skip to content
 
 
 

Din stemme slår et slag for europæisk demokrati

Det vigtige er ikke, hvor du ligger på det politiske spektrum. Hvorvidt det er miljøet, grænsekontrollen, de digitale rettigheder eller euroen, der tænder dig. Det vigtige er, at du viser det! Det er meningen med vores nye platform. 

 
 .

 

Hvorfor melde sig ind i kampen?
EU-valg er en sjælden fornøjelse. Det er nemlig kun hvert femte år, at de enkelte medlemslande sender politikere afsted til Bruxelles. Ikke desto mindre er Europa-Parlamentet den største demokratiske brik i EU-puslespillet, fordi det er 100 procent folkevalgt. Det er helt og holdent op til borgerne, hvem, de ønsker, skal forhandle og stemme om de tiltag, der tegner Europas fremtid.

Ved sidste EU-valg i 2014 stemte kun lidt over halvdelen af alle stemmeberettigede danskere. Det er få, når man tænker på den store indflydelse EU har på hverdagslivet i Danmark - lige fra det mad, vi spiser, til kemikalierne i vores børns legetøj til de rettigheder vi har for personlige data. Derfor sætter Europa-Parlamentet nu alle sejl ind for at mobilisere danskerne til at stemme i maj næste år. Og det starter for alvor nu!

”Denne gang stemmer jeg”
Mens vores hjemmeside ”Denne gang stemmer jeg” har været oppe noget tid, har den nu for alvor fået luft under vingene med en mere skræddersyet profilside og et spritnyt design. På siden tilkendegiver man, at man stemmer til foråret. Det åbner op for et væld af muligheder lige fra at finde EU-events i nærområdet til at få nyheder inden for emner som ”vores planet”, ”vores sikkerhed” eller ”vores velfærd” alt efter personlig interesse.

Platformen er et led i EU´s og Europa-Parlamentets indsats for at opfordre alle til at gå til stemmeurnerne i maj for at sætte deres præg på det europæiske demokrati nu og i fremtiden. Uanset om man er fan af Unionen eller forholder sig skeptisk, så er EU-valget den bedste mulighed for at få indflydelse.   

Gå skridtet videre
Når man har skrevet sig op på dennegangstemmerjeg.eu, kan man gøre flere ting for selv at sætte sit positive præg på danskernes valgdeltagelse. Man bruge sit unikke link til at rekruttere folk i sit netværk, dvs. få dem til at skrive sig op på hjemmesiden, eller man kan hjælpe til som frivillig både online og i lokale fællesskaber efter ønske.    

Forskellige ildsjæle har allerede været i gang med at sprede budskabet til deres omgangskredse. En af dem er 27-årige Narcis Matache fra Aalborg, som har rekrutteret godt 300 personer gennem hjemmesiden. For nyligt udløste den indsats en velfortjent tur til Strasbourg, hvor den politisk engagerede dansk-rumæner deltog ved Europa-Parlamentets månedlige plenarsamling.