skip to content
 
 
 

Erfaren EU-journalist bliver ny presseattaché på Europa-Parlamentets kontor i Danmark

19-12-2019

Maria Rosenberg Rasmussen tiltrådte den 2. december 2019 stillingen som presseattaché i Danmark. Her skal hun bringe EU-politik helt tæt på danskerne.

Maria Rosenberg Rasmussen har et indgående kendskab til EU-politik og EU-institutionerne, da hun har beskæftiget sig med EU-politik fra Bruxelles og København i en længere årrække. Senest som EU-journalist hos Oplysningsforbundet Demokrati i Europa (DEO), hvor hun skrev om aktuelle EU-emner som skattepolitik, klimakrisen, arbejdsmarkedspolitik i EU og EU’s finanspolitik for at nævne nogle.

Under Europa-Parlamentsvalget 2019 fungerede hun desuden som moderator og ordstyrer på en lang række valg- og debatmøder med politikere, eksperter og borgere i hele landet.  

I 2014 og 2015 arbejdede Maria som freelancejournalist i Bruxelles og skrev om alt fra frihandelsaftaler, GDPR-lovgivning, flygtningekrisen og EU’s håndtering heraf, folkeafstemningen til retsforbeholdet og meget mere for et bredt udsnit af de danske medier. I 2016 var hun desuden ansat i Europa-Kommissionen.

Maria Rosenberg Rasmussen vil erstatte Lea Hovmand Jørgensen, mens Lea er på barsel.

 .
 .