skip to content
 

Europa-Huset indvier Oplev Europa-besøgscenter

29-11-2019

Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen opgraderer kommunikationsindsatsen. Fredag den 29. november indviede vi vores interaktive besøgscenter kaldet ”Oplev Europa” i Europa-Huset i hjertet af København.

Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen indviede fredag den 29. november et interaktivt besøgscenter kaldet ”Oplev Europa” i Europa-Huset i hjertet af København.

Blandt gæsterne var danske medier, politikere, organisationer, lærere og EU-ambassadører. En særlig rolle spillede de tre VIP-gæster, som repræsenterede hver sin EU-institution: Europa-Parlamentets næstformand, østrigeren Othmar Karas, Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod og EU-kommissær Margrethe Vestager.

Eftermiddagen startede med taler og en helt særlig jazzet udgave af EU-hymnen, der var udviklet særligt til lejligheden. Othmar Karas påpegede i sin tale, at alle parlamenter - Europa-Parlamentet inklusive - kun er stærke i kraft af borgernes demokratiske deltagelse. Det er netop denne deltagelse, Oplev Europa skal være med til at fremme. Margrethe Vestager understregede det menneskelige aspekt. "Viden overføres gennem mennesker," lød det fra den netop genvalgte kommissær. "Og det er derfor, de to værter i Oplev Europa er så vigtige, for det er dem, der videreformidler deres passion."

Efter talerne blev det blå bånd klippet til udstillingen i Europa-Husets stueetage, hvorefter gæsterne fik en rundvisning i Oplev Europa. Herefter mødte Othmar Karas og Margrethe Vestager en flok unge mennesker fra Europa-Akademiet til en samtale om Europas fremtid.

Åbent for besøgende og grupper

Oplev Europa er åbent for individuelle besøgende samt grupper og skoleklasser, som gerne vil være klogere på den europæiske del af vores demokrati og deltage i debatten om EU og Europas fremtid.

Besøgscenteret består af et aktivitetsrum og et interaktivt udstillingsrum. Aktivitetsrummet bruges til oplæg for blandt andet skoleklasser, men andre er også velkomne til at booke et oplæg eller låne lokalet til et lille EU-arrangement.

Udstillingsrummet består af en række interaktive skærme og kort. Her kan de besøgende gå på opdagelse i andre EU-lande og få sat ansigt på EU’s kommissærer og folkevalgte. De kan også få en EU-snak med vores værter, quizze om EU eller tage en selfie i Oplev Europas fotoboks.

Der er gratis adgang til Oplev Europa på alle hverdage fra 11-17, og udstillingen kan opleves på alle 24 officielle EU-sprog.

Monica Svane hilser fra Venedig

Et hit hos skoleklasser

Åbningen af Oplev Europa er en del af Europa-Husets opgraderede kommunikationsindsats. Vi har de sidste par år observeret en stigende interesse for EU i Danmark, som vi senest så med den historisk høje valgdeltagelse ved EU-valget den 26. maj 2019. Med vores nye besøgscenter søger vi at imødekomme den stigende EU-interesse og behovet for mere viden om EU, europæisk samarbejde og europæisk demokrati.

Allerede inden den officielle indvielse er Oplev Europa blevet et stort hit blandt folkeskoler, gymnasier, erhvervsskoler og videregående uddannelser. Alene i 2019 har hele 200 skoleklasser med i alt ca. 6.000 elever været forbi til et oplæg om EU. Her skræddersyr vores to dygtige værter oplæggene til de enkelte gruppers ønsker og forudsætninger.

Det danske Oplev Europa er er en lokalt tilpasset udgave af det såkaldte ”Parlamentarium” i Bruxelles og Strasbourg, og de bedste elementer herfra er blevet brugt i det danske besøgscenter i København.

”Oplev Europa” ligger i Europa-Huset på Gothersgade 115, 1123 København K - lige ved Nørreport station.

 

Links til flere oplysninger:

Oplev Europa

Europa-Parlamentets kontor i Danmark

Europa-Kommissionens repræsentation i Danmark