-politikere, nationale parlamentarikere, civilsamfundsorganisationer m.fl. Begge fora vil i høj grad trække på det input, som bliver indsendt via den digitale platform.

 .