skip to content
 
 
 
13-04-2018

Europa-Parlamentet drøfter Europas fremtid med Macron

Tirsdag den 17. april afholder Europa-Parlamentet debat i formatet ”Europas fremtid”, hvor MEP’erne skal diskutere Europas fremtid med Frankrigs præsident. Følg med live her på siden.

 .
 

Macron bliver den fjerde europæiske statsleder til at debattere Europas fremtid med MEP’erne, der allerede har haft besøg af statslederne fra Portugal, Kroatien og Irland i år.

Serien af debatter med de forskellige europæiske ledere vil køre frem til Europa-Parlamentsvalget i maj 2019.

Klik her, hvis du vil høre og læse mere om de tidligere debatter, MEP’erne har haft med statslederne

 

Med disse debatter forsøger MEP’erne at genoverveje, hvordan EU skal tilpasse sig for at kunne modsvare udfordringer vedrørende f.eks. migration, økonomi, sikkerhed og brexit.

Følg med live

Parlamentet er frontrunner i debatten om Europas fremtid

Som oplæg til debatten om fremtidens Europa og EU har MEP’erne desuden vedtaget tre rapporter, der kommer med forslag til, hvordan EU kan reformeres for at øge EU’s handlekraft, genvinde folks tillid og gøre økonomien mere modstandsdygtig.

Den første rapport ser på, hvordan man får mest ud af EU inden for rammerne af det nuværende system (Lissabontraktaten).

Den anden rapport kommer med forslag til traktatændringer, der kan være med til at udvikle og forbedre EU-samarbejdet fremover.

Den sidste og tredje rapport forklarer, hvordan eurozonelandenes økonomier kan bevæge sig tættere på hinanden og derigennem blive mere robuste.

Hvis du har lyst til at dykke endnu dybere ned i debatten om EU’s fremtid, kan du læse meget mere her...